Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/30/2009 08:00:00 a.m.

Hranit de iubire ca de un combustibil, omul isi poate insusi multe haruri.
(Anastasia lui Megre)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/30/2009 07:43:00 a.m.








...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Strugurii vă scapă de constipaţie

Publicat de Munteanu Tatian | 5/29/2009 08:52:00 p.m.

Strugurii conţin vitaminele A, B1, B2, B6, C, PP şi K, potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu şi mangan. Consumul acestor fructe este indicat pentru stimularea digestiei şi ca adjuvant în tratamentul afecţiunilor hepatice şi gastrointestinale.

Totodată, mai sunt indicate în constipaţii, tulburări de creştere, cure de slăbire, pentru creşterea masei musculare şi buna funcţionare a sistemului imunitar.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Păpădia e o plantă medicinală foarte valoroasă, plină de vitamine şi de săruri minerale. Rădăcina acesteia se foloseşte sub formă de decoct în afecţiuni hepato-biliare, iar părţile aeriene intră în compoziţia ceaiurilor depurative, dietetice şi gastrice.

Tulpinile proaspete, din care se consumă câte 5-6/zi, în stare crudă, ajută în hepatita cronică. Cercetările farmacologice au demonstrat că preparatele din păpădie cresc secreţia biliară şi activitatea secretoare a bilei, acţiuni utile pentru detoxifierea organismului. Frunzele de păpădie sunt foarte bune în salată, aducând organismului vitamine şi minerale de calitate.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/29/2009 04:05:00 p.m.

In iubire sta nemurirea omului. (Anastasia lui Megre)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/29/2009 04:04:00 p.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

WWF Olanda, prima clădire cu zero emisii din lume - GALERIE FOTO

Publicat de Munteanu Tatian | 5/29/2009 04:02:00 p.m.

Sediul olandez al organizaţiei ecologiste WWF (World Wildlife Fund) este prima clădire cu zero emisii de gaze cu efect de seră din lume.

Clădirea este ventilată natural, iar electricitatea şi apa caldă sunt obţinute prin panourile solare care învelesc sediul. Există, de asemenea, şi un sistem energetic de rezervă, pe bază de biomasă.

Tavanele sunt făcute din noroi, cu o circulaţie continuă a apei prin tuburi mici de sticlă, care au grijă de răspândirea căldurii umane şi mecanice precum şi de răcorirea birourilor.

Toate materialele folosite sunt ecologice şi nu sunt lucrate de copii.

Clădirea are un acoperiş ce permite păsărilor să îşi facă cuiburi şi subsoluri numai bune pentru lilieci.

Sursa: http://www.realitatea.net

Gurul lui Obama în domeniul climatic, Steven Chu, a declarat marţi că administraţia americană vrea să pictăm toate casele în alb, pentru a reflecta energia solară şi a reduce astfel efectele încălzirii globale.

Chu, laureat Nobel în fizică şi secretarul pe energie din SUA, cheamă la o nouă "revoluţie" a energiei, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Acesta a atenţionat însă că nu există "medicamentul-minune" împotriva încălzirii globale, şi a spus că trebuie introduse o mulţime de măsuri, printre care şi vopsitul zidurilor şi acoperişurilor în alb.

Construirea străzilor şi acoperişurilor în culori cât mai deschise ar avea un efect echivalent cu scoaterea tuturor maşinilor din lume din funcţiune, pentru următorii 11 ani, a spus Chu.

Este o schemă de bio-inginerie care ar ţine clădirile mai răcoroase, va reduce folosirea energiei de la aparatele de aer condiţionat, şi va reflecta lumina soarelui în afara Pământului, a precizat secretarul.

Pentru oamenii deranjaţi la ochi de alb, cercetătorii au realizat culori "reci" şi mai întunecate, care arată la fel ca cele normale, însă reflectă căldura ca cele pastelate.

Vopsirea maşinilor, deasemenea, în culori deschise va duce la economisirea energiei, prin reducerea folosirii aparatelor de aer condiţionat.

Cercetătorii oferă soluţii şi pentru interiorul caselor: mochetele trebuie înlocuite cu parchet sau gresie, iar jaluzelele metalice cu draperii, pentru a ţine camerele răcoroase atunci când cresc temperaturile afară.

Vopsitul în alb nu este o noutate ca metodă de răcorire a caselor. Oraşele mediteraneene, mai ales cele din Grecia, folosesc din timpuri vechi albul sau culorile pastelate pentru zidurile şi acoperişurile locuinţelor.

Sursa: http://www.realitatea.net

Agent Green şi Salvaţi Delta au lansat joi la nivel naţional campania "Agent 00green", pentru descurajarea crimelor ecologice, care constă în începerea de investigaţii proprii şi dezvoltarea unei reţele de voluntari care vor acţiona pentru remedierea situaţiilor problematice.
Populaţia este, de asemenea, încurajată să sesizeze online crimele ecologice oferind cât mai multe informaţii relevante. Informaţiile trimise de public vor fi comunicate Gărzii Naţionale de Mediu, care va acţiona pentru remedierea situaţiei şi va răspunde în scris privind soluţiile găsite cu privire la aspectele sesizate în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai mult de 30 de zile.

"Campania Agent 00green îşi propune să contribuie la scăderea numărului de agresiuni asupra mediului şi la creşterea numărului de cazuri soluţionate. Punem un accent important pe îmbunătăţirea cooperării între autorităţi, ONG şi public pentru reducerea crimelor ecologice. Invităm românii să treacă de la stadiul de spectatori la cel de actori şi să ne semnaleze crimele ecologice. Oricine poate fi agent 00green", a declarat preşeditele Agent Green, Gabriel Păun.

Atât sesizările, cât şi răspunsurile autorităţilor vor fi publicate pe site-ul campaniei www.agentgreen.ro, iar organizaţiile partenere vor evalua măsurile luate de autorităţi. Fiecare sesizare publicată va fi asociată cu un desen sub forma unui semafor. Culoarea verde a semaforului înseamnă că situaţia a fost remediată corespunzător. Culoarea galbenă înseamnă că sesizarea este în curs de soluţionare şi poate dura maxim 30 de zile de la transmiterea acesteia către autoritatea responsabilă. Culoarea roşie arată fie că nu s-a primit un răspuns în 30 de zile, fie că aspectele sesizate nu au fost soluţionate în sensul protejării mediului.

"Ştim că nu le este uşor oamenilor să facă un efort pentru a trage un semnal de alarmă atunci când cineva comite un abuz împotriva mediului. Ştim că, cel mai adesea, răspunsul autorităţilor nu este mulţumitor. Noi ne-am propus să punem capăt acestei situaţii şi dorim să asigurăm că semnalele primite vor fi publicate, vor primi un raspuns avizat şi că vom face tot ce este posibil pentru a remedia situaţia", a declarat directorul Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, Costel Popa.

Un bilanţ al sesizărilor va fi transmis anual Guvernului, Parlamentului şi Comisiei Europene.

Sursa: NewsIn

Dr. Yuri Labvin, preşedintele Tunguska Spatial Phenomenon Foundation, fundaţie care se ocupă cu studierea evenimentului Tunguska, insistă că o navă spaţială extraterestră s-a sacrificat pentru a împiedica impactul unui meteorit gigant, în Siberia, pe 30 iunie 1908.
Rezultatul a fost incidentul Tunguska, o explosie uriaşă estimată la 15 megatone care a doborât 80 de milioane de copaci pe o suprafaţă de 170 de kilometri pătraţi. Martorii au raportat o lumină puternică şi o undă de şoc, dar zona era atât de puţin populată încât nu s-au înregistrat victime.

Majoritatea oamenilor de ştiinţă consideră că explozia a fost provocată de un meteorit la câţiva kilometri deasupra Pământului, dar Labvin crede că o serie de pietre de quartz cu nişte semne ciudate pe ele sunt de fapt resturile unor panou de control al unei nave extraterestre.

"Nu avem tehnologia care să ne permită imprimara unor asemenea desene pe cristale", a declarat Labvin unei agenţii de presă macedoniene. "Am descoperit şi silicat de ferrum (complex polimaltozat de hidroxid de fier n.r) care nu poate fi produs decât în spaţiu".

Sursa: foxnews.com

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/28/2009 03:38:00 p.m.

Simplitatea este culmea civilizatiei. (Jessie Sampter)

Cainele, cel mai bun partener pentru fitness al omului!

Publicat de Munteanu Tatian | 5/28/2009 03:37:00 p.m.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/28/2009 03:05:00 p.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

A născut 18 căţeluşi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/28/2009 02:52:00 p.m.


Nu e un câine de rasă, dar e un fel de mămică-erou în rândul patrupezilor, după ce zilele trecute a adus pe lume 18 pui.

Căţeluşa se află în Shijiazhuang, China, iar de când a fătat nici nu mai poate să doarmă, pentru că micuţii ei sunt mulţi şi mereu înfometaţi.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Gena îmbătrânirii, descoperită de britanici

Publicat de Munteanu Tatian | 5/28/2009 02:43:00 p.m.

Expresia ”tinereţe fără bătrâneţe”, întâlnită până acum numai în basme, poate deveni realitate. Oameni de ştiinţă britanici au identificat genele care controlează procesul îmbătrânirii.

Deocamdată însă, descoperirea ar putea deschide calea producerii unor noi medicamente care să prevină numeroase boli, de la cele de inimă până la Alzheimer.

În urma testelor de laborator, cercetătorii au constatat că mutaţiile efectuate asupra acestor gene pot extinde durata de viaţă a anumitor animale precum viermii, drosofilele şi şoarecii - efect foarte probabil şi în cazul oamenilor.

Prof. Linda Partridge, director al Institutului pentru îmbătrânire sănătoasă din cadrul University College din Londra, a declarat că descoperirea ar putea ajuta la tratarea sau prevenirea mai multor boli în mod simultan.

Cercetătoarea britanică a precizat că blocarea cauzelor îmbătrânirii, nu tratarea simptomelor, ar putea fi cea mai bună metodă de prevenire a bolilor asociate înaintării în vârstă.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Cafeaua te menţine frumoasă

Publicat de Munteanu Tatian | 5/28/2009 02:38:00 p.m.

Cafeaua constituie un “răsfăţ” zilnic pentru milioane de oameni de pretutindeni, datorită gustului deosebit şi energiei pe care o conferă la primele ore ale zilei. Puţine persoane ştiu însă că fiecare ceaşcă din licoarea atât de savuroasă poate contribui la menţinerea stării de sănătate a organismului. Mai mult, cofeina este o substanţă adesea folosită în produse de întreţinere. Libertatea te învaţă cum să foloseşti cafeaua pentru a-ţi trata mai multe afecţiuni şi pentru a-ţi menţine frumuseţea.

Te protejează de...

• cancer
Puţină lume ştie că nu doar cafeaua măcinată, ci şi cea solubilă, e bogată în antioxidanţi. Aceştia pot preveni afecţiuni grave, precum cancerul. “În cafea găsim o cantitate însemnată de antioxidanţi, compuşi naturali care neutralizează moleculele de oxigen instabile, protejând celulele organismului”, ne-a spus nutriţionistul Elena Dobrescu.

• diabet
Cafeaua decofeinizată ajută organismul în reglarea nivelului de glucide. Persoanele care au consumat, în cadrul unui studiu desfăşurat pe parcursul a 11 ani, peste şase căni de cafea decofeinizată pe zi şi-au redus riscul de diabet cu 33%. Concluzia specialiştilor este că...[...]

Autor: Oana Timar
Sursa: http://www.libertatea.ro

Planta săptămânii - Valeriana

Publicat de Munteanu Tatian | 5/28/2009 02:34:00 p.m.

Uşor de recunoscut după florile de un roz palid cu un miros dulceag, valeriana este cel mai popular remediu pentru insomnie. În acest scop, se recomandă seara o cană de infuzie de rădăcină mărunţită sau câteva linguriţe de tinctură dizolvate într-un pahar cu apă. Ceaiurile de valeriană calmează crampele musculare, gastritele pe fond de stres şi crampele din timpul menstrelor. Pentru tratarea anxietăţii, se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de valeriană, de patru ori pe zi, timp de două luni. Administrarea tincturii de valeriană micşorează procentul de treziri nocturne, favorizează apariţia fazei de somn profund fără vise (etapa cea mai odihnitoare din timpul nopţii). Cu ajutorul valerianei se tratează, în mod special, tulburările cardiace care apar pe fond de stres şi de anxietate.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/23/2009 08:27:00 a.m.

"O! Ce mentor grozav as fi azi pentru cel ce-am fost in tinerete." Andre Gide

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/23/2009 08:22:00 a.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Uleiul de rapiţă conţine o cantitate considerabilă de acid alpha-linolenic (un precursor al Omega-3), care este extrem de important pentru circulaţie şi pentru vasele sangvine.
Acesta combate formarea de cheaguri în artere, reduce hipertensiunea, anihilează trigliceridele în exces şi ajută la reînnoirea celulelor inimii şi ale creierului. Datorită acestui acid din compoziţia sa, uleiul de rapiţă contribuie la diminuarea riscurilor cardio- vasculare, prin scăderea nivelului de colesterol.

De aceea, se recomandă să folosiţi ulei de rapiţă la prepararea supelor şi a salatelor. În plus, uleiul de rapiţă asigură organismului aportul necesar de vitamina E, care are calităţi antioxidante şi regenerante şi care luptă împotriva radicalilor liberi, neutralizându-i.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Dieta cu mâncare pe săturate

Publicat de Munteanu Tatian | 5/23/2009 07:32:00 a.m.

Special pentru Libertatea, prof. dr. Mircea Ciuhrii a dezvăluit dieta pe care o recomandă pacienţilor săi supraponderali.

Ziua 1

Ora 8: salată de roşii şi castraveţi, 100 g de limbă fiartă cu cartofi fierţi sau copţi, cafea neagră neîndulcită, pâine neagră;
Ora 10: 40 g brânză, un ou fiert tare cu roşii, pesmeţi din pâine neagră, ceai de măceşe;
Ora 13: ciorbă de legume cu ciuperci, varză prăjită cu carne slabă, fructe;
Ora 16: sarmale cu crupe de cereale, suc de varză;
Ora 20: 100 g carne slabă, 200 g roşii, pâine neagră, ceai cu îndulcitor.

Ziua 2

Ora 8: 100 g carne slabă, înăbuşită, salată de varză cu mere, suc de roşii;
Ora 10: două ouă fierte, salată, ceai;
Ora 13: supă de legume şi ciuperci, carne la grătar cu dovlecei, compot;
Ora 16: chefir cu pesmeţi;
Ora 20: o pulpă de pui, varză murată, ceai.

Ziua 3

Ora 8: salată de varză cu 50 g de scrumbie desărată, doi-trei cartofi fierţi, cafea cu lapte;
Ora 10: 100 g de şuncă fără grăsime, 200 g roşii proaspete, ceai cu pesmeţi;
Ora 13: ciorbă de legume şi carne fără grăsime, 100 g jambon de vită, ciuperci, cartofi copţi, compot din fructe uscate fără zahăr;
Ora 16: compot din prune uscate;
Ora 20: sarmale cu mămăligă, vinete înăbuşite, ceai.

Ziua 4

Ora 8: 20 g terci de griş cu unt, salată din varză cu scrumbie desărată, salată cu ulei de măsline, cafea slabă ;
Ora 10: brânză cu smântână, mămăligă, lapte;
Ora 13: ciorbă de peşte alb, mămăligă, peşte prăjit, compot;
Ora 16: lapte bătut, pesmeţi nesăraţi;
Ora 20: budincă din morcovi cu smântână, caşcaval slab, ceai.

Ziua 5

Ora 8: jambon cu salată, pastă de dovlecei, ceai;
Ora 10: iaurt;
Ora 13: bulion de peşte şi ou, mămăligă, carne de găină înăbuşită la cuptor cu lapte, fructe proaspete, suc de fructe;
Ora 16: lapte bătut;
Ora 20: brânză topită cu tărâţe şi ou, sarmale cu crupe de porumb, lapte.

Ziua 6

Ora 8: salată de castraveţi cu smântână, mămăligă, cafea cu lapte;
Ora 10: brânzoiacă cu îndulcitor, ceai;
Ora 13: ciorbă de varză, doi cartofi copţi, roşii, 200 g de cotlet de porc, salată de varză, suc de roşii;
Ora 16: 200 ml de chefir, pesmeţi fără sare;
Ora 20: 150 g de peşte fiert cu varză prăjită şi lapte, terci de crupe din cereale, jeleu, ceai.

Ziua 7

Ora 8: 100 g de salată de ridichi albe cu ceapă şi 5 g de ulei de floarea-soarelui, ceai;
Ora 10: 200 g carne de vită la grătar cu varză fiartă, ceai;
Ora 13: ciorbă de roşii, 200 g de peşte prăjit cu dovlecei în smântână, cafea, fructe proaspete;
Ora 16: terci din crupe de cereale, chefir;
Ora 20: mămăligă cu brânză, biscuiţi, pesmeţi.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Piramidele Pierdute Din Caral

Publicat de Munteanu Tatian | 5/23/2009 06:54:00 a.m.

BBC LEARNING
THE LOST PYRAMIDS OF CARAL (2002)


Iată un alt documentar care vine cu informaţii noi menite să ne ajute să ne formăm o imagine şi mai clară asupra trecutului omenirii.
Deşi nu suntem în întregime de acord cu articolul de mai jos, pe care l-am tradus şi adaptat de aici, (http://forums.mvgroup.org/index.php?showtopic=6931&hl=pyramids) merită să vă amintiţi care este şi versiunea oficială a istoriei:

"Ştirea despre senzaţionalul oraş de piramide din Caral, Peru a ieşit în public în 2001. Oraşul este cu 1000 de ani mai vechi decât cea mai veche civilizaţie cunoscuta a Americilor (asta conform istoriei oficiale, deoarece există şi în prezent dezbateri legate de oraşul Tihuanaco , despre care am vorbit in doua articole: cel cu Edgar Cayce - Prezicătorul "Adormit" şi în articolul de la episodul 3 al documentarului QUEST FOR THE LOST CIVILISATION, conform cărora oraşul ar avea o vechime de 10 500 de ani n.t.). Conform istoriei oficiale, piramidele din Egipt cât şi cele din Caral, au fost construite în 2,627 Î.En.

Citeste tot articolul...

Sursa: http://fymaaa.blogspot.com

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/22/2009 08:48:00 p.m.

Zambetul celui care sufera e mai dureros decat lacrimile celui care plange.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/22/2009 08:41:00 p.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Păsările cântă mai frumos când viaţa este dură

Publicat de Munteanu Tatian | 5/22/2009 08:14:00 p.m.

Atunci când femelele sunt mai greu de sedus, masculii fac eforturi mai mari. Astfel, înaripatul cântă mai frumos atunci când cea pe care vrea s-o cucerească se lasă mai greu sedusă, acest lucru întâmplându-se de cele mai multe ori din cauza mediului ostil şi a vremii capricioase.

”Când mediul se schimbă sau este imprevizibil, cântecele păsărilor devin mai elaborate”, a explicat Carlos Botero unul dintre autorii studiului despre păsări.
În aceste medii, condiţiile de supravieţuire şi de reproducţie ”devin mai complicate”, din cauza incertitudinii care priveşte găsirea hranei şi dificultatea de a găsi partenera ideală, potrivit studiului publicat în Current Biology.

Or masculii cântă în primul rând pentru a seduce femelele, iar calităţile de interpretare influenţează direct procesul de seducţie.

Pentru a verifica existenţa unei legături între condiţiile de viaţă şi calităţile păsărilor în materie de cântat, Botero a adunat sunete din lumea întreagă, captând aproape 100 de înregistrări de la 29 de specii diferite.

Aceste date au fost transferate pe calculator şi convertite în grafice. Ele au fost analizate apoi în funcţie de temperatura şi precipitaţiile din mediile studiate, ajungându-se la concluzia că în condiţii dificile şi cântecele sunt mai complexe.

Botero şi echipa sa vor să verifice acum dacă această constatare se aplică la alte specii, inclusiv la om.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Prima baterie alimentata cu aer

Publicat de Munteanu Tatian | 5/22/2009 01:01:00 p.m.

Conform The Telegraph, in cadrul Departamentului de Chimie de la Universitatea Saint-Andrews din Scotia, a fost prezentata prima baterie alimentata cu aer. Inventatorii sustin ca aceasta baterie are o capacitate de 10 ori mai mare decat cea a unei baterii conventionale. "Avantajul acestei baterii este faptul ca dimensiunile si greutatea ei sunt reduse, fiind foarte usor de transportat." a declarat profesorul Peter Bruce de la Universitatea Saint-Andrews. Oxigenul din baterii reactioneaza ca o componenta poroasa, care continua sa o incarce in timp ce energia acesteia este folosita. Nu se stie exact cand vor aparea pe piata aceste noi baterii, dar realizatorii acestora sunt siguri ca vor fi un succes.

Sursa: http://www.gardianul.ro

KALI, Marea Putere Cosmică a Timpului

Publicat de Munteanu Tatian | 5/21/2009 04:57:00 p.m.

“KALI este Marea Putere Cosmică a Energiei Timpului şi pentru cel care o adoră ea este cea care conferă Eliberarea Spirituală. KALI îi protejează întotdeauna şi îi inspiră pe aceia care o cunosc şi o iubesc. Pentru cei neînfricaţi KALI este cea Teribilă, Distrugătoarea Timpului. Ca întunecata Shakti a lui Shiva, KALI reprezintă spaţiul, aerul, focul, apa şi pământul. KALI duce la îndeplinire toate dorinţele fizice ale lui Shiva. Ea este posesoarea celor Şaizeci şi patru de Arte şi tot Ea este cea care produce Bucuria şi Fericirea nesfârşită a Stăpânului întregii Creaţii. KALI este Shakti (Forţa Cosmică Feminină) sub aspectul Ei Pur Transcendent. KALI este Noaptea Întunericului din care izvorăşte energia tainică a Timpului”.
Citeste mai departe...

Autor: Verona Muntean şi Dan Bozaru
Sursa: http://www.yogaesoteric.net

Spălătorie auto, fără apă

Publicat de Munteanu Tatian | 5/19/2009 02:51:00 p.m.

(ASIS) – Firma Vladelsor din Roman spală autoturisme fără apă. Serviciul este o premieră la Roman şi mai mult decît atît, salariaţii firmei oferă acest serviciu la domiciliul clientului sau în parcul de maşini al firmei. "Ne-am gîndit că este mult mai comod pentru clienţii noştri să ne deplasăm noi la locul în care îşi parchează autoturismele. Preţul este unul foarte accesibil, numai 15 lei pentru exteriorul maşinii şi, un lucru foarte important, nu deversăm apa murdară pe care o deversează spălătoriile din oraş. Serviciul este nou şi ecologic şi dezvoltă activitatea firmei noastre care oferă şi servicii de curăţenie la domiciliul clienţilor, în birourile instituţiilor şi ale firmelor. De asemenea, vindem produse de calitate, pentru curăţenie, în magazinul din vecinătatea BCR, din Bulevardul Republicii", ne-a spus administratorul firmei de curăţenie Vladelsor, Delia Nagîţ. (Lia Popa)

Sursa: http://www.evenimentul.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/15/2009 07:56:00 a.m.

Sa iubesti nu e nimic.
Sa fii iubit e ceva.
Sa iubesti si sa fii iubit e totul. (T. Tolis)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/15/2009 07:48:00 a.m.








...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Cercetătorii americani au descoperit că persoanele trecute de 50 de ani care au dificultăţi în recunoaşterea mirosurilor familiare sunt predispuse să facă Alzheimer. Acest lucru s-a descoperit în urma unui experiment la care au participat voluntari cu vârste cuprinse între 54 şi 90 de ani.

În 1997, cercetătorii americani au început un studiu privind simptomele maladiei Alzheimer. Ei au selectat 589 de persoane cu vârste cuprinse între 54 şi 90 de ani, care nu sufereau de tulburări cerebrale. Acestea au fost supuse anual unor examene clinice şi neurologice, până în anul 2002.

50% din cei cu astfel de probleme pot fi afectaţi de cumplita boală

Voluntarilor li s-a cerut să identifice 12 arome obişnuite, precum cele de lămâie, ciocolată, piper negru, banană, benzină sau săpun. În timpul celor cinci ani, testele au demonstrat că persoanele care au făcut cel puţin patru greşeli de identificare a mirosurilor familiare au prezentat cu 50 la sută mai multe riscuri de a suferi de probleme cerebrale faţă de subiecţii care au făcut o singură eroare.

Cercetătorii au analizat rezultatele, ţinând cont de vârstă, sex, nivelul de educaţie, antecedente medicale (infarct, accident cerebral) şi dependenţa de fumat.

Articol semnat de Mediafax
Sursa: http://www.libertatea.ro

Puţini ştiu că năutul face minuni pentru... virilitate. De aceea le e recomandat bărbaţilor care vor să-şi sporească performanţele în pat.

Nici femeile care vor să devină mămici ori sunt deja gravide nu ar trebui să-l ocolească, pentru că este foarte bogat în acid folic şi, deci, benefic în caz de sarcină. Năutul mai conţine carbohidraţi, fibre şi minerale, dar şi multe proteine. De aceea are o valoare alimentară deosebită şi e recomandat chiar ca înlocuitor al cărnii. Din boabele de năut prăjite şi măcinate poate fi preparat un înlocuitor al cafelei, care acţionează ca un puternic stimulent nervos şi digestiv.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Tinctura din untul-pământului este un leac excelent pentru tratarea durerilor reumatice acute sau cronice şi a unor afecţiuni precum lombosciatica, spondiloza cervicală, artrita, durerile musculare, articulare, de menisc şi degerăturile. În acelaşi timp, tinctura din untul‑pământului vă scapă şi de umflături, vânătăi, varice şi eczeme uscate.

Cum se prepară?

Se foloseşte doar rădăcina acestei plante, care se pune la macerat în alcool triplu distilat sau spirt medicinal. Cu această tinctură se fricţionează locul dureros, înainte de culcare. Dacă nu suportaţi înţepăturile, se recomandă în prealabil ungerea locului cu o cremă sau cu ulei comestibil.

SursaŞ http://www.libertatea.ro

Mirii şi cei care inmatriculează o maşină vor planta copaci

Publicat de Munteanu Tatian | 5/15/2009 07:08:00 a.m.

Proiectul de hotărâre care îi obligă pe tinerii căsătoriţi şi pe cei care înmatriculează o maşină să planteze un copac ar putea fi aprobat pe 27 mai.

Astfel, fiecare cuplu care doreşte să se căsătorească sau fiecare cetăţean care vrea să înmatriculeze o maşină trebuie să facă mai întâi dovada, printr-un certificat, că a plantat un pom în Bucureşti.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Primul oraş în care toţi locuitorii sunt vegetarieni

Publicat de Munteanu Tatian | 5/14/2009 04:49:00 p.m.

Un oraş din Belgia este pe cale să devină primul din lume care va avea toţi locuitorii vegetarieni, cel puţin o dată pe săptămână.
Începând cu această săptămână, oraşul Ghent va avea cel puţin o zi în care locuitorii săi nu vor mai mânca deloc carne şi vor opta pentru meniuri vegetariene.

Oficialii oraşului au luat în considerare avertismentele ONU privind faptul că o cincime din emisiile de gaze cu efect de seră sunt produse de animale şi au decis să organizeze săptămânal ”ziua vegetarianului”.

În acest sens, peste 90.000 de ”hărţi vegetariene„ au fost tipărite, pentru a-i ajuta pe oameni să găsească uşor restaurantele care servesc mâncăruri fără carne.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Aloe vera, "elixirul vieţii"

Publicat de Munteanu Tatian | 5/14/2009 04:09:00 p.m.


Aloe vera

Numită şi “elixirul vieţii”, aloe vera are efecte uimitoare asupra sănătăţii. Mărunţeşte 1,5 kg de frunze, adaugă 2,5 kg miere şi 3,5 l vin roşu. Lasă amestecul la rece timp de 5 zile. În primele 7 zile de cură, ia câte o linguriţă de sirop, de trei ori pe zi, cu două ore înainte de masă. După această perioadă, consumă aceeaşi cantitate, dar cu o oră înainte de masă.
Citeste tot articolul si afla mai multe...

Sursa: http://www.libertatea.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/13/2009 05:32:00 a.m.

De multe ori oamenii nu sunt fericiti, pentru ca se hranesc cu propria rautate.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/13/2009 05:31:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Binecuvântata Mamă Natură

Publicat de Munteanu Tatian | 5/13/2009 04:56:00 a.m.

Natura este o mamă întotdeauna fecioară. Natura este întotdeauna fecioară şi întotdeauna mamă. Natura este o mamă austeră şi bună la inimă".

Tot ce este în jurul nostru este însufleţit de mâinile Sale, de la neînsemnatul fir de iarbă, până la cel mai înalt copac, de la micul gândăcel până la impunătorul elefant, de la minuscula pietricică până la munţii măreţi, de la firava flacără până la strălucitoarele stele…

Corpul fizic cu ajutorul căruia ne deplasăm şi care este atât de important pentru noi în această lume este construit cu ajutorul inteligenţei Mamei Natură, ţinând cont şi de faptele din existenţele trecute ale fiecăruia.

"Conştiinţa Naturii palpită în inima arborelui, în inima tandrului viermişor care se târăşte pe pământ, în inima acvilei care semeaţă bate din aripile sale îndrăzneţe peste masivele muntoase giganteşti de granit, care străpung cu turnurile lor crenelate albastrul cerului. Conştiinţa Naturii dă formă tuturor lucrurilor , organizează petalele florilor care înmiresmează cerul cu aromele lor şi ordonează mişcarea aştrilor în magnifica orchestraţie a infinitului".

Inteligenţa Mamei Natură este armonie, perfectă armonie, dar cum o putem percepe dacă în interiorul nostru este haos, contradicţie. Este necesar să căutăm liniştea , pacea interioară, clipă de clipă...Citeste tot...

Fragmente extrase din “Cartea Fecioarei din Carmel”, de Samael Aun Weor
Sursa: http://www.vopus.org/ro

Emoto Masaru- Mesajul Apei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/13/2009 04:55:00 a.m.

Doctorul Emoto Masaru Emoto, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Medicină Alternativă, a început să se intereseze de proprietăţile tămăduitoare ale apei acum 15 ani, a luat contactul cu un investigator californian care studia vibraţiile mai subtile ale moleculelor de apă folosind tehnica rezonanţei magnetice… Lucrând cu acest om de ştiinţă, profesorul Emoto şi-a pus următoarea întrebare: Ar fi posibil să se reflecte calităţile tămăduitoare ale diferitelor tipuri de apă într-un mod vizibil şi palpabil?

"Ideea fericită" pentru a duce la capăt acest studiu l-a determinat să încerce să fotografieze cristalele hexagonale ce le formau diferite mostre de apă la îngheţare.Şi din imaginile pe care le-a obţinut a venit confirmarea surprinzătoarei lui ipoteze: Anumite mostre de apă curentă ale marilor oraşe prezentau o structură cristalină foarte grosolană, în timp ce mostre de apă din izvoare ofereau cristale de o mare frumuseţe. Şi-a extins astfel aria de studiu la a fotografia cristalizări de apă din diferite locuri ale lumii (gheţari, lacuri, apă de ploaie, fântâni), obţinând cristale de forme cu atât mai frumoase şi surprinzătoare cu cât se găseau mai departe de treburile umane.
Citete mai departe...

Scris de Editor VOPUS

POVESTEA MAGARULUI

Publicat de Munteanu Tatian | 5/13/2009 04:54:00 a.m.

Intr-o buna zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore intregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut. Pana la urma, taranul hotari ca magarul era oricum batran, iar ca fantana, fiind secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata. Astfel a ajuns la concluzia ca nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanei.

Asa ca taranul isi chema vecinii, ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepu sa arunce de zor pamant inauntrul fantanei. Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai tare pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupa citeva lopeti bune de pamant, magarul se potoli si tacu. Taranul privi in adincul fantanei si ramase uluit de ce vazu.

Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui. In curand, toata lumea fu martora cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanei, sari peste ghizduri si iesi frematind...

Viata va arunca poate si peste tine cu pamint si cu tot felul de greutati...

Insa, secretul pentru a iesi din fantana este sa te scuturi de acest pamant si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutatile noastre este o ocazie pentru un pas inainte. Putem iesi din adancurile cele mai profunde daca nu ne dam batuti. Foloseste pamantul pe care ti-l arunca peste tine ca sa mergi inainte.

Aminteste-ti de cele 5 reguli pentru a fi fericit:
1) Curata-ti inima de ura, frica, egoism;
2) Scuteste-ti mintea de preocupari inutile;
3) Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa;
4) Daruieste mai mult si asteapta mai putin;
5) Iubeste mai mult si ..... scutura-te de pamant, pentru ca in viata asta, tu trebuie sa fii solutia, nu problema.

(Autor necunoscut)

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/12/2009 07:17:00 a.m.

Nu-i nevoie sa intelegi pe cineva ca sa-l iubesti.(G. Duhamel)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/12/2009 07:07:00 a.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Viitorul oceanelor, discutat la summit-ul din Indonezia

Publicat de Munteanu Tatian | 5/12/2009 06:19:00 a.m.

Conferinţa Mondială a Oceanului, care urmăreşte sensibilizarea lumii vizavi de încălzirea climatică a mărilor, a început astăzi în Indonezia, anunţă AFP.
Reprezentanţi din 70 de ţări, precum şi ai ONU şi ai ONG-urilor, vor participa la dezbaterile ce vor ţine până vineri la Manado, din insula Sulawesi a arhipelagului.
„Este clar că preţioasele noastre resurse maritime sunt din ce în ce mai ameninţate şi că încălzirea climatică va accelera distrugerea lor în numeroase locuri de pe glob”, a declarat ministrul indonezian al Afacerilor Maritime şi al Pescuitului, Freddy Numeri, în deschiderea reuniunii.
În total, sunt aşteptaţi aproximativ 1.500 de participanţi. Printre subiectele abordate se numără protecţia spaţiilor maritime şi halieutice şi pericolul reprezentat de creşterea nivelului oceanelor pentru anumite insule sau zone de coastă.
Conferinţa va fi urmată, pe 15 mai, de un summit al „Triunghiului de corali”, o regiune cu o suprafaţă de 5,7 milioane de kilometri pătraţi, împărţită de şase ţări (Filipine, Malaezia, Indonezia, Timor, Papua Noua Guinee şi Insulele Solomon), numită „Amazonul mărilor” deoarece concentrează cea mai mare diversitate de specii marine din lume.

Autor: Andreea Dogar
Sursa: http://www.evz.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/11/2009 07:22:00 a.m.

NATURA nu este o mostenire de la parintii tai, ci un imprumut de la copiii tai.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/11/2009 07:21:00 a.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Cea mai mare centrală de cogenerare pe bază de biomasă din Romånia a fost inaugurată, ieri, la Rădăuţi, de firma austriacă Holzindustrie Schweighofer, avånd o capacitate totală de 22 MW, din care 17 MW energie termică şi 5 MW energie electrică, investiţia fiind de 20 de milioane de euro.
Peste patru săptămåni, compania va inaugura la Sebeş o altă centrală de cogenerare pe biomasă, cu o putere la jumătate faţă de cea din Rădăuţi, şi intenţionează să investească încă 25-30 de milioane de euro într-o altă centrală de acest tip, cel mai probabil tot în Sebeş, ce va avea o capacitate de 8,5 MW de energie electrică. „Suntem interesaţi să investim şi în alte oraşe, dar important este să găsim puncte de consum pentru apa fierbinte“, a spus proprietarul firmei austriece, Gerald Schweighofer.
Centrala de cogenerare a fost pornită, ieri, după ce preşedintele Fondului de Mediu, Vlad Marcoci, prefectul de Suceava, Sorin Popescu, şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au apăsat simultan un buton roşu. „Am apăsat un buton roşu ca să ne cuplăm la energia verde“, a spus Flutur, care a adăugat că Guvernul Romåniei a sprijinit această investiţie contribuind, prin Fondul de Mediu, cu aproape cinci milioane de euro.
Centrala de cogenerare inaugurată la Rădăuţi consumă 40 de metri steri de biomasă pe oră, energia termică produsă urmånd să fie folosită la uscarea cherestelei din fabrica Holzindustrie Schweighofer din apropiere, dar şi la încălzirea a 7.000 de apartamente din municipiul Rădăuţi, iar energia electrică este furnizată în sistemul energetic naţional.

Sursa: Curentul

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/10/2009 05:29:00 p.m.

Daca iubesti trandafirii, trebuie sa suporti spinii.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/10/2009 05:24:00 p.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Cât de poluate sunt apele României

Publicat de Munteanu Tatian | 5/10/2009 04:58:00 p.m.

Peste 28% din râurile de la noi din ţară se încadrează în categoriile inferioare de calitate a apei, sub limitele stabilite la nivel european. Principalul factor de poluare rămâne lispa staţiilor de epurare a apei din marile oraşe.
Raportul privind calitatea resurselor de apă din România, realizat de Administrraţia Naţională Apele Române pentru anul 2008, indică o uşoară îmbunătăţire a situaţiei faţă de anul precedent, aproximativ un sfert din apele de la noi din ţară încadrându-se în prima categorie – „foarte bună”.

Monitorizarea s-a făcut pentru şase subsisteme, respectiv râuri, lacuri naturale şi artificiale, ape subterane, ape tranzitorii, ape costiere şi ape uzate.

„Primele două categorii- bună şi foarte bună – sunt cele care respectă standardele europene. Creşterea ponderii cu trei procente în prima categorie, faţă de anul 2007, s-ar putea explica, pe de o parte, prin modernizarea unor staţii de epurare a apei.

Pe de altă parte, trebuie să ţinem cont de faptul că...[...]

Autor: Cristina Bucureasa
Sursa: http://www.adevarul.ro

450 de câini din ţară şi din străinătate s-au întrecut în frumuseţe, la Târgovişte. Animalele au participat la cea mai mare expoziţie canină din ţară care a desemnat şi premiat supermodelele cu blană şi lăbuţe.


Cei peste 450 de câini din 70 de rase au trecut sâmbătă la Târgovişte prin toate etapele unei competiţii. De la pregătire, la probe şi apoi la premiere. Emoţiile le-au simţit însă stăpânii, cei care ştiu cât de greu se întreţine un exemplar de concurs.

Pentru a fi declaraţi cei mai buni din rasa lor, câinii au avut de trecut mai multe probe. Tot în cadrul Expoziţiei s-a amenajat un stand special, unde iubitorii de animale au putut adopta câini fără stăpân.

Expoziţia s-a încheiat sâmbătă seară cu parada celor mai frumoase exemplare din fiecare rasă.

Sursa: Realitatea TV

Peste 100 de ecologişti din toată ţara s-au adunat la Predeal pentru a curăţa gunoaiele pe care le-au lăsat în urmă turiştii în această iarnă. Sâmbătă a fost curăţat Clăbucetul Taurului, iar astăzi se va ecologiza zona pârtiei şi a telescaunului.

Membrii Federaţiei de Turism şi Ecologie veniţi din 16 oraşe au avut nevoie de ore bune pentru a strânge gunoaiele din Clăbucetul Taurului.

"Foarte multe peturi, celofane, mă mir că au ajuns aşa de sus. Sper să-şi dea seama toată lumea că trebuie să respectăm muntele", a spus unul dintre voluntari. "Nu suntem toţi dintr-un domeniu, dintr-o firmă. Pur şi simplu suntem iubitori de natură, vrem să găsim muntele curat, din păcate realitatea din teren este alta", a declarat vicepreşedintele Federaţiei de Turism şi Ecologie, Răzvan Bineaţă.

Ecologiştii au primit sprijinul cabanierilor din zonă, care spun că situaţia este mai rea de la un an la altul. Voluntarii nu se lasă însă descurajaţi.
"În 2009 vom avea 11 evenimente, urmãtorul impotant va fi în Padina, cu ocazia Zilei Internaţionale a Parcurilor, unde vom mobiliza 500 de voluntari", a completat preşedintele Federaţiei Române de Turism şi Ecologie, Silviu Toloacă.

Ecologiştii vor curăţa astăzi pârtiile Clăbucet şi Cocoş, dar şi zona telescaunului. În sprijinul lor, vor sosi 40 de tineri, membri ai unor organizaţii nonguvernamentale.

Sursa: Realitatea TV

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/09/2009 02:52:00 p.m.

Prietenia este cel mai bun pansament pentru durerile provocate de dragoste.
(Jane Austen)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/09/2009 02:43:00 p.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Caii de rasă daţi la rechini

Publicat de Munteanu Tatian | 5/09/2009 02:38:00 p.m.

După evenimentele din decembrie '89, sculptorul Florin Codre a hotărât să investească acasă, în "noua Românie", banii câştigaţi în străinătate, unde trăise şi crease în anii '80, având un succes internaţional. A ales ca domeniu a doua sa pasiune, evident după sculptură, şi anume creşterea cailor de rasă. Azi, Florin Codre este în pericol de a-şi pierde atât banii investiţi cu bună-credinţă, cât şi caii de rasă pe care i-a crescut şi care au început să fie cunoscuţi şi apreciaţi pe plan internaţional.
Citeste mai departe...

Sursa: http://www.jurnalul.ro

Tibetul suferă cel mai mult din cauza încălzirii globale

Publicat de Munteanu Tatian | 5/09/2009 02:32:00 p.m.

Idilica regiune Tibet, cunoscută drept acoperişul lumii, suferă cel mai mult din cauza încălzirii globale, spun experţii.
Administraţia Meteorologică din China (CMA) a declarat că temperatura din Tibet a crescut cu 0.32 de grade Celsius la fiecare zece ani, din 1961 în 2008.
Asta înseamnă că temperaturile au crescut de şase ori mai mult decât în alte regiuni din China, ce au cu 0.05-0.08 grade Celsius mai mult pe deceniu.
"Tibet este o regiune aproape fără nicio industrie modernă care emite gaze cu efect de seră, dar a întregistrat o creştere mult mai mare ca în alte zone ale Chinei", a declarat Zheng Guoguang, de la CMA.
Li Yan, un activist de la Greenpeace, a spus că altitudinea de peste 4.000 de metri a Tibetului, face din această regiune barometrul climatului mondial, extrem de sensibil la orice schimbare de temperatură.
Dioxidul de carbon, unul dintre cele mai dăunătoare gaze cu efect de seră, se ridică în straturile superioare ale atmosferei.
"Procesul de încălzire globală, care a început de la Revoluţia Industrială şi s-a agravat în ultimele decenii, este de învinuit pentru problemele climatice ale Tibetului", a spus Li.
În ultimele decenii, Tibetul s-a confruntat cu topiri ale gheţarilor, retrageri ale zăpezilor, vreme extremă, schimbarea reliefului şi scăderea biodiversităţii.

Sursa: REALITATEA.NET

Poluarea protejează planeta de încălzirea globală, potrivit unor noi studii, telegraph.co.uk.
Unul dintre studii a descoperit că gaura din stratul de ozon, cauzată de anumiţi compuşi chimici (chlorofluorocarbon), a prevenit topirea Antarcticii, în ciuda încălzirii globale.
Un alt studiu a descoperit că plantele absorb mai mult dioxid de carbon atunci când gradul de poluare este mai mare, determinând încetinirea încălzirii globale. Studiul asupra plantelor, realizat de cercetătorii din Marea Britanie, a scos la iveală ca "întunecarea globală", cauzată de creşterea particulelor poluante din ultimele patru decenii, a crescut abilitatea plantelor de a absorbi dioxid de carbon.
Creşterea dioxidului de carbon ar fi putut să ajute la încetinirea încălzirii globale. Însă, în vreme ce autorităţile iau măsuri pentru reducerea poluării, încălzirea globală se va accelera.
Studiul referitor la Antarctica, făcut de British Antarctic Survey şi Nasa, a descoperit că gheaţa de la Polul Sud a crescut cu 100.000 de kilometri pătraţi în fiecare deceniu din ultimii 40 de ani, în ciuda faptului că gheaţa de la Polul Nord se topeşte.
Cercetătorii au spus că motivul acestor schimbări de la cei doi Poli este gaura din stratul de ozon. Stratul de ozon absoarbe căldura din atmosferă, însă diametrul găurii, care este aproape cât teritoriul Americii de Nord, a răcit temperatură, fapt ce explica gheaţa de la Polul Sud.
Oamenii de ştiinţă au precizat că se aşteaptă ca gaura din stratul de ozon să se micşoreze, provocând creşterea din nou a temperaturilor de la Polul Sud.
Studiile concluzionează că este mai important să se reduce emisiile de dioxid de carbon pe viitor, de vreme ce reducerea poluării înseamnă că încălzirea globala se va accelera.

Sursa: REALITATEA.NET

Legumele ţin cancerul departe

Publicat de Munteanu Tatian | 5/09/2009 09:04:00 a.m.

Cercetătorii britanici au descoperit că dieta vegetariană îi ajută pe oameni să se protejeze împotriva dezvoltării mai multor forme de cancer. În aceeaşi categorie intră şi consumatorii de carne de peşte.

O dietă vegetariană ajută organismul uman să se protejeze împotriva mai multor tipuri de cancer - aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă britanici. Experimentul a fost efectuat pe un eşantion de 52.700 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 89 de ani.

Cercetătorii au împărţit participanţii în trei categorii: consumatori de carne, consumatori de peşte şi vegetarieni. În urma monitorizării acestora, s-a constatat că în grupul consumatorilor de peşte şi în cel al vegetarienilor s-a înregistrat o scădere semnificativă a dezvoltării tuturor tipurilor de cancer, în comparaţie cu cei care au consumat carne.

Specialiştii au lansat recomandarea ca pentru reducerea riscului de apariţie a cancerului şi a altor maladii să se consume zilnic cinci fructe sau legume


Articol semnat de Mediafax
Sursa: http://www.libertatea.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/08/2009 02:35:00 p.m.

Viitorul apartine celor care cred in frumusetea propriilor vise. (Eleanor Roosevelt)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/08/2009 02:30:00 p.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Orasul secret de sub Sarmizegetusa, capitala regala a Daciei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/08/2009 02:27:00 p.m.

Astazi, un drum la cetatile dacice Sarmizegetusa, Capâlna, Blidaru si Costesti aduna in inima românului, deopotriva, durere si mândrie, pentru ca toate necazurile si trairile supreme ale sufletului te asalteaza acolo intr-un amalgam de simtiri ce te fac sa plângi cu un ochi si sa lacrimezi de bucurie cu celalalt. Asta am trait si eu zilele trecute când am vazut cetatile dacilor.

La mai bine de doua milenii si jumatate de la consemnarea primelor informatii despre existenta lor, dacii continua sa ramana un mare mister. Si cu cat ne apropiem mai mult de ei, cu atat taina...[...]

Autor: Dumitru Manolache
Sursa: http://www.gardianul.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/07/2009 08:19:00 a.m.

Iubirea! Este aripa daruita de Dumnezeu sufletului, pentru a urca la EL.
(Michelangelo Buonarotti)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/07/2009 08:12:00 a.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Pelerinaje spirituale

Publicat de Munteanu Tatian | 5/07/2009 08:07:00 a.m.

Pelerinajul la locurile sfinte este o practică religioasă comună, probabil, tuturor religiilor. Tradiţia Islamului cere ca toţi mahomedanii să meargă la Mecca cel puţin o dată în viaţă. Creştinii merg în pelerinaj la Ierusalim, Roma, Lourdes. Budiştii, la rândul lor, au diferite trasee de pelerinaj, printre care cel mai celebru este acela în jurul muntelui Kailasa, din Tibet. Hinduşii merg în pelerinaj la Benares (Varanasi), Elephanta, Kailasa sau Kathmandu. Pentru asceţii rătăcitori hinduşi, pelerinajul, parikrama, este chiar un mod de viaţă. Există chiar un traseu complet de pelerinaj, care include toate altarele importante dedicate lui Shiva în India şi Asia Centrală. Acest traseu complet este denumit de adepţii shivaismului (adoratorii lui Shiva), Marele pelerinaj, Maha Parikrama, şi pentru parcurgerea lui pe jos este necesară o viaţă întreagă. Valea Kathmandu este practic locul cu cel mai mare număr de locuri sacre hinduse şi budiste din lume.

Din Durbar Chowk porneşte traseul tradiţional de pelerinaj către Swayambhunath, stupa budistă dedicată lui Swayambhu. Nath înseamnă loc sau casă (uneori, oraş). Majoritatea templelor nepaleze sunt denumite nath, casă, reşedinţă, a unei divinităţi. Deloc neobişnuit pentru Nepal, acest traseu budist de pelerinaj este presărat cu monumente sacre atât budiste, cât şi hinduse. Drumul trece prin suburbiile oraşului, care îţi dau o puternică senzaţie de întoarcere în timp, şi traversează apoi râul sacru Vishnumati. În sezonul secetos, acesta este un mic firicel de apă, uneori pierdut printre nisipuri şi gunoaie. Undeva, la marginea acestui imens maidan străbătut doar de vacile sacre, am descoperit un templu părăsit, încântător în simplitatea lui. Acest templu consta dintr-un şir impresionant de yoni-lingam-uri de piatră, perfect păstrate. Templul era însă înconjurat de... Citeste mai departe...

Autor: yogaesoteric
Sursa: http://www.yogaesoteric.net

Remedii naturiste

Publicat de Munteanu Tatian | 5/07/2009 07:49:00 a.m.

Chimenul elimină gazele intestinale,
Leuşteanul «spală» toxinele,
Călinul alungă crampele,
Scorţişoara te sprijină la greu,
Lemnul dulce este un bun pansament,
Ține ghimbir la îndemână!
Muşeţelul te scapă de ulcer.
Afla totul AICI...

Sursa: http://www.libertatea.ro

Pregăteşte-ţi picioarele pentru vară!

Publicat de Munteanu Tatian | 5/07/2009 07:42:00 a.m.

Libertatea îţi prezintă câteva remedii naturiste cucare să îţi tratezi celulita, varicele sau gambele umflate.

Gata cu hainele groase! Fustele şi pantalonii scurţi sunt adevărate arme în lupta cu temperaturile care cresc de la o zi la alta şi ameninţă să devină de-a dreptul caniculare. Picioarele tale sunt, însă, pregătite să fie mângâiate de razele soarelui? Călcâiele tale vor trece testul sandalelor şi al pantofilor decupaţi? Libertatea îţi propune câteva tratamente care cu siguranţă vor reda picioarelor tale frumuseţea şi supleţea de care au nevoie pentru a fi admirate de toată lumea.


CITESTE AICI...

Sursa: http://www.libertatea.ro

Brazii de Craciun ar putea fi comercializati numai in ghivece daca Parlamentul va aproba un proiect de lege initiat de patru deputati PSD, respectiv Florin Iordache, Valeriu Steriu, Marin Bobes si Doru Claudian Frunzulica. Potrivit proiectului, activitatile de recoltare, achizitie si comercializare a brazilor de Craciun, inclusiv a celor din import, vor putea fi organizate si desfasurate numai de persoane fizice sau juridice autorizate. Totodata, Regia Nationala a Padurilor (RNP)– Romsilva va livra minimum 30% din brazii de Craciun recoltati din productia proprie in ghivece. RNP va trebui, de asemenea, sa desfasoare campania de informare a populatiei si a autoritatilor locale cu privire la noile reglementari. “Dupa terminarea perioadei sarbatorilor de iarna, Romsilva are obligatia sa cumpere de la fiecare cetatean, posesoare a unui brad de Craciun in ghiveci, respectivul brad in schimbul unei sume de bani fixe stabilite in raport cu dimensiunea bradului si se obliga sa replanteze respectivii brazi”, se arata in proiect.
Citeste tot articolul...

Autor: M. Dan
Sursa: http://www.gardianul.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/05/2009 10:03:00 p.m.

Lumea va cunoaste pacea, cand puterea iubirii va depasi iubirea de putere.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 5/05/2009 09:50:00 p.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

8 aliaţi în scăderea glicemiei

Publicat de Munteanu Tatian | 5/05/2009 09:35:00 p.m.

Înainte de a recurge la medicamente care scad glicemia, încearcă leacurile din natură, care au avantajul de a aduce zahărul din sânge la concentraţia normală fără efecte adverse.

Creşterea glicemiei (concentraţia de glucoză din sânge şi urină) peste 110 mg la o sută de mililitri de sânge poate duce la dezechilibre importante în organism, care produc apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat. Hiperglicemia poate fi tratată cu ajutorul plantelor, legumelor şi al produselor apicole.Citeste tot articolul...

Autor: Mariana Buzescu, Mediaş
Sursa: http://www.clicksanatate.ro

Motto:„Doctorul bun oferă întotdeauna cât mai puţine medicamente” (Benjamin Franklin)

„Dacă pacientul ar şti că o singură capsulă de Chloromycetin
distruge ireparabil măduva oaselor sau provoacă leucemie, credeţi oare că el ar mai lua acest medicament?În anul 1976 s-au prescris (numai în SUA) peste 500.000 de reţete pentru acest medicament”
( Dr. Keith A. Lasko)

Vă prezentăm în acest articol o serie de scandaluri în care industriile farmaceutice din întreaga lume au fost implicate de-a lungul timpului şi denumirile unor medicamente care au ucis mii de oameni. În cazul fiecărui astfel de medicament precizăm dacă este comercializat în România şi eventual de ce companie şi sub ce denumire (dacă aceasta este modificată faţă de cea originală).

Din cauza efectelor secundare grave o serie de medicamente au fost retrase de pe piaţă în unele ţări. Cu toate acestea ele continuă să fie comercializate în alte ţări. România este o bună piaţă de desfacere pentru multe medicamente criminale interzise în alte state.

Efecte secundare grave înseamnă moarte şi boli severe datorate medicamentelor respective. În general, din punct de vedere legal, numai moartea sau vătămările majore ale sănătăţii celor care au folosit un anumit medicament pot duce la interzicerea acestuia. Rareori se ajunge la interzicerea unui medicament datorită unor simptome considerate „minore” şi aceasta se face de regulă abia după decenii de folosire.

Iresponsabilitatea, cinismul şi lăcomia după câştiguri a celor care deţin companii din industria farmaceutică sunt atât de mari, încât chiar şi în cazurile de interdicţie, medicamentele continuă să fie fabricate şi vândute mai departe în alte locuri pe glob. Aceasta deoarece interdicţia rămâne valabilă doar în ţara în care există “victime recunoscute” şi în care autorităţile responsabile au luat măsuri. Prin urmare, medicamente interzise în Anglia sau Germania se vând mai departe în SUA, Africa sau alte ţări şi invers. Deci industria farmaceutică vinde mai departe substanţe care produc boli şi moarte, deşi SE ŞTIE foarte bine acest lucru.
Industria farmaceutică este interesată să vindece oamenii, ori mai degrabă să câştige cât mai mulţi bani din vânzarea de medicamente?

Zeci de medicamente sunt scoase de pe piaţă anual datorită efectelor secundare grave.


Un prim exemplu este... Citeste mai departe...

Autor: Radu Alexandru
Sursa: http://www.yogaesoteric.net

Fericirea e atât de aproape

Publicat de Munteanu Tatian | 5/04/2009 08:49:00 p.m.

Tehnici yoghine simple de extaziere

Fiecare om ar vrea să fie fericit şi chiar extaziat; yoghinii avansaţi cunosc anumite modalităţi tainice prin care această divină stare poate fi atinsă şi păstrată cât mai mult timp cu putinţă. Referitor la această oarbă căutare a omului obişnuit, marele filosof Voltaire scria: „Oamenii caută cu toţii fericirea însă, fără să ştie cu precizie unde ar putea fi aceasta, adeseori ei acţionează întocmai precum acei beţivi care îşi caută, în mod confuz, casa, ştiind că au una pe undeva. „În faţa unei astfel de situaţii paradoxale, tot el intuia o soluţie genială pentru a ieşi din impas, sugerându-ne, înainte de toate să trezim şi să amplificăm în noi o atitudine creatoare: Dacă, pentru unii, nefericirea este pretutindeni, nu trebuie niciodată să uităm că tot astfel este şi cu fericirea.”Cei mai mulţi oameni nu ştiu cum să fie sau nu îndrăznesc să fie fericiţi chiar în momentul prezent, bucurându-se plenar de tot ceea ce au şi, mai ales, de tot ceea ce sunt. Ei proiectează aproape întotdeauna fericirea într-un ipotetic viitor legând-o, cel mai adesea, de anumite dorinţe, aspect care l-a şi determinat pe marele Ghid spiritual yoghin Shivananda să afirme cu umor: „Dacă s-ar clădi casa fericirii, pentru majoritatea oamenilor cea mai mare încăpere a acesteia ar fi sala de aşteptare.”Totuşi, în Orient, există o străveche metodă yoghină foarte simplă de atingere şi menţinere, foarte mult timp, a unei stări de extaz. Ea se bazează pe punerea cât mai constantă în practică a trei principii fundamentale.
Citeste tot articolul...INTERESANT!

Autor: profesor YOGA Gregorian Bivolaru
Sursa: http://www.yogaesoteric.net