Binecuvântata Mamă Natură

Publicat de Munteanu Tatian | 5/13/2009 04:56:00 a.m.

Natura este o mamă întotdeauna fecioară. Natura este întotdeauna fecioară şi întotdeauna mamă. Natura este o mamă austeră şi bună la inimă".

Tot ce este în jurul nostru este însufleţit de mâinile Sale, de la neînsemnatul fir de iarbă, până la cel mai înalt copac, de la micul gândăcel până la impunătorul elefant, de la minuscula pietricică până la munţii măreţi, de la firava flacără până la strălucitoarele stele…

Corpul fizic cu ajutorul căruia ne deplasăm şi care este atât de important pentru noi în această lume este construit cu ajutorul inteligenţei Mamei Natură, ţinând cont şi de faptele din existenţele trecute ale fiecăruia.

"Conştiinţa Naturii palpită în inima arborelui, în inima tandrului viermişor care se târăşte pe pământ, în inima acvilei care semeaţă bate din aripile sale îndrăzneţe peste masivele muntoase giganteşti de granit, care străpung cu turnurile lor crenelate albastrul cerului. Conştiinţa Naturii dă formă tuturor lucrurilor , organizează petalele florilor care înmiresmează cerul cu aromele lor şi ordonează mişcarea aştrilor în magnifica orchestraţie a infinitului".

Inteligenţa Mamei Natură este armonie, perfectă armonie, dar cum o putem percepe dacă în interiorul nostru este haos, contradicţie. Este necesar să căutăm liniştea , pacea interioară, clipă de clipă...Citeste tot...

Fragmente extrase din “Cartea Fecioarei din Carmel”, de Samael Aun Weor
Sursa: http://www.vopus.org/ro