Cafeaua te menţine frumoasă

Publicat de Munteanu Tatian | 5/28/2009 02:38:00 p.m.

Cafeaua constituie un “răsfăţ” zilnic pentru milioane de oameni de pretutindeni, datorită gustului deosebit şi energiei pe care o conferă la primele ore ale zilei. Puţine persoane ştiu însă că fiecare ceaşcă din licoarea atât de savuroasă poate contribui la menţinerea stării de sănătate a organismului. Mai mult, cofeina este o substanţă adesea folosită în produse de întreţinere. Libertatea te învaţă cum să foloseşti cafeaua pentru a-ţi trata mai multe afecţiuni şi pentru a-ţi menţine frumuseţea.

Te protejează de...

• cancer
Puţină lume ştie că nu doar cafeaua măcinată, ci şi cea solubilă, e bogată în antioxidanţi. Aceştia pot preveni afecţiuni grave, precum cancerul. “În cafea găsim o cantitate însemnată de antioxidanţi, compuşi naturali care neutralizează moleculele de oxigen instabile, protejând celulele organismului”, ne-a spus nutriţionistul Elena Dobrescu.

• diabet
Cafeaua decofeinizată ajută organismul în reglarea nivelului de glucide. Persoanele care au consumat, în cadrul unui studiu desfăşurat pe parcursul a 11 ani, peste şase căni de cafea decofeinizată pe zi şi-au redus riscul de diabet cu 33%. Concluzia specialiştilor este că...[...]

Autor: Oana Timar
Sursa: http://www.libertatea.ro