Peste 100 de ecologişti din toată ţara s-au adunat la Predeal pentru a curăţa gunoaiele pe care le-au lăsat în urmă turiştii în această iarnă. Sâmbătă a fost curăţat Clăbucetul Taurului, iar astăzi se va ecologiza zona pârtiei şi a telescaunului.

Membrii Federaţiei de Turism şi Ecologie veniţi din 16 oraşe au avut nevoie de ore bune pentru a strânge gunoaiele din Clăbucetul Taurului.

"Foarte multe peturi, celofane, mă mir că au ajuns aşa de sus. Sper să-şi dea seama toată lumea că trebuie să respectăm muntele", a spus unul dintre voluntari. "Nu suntem toţi dintr-un domeniu, dintr-o firmă. Pur şi simplu suntem iubitori de natură, vrem să găsim muntele curat, din păcate realitatea din teren este alta", a declarat vicepreşedintele Federaţiei de Turism şi Ecologie, Răzvan Bineaţă.

Ecologiştii au primit sprijinul cabanierilor din zonă, care spun că situaţia este mai rea de la un an la altul. Voluntarii nu se lasă însă descurajaţi.
"În 2009 vom avea 11 evenimente, urmãtorul impotant va fi în Padina, cu ocazia Zilei Internaţionale a Parcurilor, unde vom mobiliza 500 de voluntari", a completat preşedintele Federaţiei Române de Turism şi Ecologie, Silviu Toloacă.

Ecologiştii vor curăţa astăzi pârtiile Clăbucet şi Cocoş, dar şi zona telescaunului. În sprijinul lor, vor sosi 40 de tineri, membri ai unor organizaţii nonguvernamentale.

Sursa: Realitatea TV