Motto:„Doctorul bun oferă întotdeauna cât mai puţine medicamente” (Benjamin Franklin)

„Dacă pacientul ar şti că o singură capsulă de Chloromycetin
distruge ireparabil măduva oaselor sau provoacă leucemie, credeţi oare că el ar mai lua acest medicament?În anul 1976 s-au prescris (numai în SUA) peste 500.000 de reţete pentru acest medicament”
( Dr. Keith A. Lasko)

Vă prezentăm în acest articol o serie de scandaluri în care industriile farmaceutice din întreaga lume au fost implicate de-a lungul timpului şi denumirile unor medicamente care au ucis mii de oameni. În cazul fiecărui astfel de medicament precizăm dacă este comercializat în România şi eventual de ce companie şi sub ce denumire (dacă aceasta este modificată faţă de cea originală).

Din cauza efectelor secundare grave o serie de medicamente au fost retrase de pe piaţă în unele ţări. Cu toate acestea ele continuă să fie comercializate în alte ţări. România este o bună piaţă de desfacere pentru multe medicamente criminale interzise în alte state.

Efecte secundare grave înseamnă moarte şi boli severe datorate medicamentelor respective. În general, din punct de vedere legal, numai moartea sau vătămările majore ale sănătăţii celor care au folosit un anumit medicament pot duce la interzicerea acestuia. Rareori se ajunge la interzicerea unui medicament datorită unor simptome considerate „minore” şi aceasta se face de regulă abia după decenii de folosire.

Iresponsabilitatea, cinismul şi lăcomia după câştiguri a celor care deţin companii din industria farmaceutică sunt atât de mari, încât chiar şi în cazurile de interdicţie, medicamentele continuă să fie fabricate şi vândute mai departe în alte locuri pe glob. Aceasta deoarece interdicţia rămâne valabilă doar în ţara în care există “victime recunoscute” şi în care autorităţile responsabile au luat măsuri. Prin urmare, medicamente interzise în Anglia sau Germania se vând mai departe în SUA, Africa sau alte ţări şi invers. Deci industria farmaceutică vinde mai departe substanţe care produc boli şi moarte, deşi SE ŞTIE foarte bine acest lucru.
Industria farmaceutică este interesată să vindece oamenii, ori mai degrabă să câştige cât mai mulţi bani din vânzarea de medicamente?

Zeci de medicamente sunt scoase de pe piaţă anual datorită efectelor secundare grave.


Un prim exemplu este... Citeste mai departe...

Autor: Radu Alexandru
Sursa: http://www.yogaesoteric.net