Special pentru Libertatea, prof. dr. Mircea Ciuhrii a dezvăluit dieta pe care o recomandă pacienţilor săi supraponderali.
Ziua 1
Ora 8: salată de roşii şi castraveţi, 100 g de limbă fiartă cu cartofi fierţi sau copţi, cafea neagră neîndulcită, pâine neagră;
Ora 10: 40 g brânză, un ou fiert tare cu roşii, pesmeţi din pâine neagră, ceai de măceşe;
Ora 13: ciorbă de legume cu ciuperci, varză prăjită cu carne slabă, fructe;
Ora 16: sarmale cu crupe de cereale, suc de varză;
Ora 20: 100 g carne slabă, 200 g roşii, pâine neagră, ceai cu îndulcitor.
Ziua 2
Ora 8: 100 g carne slabă, înăbuşită, salată de varză cu mere, suc de roşii;
Ora 10: două ouă fierte, salată, ceai;
Ora 13: supă de legume şi ciuperci, carne la grătar cu dovlecei, compot;
Ora 16: chefir cu pesmeţi;
Ora 20: o pulpă de pui, varză murată, ceai.
Ziua 3
Ora 8: salată de varză cu 50 g de scrumbie desărată, doi-trei cartofi fierţi, cafea cu lapte;
Ora 10: 100 g de şuncă fără grăsime, 200 g roşii proaspete, ceai cu pesmeţi;
Ora 13: ciorbă de legume şi carne fără grăsime, 100 g jambon de vită, ciuperci, cartofi copţi, compot din fructe uscate fără zahăr;
Ora 16: compot din prune uscate;
Ora 20: sarmale cu mămăligă, vinete înăbuşite, ceai.
Ziua 4
Ora 8: 20 g terci de griş cu unt, salată din varză cu scrumbie desărată, salată cu ulei de măsline, cafea slabă ;
Ora 10: brânză cu smântână, mămăligă, lapte;
Ora 13: ciorbă de peşte alb, mămăligă, peşte prăjit, compot;
Ora 16: lapte bătut, pesmeţi nesăraţi;
Ora 20: budincă din morcovi cu smântână, caşcaval slab, ceai.
Ziua 5
Ora 8: jambon cu salată, pastă de dovlecei, ceai;
Ora 10: iaurt;
Ora 13: bulion de peşte şi ou, mămăligă, carne de găină înăbuşită la cuptor cu lapte, fructe proaspete, suc de fructe;
Ora 16: lapte bătut;
Ora 20: brânză topită cu tărâţe şi ou, sarmale cu crupe de porumb, lapte.
Ziua 6
Ora 8: salată de castraveţi cu smântână, mămăligă, cafea cu lapte;
Ora 10: brânzoiacă cu îndulcitor, ceai;
Ora 13: ciorbă de varză, doi cartofi copţi, roşii, 200 g de cotlet de porc, salată de varză, suc de roşii;
Ora 16: 200 ml de chefir, pesmeţi fără sare;
Ora 20: 150 g de peşte fiert cu varză prăjită şi lapte, terci de crupe din cereale, jeleu, ceai.
Ziua 7
Ora 8: 100 g de salată de ridichi albe cu ceapă şi 5 g de ulei de floarea-soarelui, ceai;
Ora 10: 200 g carne de vită la grătar cu varză fiartă, ceai;
Ora 13: ciorbă de roşii, 200 g de peşte prăjit cu dovlecei în smântână, cafea, fructe proaspete;
Ora 16: terci din crupe de cereale, chefir;
Ora 20: mămăligă cu brânză, biscuiţi, pesmeţi.
Sursa: http://www.libertatea.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Trimiteți un comentariu