Dr. Yuri Labvin, preşedintele Tunguska Spatial Phenomenon Foundation, fundaţie care se ocupă cu studierea evenimentului Tunguska, insistă că o navă spaţială extraterestră s-a sacrificat pentru a împiedica impactul unui meteorit gigant, în Siberia, pe 30 iunie 1908.
Rezultatul a fost incidentul Tunguska, o explosie uriaşă estimată la 15 megatone care a doborât 80 de milioane de copaci pe o suprafaţă de 170 de kilometri pătraţi. Martorii au raportat o lumină puternică şi o undă de şoc, dar zona era atât de puţin populată încât nu s-au înregistrat victime.

Majoritatea oamenilor de ştiinţă consideră că explozia a fost provocată de un meteorit la câţiva kilometri deasupra Pământului, dar Labvin crede că o serie de pietre de quartz cu nişte semne ciudate pe ele sunt de fapt resturile unor panou de control al unei nave extraterestre.

"Nu avem tehnologia care să ne permită imprimara unor asemenea desene pe cristale", a declarat Labvin unei agenţii de presă macedoniene. "Am descoperit şi silicat de ferrum (complex polimaltozat de hidroxid de fier n.r) care nu poate fi produs decât în spaţiu".

Sursa: foxnews.com