Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 3/31/2009 11:14:00 p.m.

Sunt fericit, ori de cate ori reusesc sa fac pe cineva fericit.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 3/31/2009 10:24:00 p.m.








...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

TEHNICA VINDECARII CU ENERGIE UNIVERSALA

Publicat de Munteanu Tatian | 3/31/2009 09:57:00 p.m.

Nota: Practica Tehnicii de Vindecare cu Energie Universala poate mari cantitatea de Energie Universala dincolo de nivelul cu care era obisnuit practicantul. Tocmai de aceea e indicata practicarea in mod progresiv. In urma exersarii ar trebui sa simtiti o crestere a fluxului de energie in corp. Daca va simtiti rau sau suprastimulat reduceti durata practicii sau chiar intrerupeti folosirea acestei metode. Aceasta tehnica va va ajuta sa va intariti sistemul imunitar ajutand astfel corpul sa lupte impotriva infectiilor. Esenta acestei tehnici este circuitul vindecator. Energia curge de la sine. Celelalte elemente descrise mai jos cum ar fi respiratia abdominala si intentia de a trimite energie si altor persoane sau fiinte vii sunt doar adaugiri la aceasta tehnica de autovindecare. Nu e necesar sa respirati in abdomen sau sa intentionati sa trimiteti energie si altora pentru ca aceasta metoda simpla dar profunda sa functioneze. Ele pot fi de folos celor care doresc sa-i ajute si pe altii in procesul de vindecare.
Sa urmarim ce spune Thomas Lee Jacobs:[...]

Autor: Doru Bem
Sursa: http://ezoteric.gardianul.ro

RESPIRATIA TA AR PUTEA FI RECICLATA IN COMBUSTIBIL!

Publicat de Munteanu Tatian | 3/31/2009 08:44:00 p.m.

Aeroportul John Lennon din Liverpool, UK,va deveni in curand primul care va incerca o tehnologie revolutionara care va recicla respiratia pasagerilor in biocombustibil.
“Cutia ECO”, dezvoltata de trustul Origo , va capta CO2-ul expirat de calatori si il va converti in combustibil care va fi folosit la vehiculele diesel din aeroport si la sistemul de incalzire.
“Cutia ECO” a fost initial proiectata pentru a reduce emisiile de carbon din vehicule.Modul de functionare este prin captarea emisiilor de carbon printr-un bioreactor-foto, ca materie prima pentru alge, producand biomasa care este apoi rafinata si transformata in combustibil ‘verde’.
“Proiectul cu aeroportul este o incercare precoce dintr-un sistem care credem noi, ar putea avea un impact important in felul in care companiile de azi obtin combustibil si gestioneaza emisiile de carbon”, a precizat Iain Houston, fondatorul si presedintele Origo.
Instalarea sistemului de reciclare a carbonului a inceput in ianuarie, cu un obiectiv de utilizare a 24.000 de galoni( 3,34 l) de combustibil din programul ‘pilot’, de asemenea asigurand caldura si apa calda aeroportului.
Compania spera sa se extinda la un sistem de 289.000 de galoni dupa prima incercare, asigurand aproximativ 800 de galoni de biocombustibil in fiecare zi.
Trustul Origo, care tinteste spre revolutionarea industriei ca raspuns la provocarea schimbarii climatice, ar putea de asemenea sa cerceteze utilizarea tehnologiei pentru a produce biocombustibil in aviatie, in viitor; o topica foarte dezbatuta in utimul timp de industria de aviatie.
Costul intreg al primei incercari nu a fost dezvaluit, dar Origo a indicat ca proiectul va incepe sa produca profit in decursul unui an.

SURSA: www.livescience.com

Afacere ecologica - miere de albine

Publicat de Munteanu Tatian | 3/31/2009 08:32:00 p.m.

Compania Apidava, www.apidava.ro, condusa de Dl Victor Mates a devenit procesator de miere certificat ecologic din anul 2007, odata cu obtinerea certificatului de producator ecologic a peste 40 de apicultori din 5 judete.

« Desi in anul 2007 piata produselor ecologice in Romania, parea o piata fara clienti, si nu-mi era deloc clar in ce ritm o sa se dezvolte aceasta nisa, am decis totusi sa ma implic, sa nu las lucrurile sa treaca pe langa mine, mai ales fiindca vazusem Europa la ce trebuie sa aspir » afirma Dl Mates, care a renuntat la cariera de profesor de fizica pentru a se dedica 100% afacerii cu miere.
Citeste tot articolul...

Sursa: http://www.ecomagazin.ro

Din lumea celor care nu cuvanta

Publicat de Munteanu Tatian | 3/31/2009 08:22:00 p.m.

Cainele a insotit omul de-a lungul zbuciumatei sale istorii pe parcursul a peste douazeci de mii de ani.
Se crede ca el s-a apropiat singur de asezarile omenesti, consumand resturile vanatului, sesizand prezenta pericolelor, iar omul, a cautat sa si-l apropie, asigurandu-i hrana si adapost. In schimbul a foarte putina hrana si mangaierere, cainii, animalele cele mai devotate omului, i-au pazit cu fidelitate locuinta, au ajutat la prinderea vanatului, au salvat vieti omenesti iar astazi sunt folositi pentru prinderea infractorilor si la depistarea drogurilor, contribuind la adancirea cunoasterii.
Prin insusirile deosebite, amintim: fidelitatea, curajul, statornicia, rezistenta si devotamentul, cainele si-a castigat in familie un loc necontestat. Fiind domesticit de cel puţin 14.000 de ani, sau chiar de 150.000 de ani conform dovezilor mai recente, câinele este printre cele mai populare animale de companie ai oamenilor. La fel ca si oamenii, cainii au propriul lor limbaj, bazat pe semnalele vizuale, sonore, olfactive etc., prin intermediul carora se realizeaza o intelegere aproape perfecta intre indivizii grupului. Dar cainii nu numai ca sunt capabili sa “vorbeasca”, ei pot intelege diferite aspecte ale comunicarii umane. Semnalele de comunicare, prin intermediul carora indivizii se inteleg, sunt printre altele miscarea cozii, a urechilor, sclipirea ochilor, miscarile buzelor, diferitele pozitii statice sau dinamice ale corpului, intensitatea si tonalitatea latratului, a maraitului etc. Cu ajutorul acestora, cainele isi poate exprima intentiile, propriile sale stari sufletesti, de bucurie, satisfactie, teama, nesiguranta, supunere, agresivitate etc.
Peter Pongracz, de la Universitatea Eotvos Lorand, Budapesta, a demonstrat ca latratul cainilor contine informatii pe care omul le poate descifra. De asemenea, Pongracz si colegii sai au descoperit ca pana si persoanele care nu locuiesc cu un caine pot recunoaste informatiile emotionale cuprinse in latrat, indiferent daca este vorba despre joaca, lasat singur sau confruntarea cu un strain. Echipa de la Budapesta a descoperit ca diferitele tipuri de latrat au frecvente, tonalitati diferite, si ca se poate identifica un latrat care nu a mai fost intalnit inainte. Cercetatorii mai spun ca se pot identifica destul de usor latratul de bucurie, singuratate, agresiune.
Daca aceste semne sunt bine intelese de stapan, armonia si comunicarea dintre cei doi sunt benefice in ambele sensuri.
Autor: Nita Andreea

Despre sanatate si boala

Publicat de Munteanu Tatian | 3/31/2009 08:15:00 p.m.

Cand vorbim despre sanatate sau boala, nu trebuie sa uitam prima din Legile Kybalionului: "Totul este spirit. Universul este mental." Daca intelegem bine acest lucru, atunci ne dam seama ca omul este ceea ce gandeste, ca trebuie sa gandeasca pozitiv, inclusiv in ceea ce priveste starea lui de sanatate.
Iar daca apare boala, trebuie sa inteleaga ca nu este ceva intamplator. Trebuie sa caute adevarata cauza a bolii, profunda, spirituala, pentru a intelege de ce merita acest lucru sau ce avertisment reprezinta. Si abia dupa ce elimina cauzele primare, abia atunci va reusi sa anuleze in totalitate si efectul - manifestarea bolii. Si cea mai buna metoda de anulare a manifestarii bolii este cea naturala, pentru ca omul face parte din Natura.
Daca vreti sa fiti sanatosi si fericiti, nu uitati ca faceti parte din Natura, sunteti cel mai frumos si cel mai de pret lucru din Creatie. Respectati-o! Nu uitati asta!

Prof. Firicel Ciarnau
Sursa: http://www.terapiinaturiste.ro

Fizicianul britanic Steven Hooking, autorul teoriei din 1975 cu privire la gaurile negre, si-a nuantat convingerile atat de mult, incat a ajuns la antipod. La congresul stiintific de la Dublin, savantul a spus ca a gresit cand a sustinut ca tot ce e atras in gaurile negre ar fi distrus. Acum crede ca ucigasele gauri negre „furnizeaza“ informatii. El sustinea pana de curand ca orice gaura neagra este un obiect cosmic, cu insusiri necunoscute, ca dupa formare, gaura neagra tinde sa-si piarda masa, eliberand o radiatie care poarta numele savantului. Acum, crede ca informatia nu se poate pierde in totalitate, conform fizicii cuantice. „M-am gandit 30 de ani si acum am raspunsul“, a anuntat savantul. Radiatia emisa contine informatii. Noua lui teorie nu le mai permite oamenilor sa construiasca masina timpului folosindu-se tocmai de energia fabuloasa a gaurilor negre. „Imi pare rau ca trebuie sa dezamagesc, dar daca nimeriti intr-o gaura neagra, energia masei dumneavoastra se intoarce pe Terra intr-o alta forma“, a spus cercetatorul.

Sursa: http://www.gardianul.ro

Cea mai mare explozie solara observata vreodata

Publicat de Munteanu Tatian | 3/31/2009 04:12:00 p.m.

Un astru de 50 de ori mai mare decat Soarele a explodat, transformandu-se intr-o gaura neagra.

Evenimentul reprezinta explozia stelara cea mai grandioasa vazuta pana acum in ceruri. Un astru cu masa de cel putin 50 de ori mai mare decat cea a Soarelui (ar putea fi chiar de 100 de ori mai mare) a explodat la finalul vietii sale, transformandu-se intr-o gaura neagra. Spectaculosul eveniment a fost urmarit in direct de cercetatorii de la Institutul Weizmann din Israel si de la Universitatea de Stat din San Diego, Statele Unite, acestia inregistrand diferitele faze dramatice ale distrugerii din cadrul fenomenului denumit Supernova.
Pana acum, au declarat oamenii de stiinta pentru revista Nature, au fost observate procese asemanatoare in care insa au fost implicate stele doar de 20 de ori mai mari decat Soarele; procesul observat de aceasta data sustine teoria conform careia astrele cu o masa de cateva zeci de ori mai mare decat cea solara devin gauri negre.

Sursa: Corriere della Sera

Ghioceii şi lăcrămioarele nu sunt doar vestitori ai primăverii. Aceste flori pot fi folosite cu succes şi în tratarea unor afecţiuni.

În cazul ghioceilor, atât bulbul, cât şi florile şi frunzele au efect terapeutic. Bulbii se folosesc în tratamentul cancerului, al paraliziilor şi asteniilor musculare. Părţile aeriene ale plantei înflorite, după uscare, se pot utiliza, sub formă de decoct (o linguriţă de plantă mărunţită la 500 ml de apă), în astenia mialgică. Ceaiul rezultat se administrează în două-trei porţii, pe parcursul unei zile. Frunzele de lăcrămioare pot fi utilizate în tratarea afecţiunilor cardiace, migrenelor şi nevralgiilor. Florile plantei se pot folosi, sub formă de ceai, la tratarea leucoreei.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Acupunctura, tratamentul minune?

Publicat de Munteanu Tatian | 3/31/2009 03:15:00 p.m.

În urmă cu câteva mii de ani, chinezii au găsit ac de cojocul unor afecţiuni grave. La propriu. E vorba de acupunctură, o metodă de tratament despre care specialiştii în domeniu susţin că vindecă multe boli şi nu dă reacţii adverse. În plus, se pare că acupunctura a devenit o alternativă la costisitoarele operaţii estetice, câteva şedinţe fiind suficiente pentru remodelarea siluetei. Află mai multe despre terapia cu ace din numărul de mâine, 30 martie, al revistei “Libertatea pentru femei”.

Sursa: http://www.libertatea.ro

A fost fatat un miel cu doua capete | VEZI FILM

Publicat de Munteanu Tatian | 3/31/2009 03:05:00 p.m.

Un miel cu doua capete, nascut intr-o ferma din regiunea Olfus, Islanda, saptamana trecuta, a socat sute de experti din intreaga lume, informeaza The Sun. Pall Stefansson, medicul veterinar din localitate, a declarat ca astfel de cazuri sunt rare si ca el nu a mai auzit de-a lungul timpului decat de doua cazuri similare. Mielul a fost, din pacate, eutanasiat la scurt timp dupa ce a fost fatat, deoarece nu ar fi supravietuit in conditiile date.


Sursa: http://www.gardianul.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 3/27/2009 01:12:00 p.m.

Fericirea sau nefericirea oamenilor este în mare parte opera lor.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 3/27/2009 01:08:00 p.m.










...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Shambala este reala (I)

Publicat de Munteanu Tatian | 3/27/2009 12:17:00 p.m.

Regele Shambalei este Regele Planetei noastre
Imaginati-va un taram vast, binecuvantat cu un cadru natural feeric si o clima blanda, cu munti majestuosi, paduri misterioase, campii roditoare, rauri unduitoare, cascade navalnice. Un taram cu o organizare perfecta, cu temple splendide si orase frumoase, in care traiesc fiinte umane care impartasesc aceleasi aspiratii spirituale sublime si o arzatoare dragoste de Dumnezeu. Astfel este Shambala, si totodata ea este mult mai mult decat ne putem noi imagina, inainte de a ajunge noi insine acolo.

Citeste tot articolul...

Autor: Monica Dascalu
Sursa: http://www.luxsublima.ro

Puterea iubirii

Publicat de Munteanu Tatian | 3/27/2009 11:50:00 a.m.

În dosarele Universităţii Duke, o instituţie britanică specializată în cercetarea fenomenelor parapsihologice, este menţionat un caz extrem de interesant. Într-o după-amiază liniştită a anului 1947, o tânără pe nume Patricia se afla în Anglia, în casa iubitului ei, Allen. Acesta era în Germania, fiind încadrat ca soldat în armata aliată de ocupaţie. Deodată, în timpul unei conversaţii liniştite cu mama lui Allen, Patricia a devenit brusc foarte palidă şi a exclamat: „O, repede, repede! O să se întâmple ceva îngrozitor... Allen este într-o maşină, o maşină care merge pe un drum prin pădure. Oh, cunosc atât de bine drumul acesta, repede, trebuie să mă duc acolo, trebuie să fiu acolo!” Şi fata a sărit brusc de pe scaun, gesticulând disperată; în următoarea clipă, însă, s-a reaşezat, afirmând jenată: „Scuzaţi-mă! Este o prostie! Nu ştiu ce m-a apucat...”
Câteva zile mai târziu, ea a primit o scrisoare de la iubitul ei, în care acesta o întreba insistent dacă fusese în Germania în urmă cu două zile şi ce haine purta. Patricia a răspuns într-o manieră liniştitoare, afirmând că nu părăsise Anglia şi, în plus, precizând locul în care se afla în acea după-amiază. După alte câteva zile, o nouă scrisoare de la Allen relata: „În urmă cu două zile, mă aflam într-un jeep şi mergeam pe drumul acela pe care tu îl cunoşti foarte bine, fiindcă l-am parcurs de atâtea ori împreună. Nu eram singur; alături de mine se afla cel care conducea maşina, un german, iar pe bancheta din spate se găseau trei persoane: doi dintre colegii mei care încadrau un prizonier german. Cel aşezat în spatele meu era Gerry.

Sursa: http://www.yogaesoteric.net

Fotografii din altă lume

Publicat de Munteanu Tatian | 3/27/2009 11:44:00 a.m.

“Nu e moartă lumea zeilor şi a spiritelor ascunse ale naturii,
sunt moarte sufletele voastre…” - Goethe

Fizicienii din Berkeley, California, au reuşit să fotografieze şi să comunice cu o fiinţă magică dintr-o altă lume, paralelă cu a noastră. Experienţa realizată de cercetătorul american A. Johnson într-o “cameră cu bule” dintr-un laborator de fizică cuantică a uimit pe toată lumea şi mai cu seamă a şocat violent fizicienii acelui laborator care au rămas, plini de emoţie, treji timp de trei zile căutând să descifreze enigma.

De atunci, viaţa lui Johnson s-a transformat radical. Noaptea, visele lui nu mai sunt la fel ca înainte. O cascadă de particule strălucitoare se răspândesc în fiinţa sa. El se simte adeseori aspirat către în sus, spre alte tărâmuri mirifice, de o imensă forţă cosmică.

A. Johnson urmărea la începutul acestei experienţe să pună în evidenţă procesele de creaţie şi de distrugere a particulelor subatomice. Fotografiile arătau traiectoriile, coliziunile şi reacţiile complicate dintre acestea.

Vederea i-a revenit fizicianului după trei zile

Pe fotografiile făcute la un moment dat, Johnson a văzut apărând o cascadă de un anumit tip de particule, dispuse ca o pânză de păianjen, având în centru o pată albă, ca o stea. Johnson a simţit brusc o senzaţie puternică de căldură pe coloana vertebrală, raze de lumină au început să-i apară în zona capului dându-i ameţeli... apoi nimic. Obscuritate.
Johnson a rămas fără vedere timp de trei zile. El nu a înţeles niciodată ce s-a petrecut, iar medicii nu au avut nici o explicaţie. Procesul s-a declanşat atunci când i-a apărut steaua de lumină în laborator. Apoi vederea i-a revenit progresiv.
Citeste tot articolul...

Sursa: http://www.yogaesoteric.net

Planta săptămânii: Pelinul

Publicat de Munteanu Tatian | 3/26/2009 02:13:00 p.m.

Plantă înaltă, pelinul este acoperit de peri albi şi mătăsoşi care îi conferă o culoare alb-cenuşie. Este puternic mirositor datorită unui ulei conoeinut în frunze şi în flori.

Este recomandat în tratarea gutei

Pentru substanoeele active pe care le are, ceaiul de pelin este recomandat în tratarea gutei şi a gastritelor, iar sub formă de pulbere se administrează împotriva viermilor intestinali şi a infecoeiilor cu giardia. Este indicat persoanelor anorexice pentru recăpătarea poftei de mâncare. Pentru uz extern, infuziile sunt folosite în spălături pentru vindecarea de candidoză, hemoroizi şi plăgi purulente.
Nu se va administra femeilor care alăptează, pentru că schimbă gustul laptelui, iar în cazul folosirii pentru uz intern, nu se vor urma cure de lungă durată.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Consumă zilnic castraveţi

Publicat de Munteanu Tatian | 3/26/2009 02:08:00 p.m.

Vrei să ameliorezi stările de rău provocate de menopauză?

Menopauza se dovedeşte a fi, pentru multe femei ajunse în pragul vârstei de 50 de ani, o etapă dificilă, cu manifestări care reduc randamentul şi activitatea fizică, afectând totodată stilul de viaţă şi plăcerea de a trăi. Majoritatea acestor stări sunt produse de schimbările hormonale prin care trece organismul. Dr. Codruţ Țuţu, specialist în acupunctură şi apifitoterapie, explică cum pot fi ameliorate simptomele menopauzei prin tratamente tradiţionale.
Simptomele menopauzei se manifestă în general după vârsta de 45 de ani, când ciclul menstrual devine neregulat, rărindu-şi frecvenţa. Modificarea periodicităţii menstruaţiei este însoţită de bufeuri, tulburări ale somnului şi de dinamica sexuală, uscăciune vaginală şi contact sexual dureros, tulburări emoţionale (iritabilitate, anxietate, nervozitate, depresie) şi cognitive (scăderea randamentului intelectual, a capacităţii de memorare, de concentrare etc.).
- Pentru a diminua intensitatea simptomelor cauzate de menopauză, trebuie revigorat sistemul neuro- endocrin. Pentru aceasta, se consumă zilnic un ceai din următoarele plante: roiniţă, sunătoare, urzică, pătlagină, coada calului, tei, schinduf, amestecate în cantităţi egale. Se fierb 4 linguriţe la un litru de apă, timp de două minute, şi se consumă între 1şi 2 litri/zi.
- Alimentaţia zilnică trebuie să conţină peşte, salate de crudităţi, fructe de mare, nuci şi castraveţi.
- De-a lungul coloanei vertebrale se poate realiza un masaj uşor cu ulei de sunătoare. Se va insista în zona intervertebrală prin mişcări în formă de cruce.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Muzica imbunatateste vederea pacientilor dupa un atac cerebral

Publicat de Munteanu Tatian | 3/26/2009 01:56:00 p.m.

Ascultarea unor secvente muzicale linistitoare poate contribui la imbunatatirea vederii afectate a pacientilor care au suferit atacuri cerebrale, potrivit unui studiu britanic publicat in revista Proceedings of the National Academy of Sciences. Aproximativ 60% dintre pacientii care au suferit accidente cerebrale dezvolta tulburari de vedere, grupate sub denumirea de „alterare a calitatii vizuale“. Pacientii isi pierd capacitatea de a mai focaliza obiectele aflate in câmpul lor vizual corespunzator zonei cerebrale opuse celei unde a avut loc atacul cerebral. Cercetatorii britanici sustin ca muzica poate sa ajute la ameliorarea vederii, datorita efectelor emotionale pozitive pe care le are asupra pacientilor. Efecte similare ar putea fi obtinute prin inveselirea pacientilor prin oricare alte metode. Studiul a fost efectuat pe pacienti suferind de aceasta afectiune, carora li s-a spus sa indeplineasca diverse sarcini in trei circumstante diferite: in timp ce ascultau o melodie care le placea, in timp ce ascultau o melodie care le displacea si in timp ce in camera de studiu era liniste. In momentul in care au ascultat melodia preferata, toti pacientii au putut sa identifice formele colorate si luminile rosii situate in câmpul lor vizual corespunzator zonei cerebrale afectate cu o acuratete mult mai mare (65%). Numai in Marea Britanie, anual, peste 150.000 de persoane sufera un atac cerebral.

Sursa: http://www.gardianul.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 3/25/2009 12:11:00 a.m.

Multumirea vine cind intelegem ca ceea ce ne da Dumnezeu, este mai bun decit ceea ce ne dorim noi.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 3/25/2009 12:10:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Piramidele egiptene sting luminile in Ora Pamantului

Publicat de Munteanu Tatian | 3/25/2009 12:09:00 a.m.

Piramidele si Sfinxul din Giza vor stinge luminile pe 28 martie 2008 la ora 20:30 pentru a sprijini campania Earth Hour (Ora Pamantului), potrivit World Wide Fund (WWF).
La 500 de ani de la construirea lor, piramidele egiptene vor fi un simbol cheie pentru ceea ce se poate obtine prin actiune colectiva cand aproximativ 2.400 de orase din 82 de tari vor stinge luminile in Ora Pamantului.
Citeste tot articolul...

Sursa: http://www.green-report.ro

Cum sa facem biodiesel?

Publicat de Munteanu Tatian | 3/25/2009 12:08:00 a.m.

Cum sa-ti faci propiul biocombustibil?
Oricine poate sa faca biodiesel. Este usor, o puteti face chiar in bucataria dumneavoastra si este mult mai bun decat cel vandut de companii. Motorul dumneavoastra diesel va functiona mai mult si mai bine utilizand biodieselul facut de dumneavoastra. Va fi mai curat si astfel mai sanatos pentru sanatatea dumneavoastra si pentru mediu.
Daca il veti fabrica din uleiul ramas la dumneavoastra in bucatarie va fi si foarte ieftin pe langa faptul ca veti recicla un produs care deseori ajunge aruncat la groapa de gunoi sau deversat in canalizare.
Iata cum puteti sa vi-l faceti, aveti doua posibilitati:
Citeste mai departe...

Autor: Adrian Bratiloveanu
Sursa: http://www.ecomagazin.ro

Vezi filmul documentar "Pamantenii"

Publicat de Munteanu Tatian | 3/25/2009 12:07:00 a.m.

Pamantenii

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 3/24/2009 06:51:00 a.m.

"Iubirea e ca ploaia usoara ce cade neauzit, dar naste torente ! " (proverb african)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 3/24/2009 06:44:00 a.m.









...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Autorităţile locale cer Guvernului continuarea proiectului.

Deputatul Clement Negruţ spune că va cere desecretizarea şi renegocierea contractului de concesiune încheiat între statul român şi compania Gabriel Resources privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. “Voi cere în Comisia de Industrii din Camera Deputaţilor, din care fac parte, desecretizarea licenţelor de concesiune minieră şi a contractului încheiat de stat. “Ce atâta secret? Ştim foarte bine care este zăcământul, ştim foarte bine care este cantitatea de aur ce poate fi exploatată de acolo. În momentul în care am un secret pe chestiunea asta, în spatele unui secret se află şi alte lucruri”, a spus Negruţ.
El a mai spus că i se pare normal şi să se renegocieze contractul.
“Nu mi se pare corect ca statul român să beneficieze de doar 19,7 la sută din zăcământul de la Roşia Montană. Nu s-a negociat bine acel contract”, a mai spus Clement Negruţ.
Pe de altă parte, primarul comunei Roşia Montana, Eugen Furdui, spune că va cere ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, să continue proiectul de exploatare minieră. “Am trimis deja o scrisoare premierului Emil Boc, dar şi Parlamentului, în care am cerut ca proiectul să continue, pe motiv că este singura soluţie de dezvoltare a zonei”, crede Furdui. Proiectul de exploatare minieră este blocat în procedura de avizare.

Autor: Antoaneta Etves
Sursa: http://www.cotidianul.ro

Plante care trimit SMS cand trebuie udate

Publicat de Munteanu Tatian | 3/24/2009 05:47:00 a.m.

Cu siguranta multi dintre dumneavoastra ati uitat macar odata sa udati plantele la timp si acestea au inceput sa se usuce. De acum udatul plantelor nu va mai fi o problema datorita cercetatorilor israelieni care au creat un dispozitiv prin intermediul caruia detinatorii de plante vor fi anuntati cu mesaje pe telefonul mobil, sau pe calculator atunci cand florile lor trebuie udate. In acest mod se evita atat moartea florilor cat si riscul ca acestea sa fie inecate, iar costurile vor fi mai mici. Conform Sky News, un astfel de dispozitiv, care permite monitorizarea unei livezi de aproximativ 5000 de copaci, costa doar 250 de dolari. Potrivit Dr. Eran Raveh, care a lucrat la perfectionarea sistemului, utilizatorii acestui dispozitiv pot economisi 50% din apa folosita in mod normal. Sistemul urmeaza sa fie exportat, primul beneficiar fiind o firma din California.

Sursa: http://www.gardianul.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 3/23/2009 04:25:00 a.m.

Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita. (Albert Einstein)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 3/23/2009 04:24:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Telescopul spaţial Hubble a fotografiat patru luni ale lui Saturn - Titan, Mimas, Dione şi Enceladus- în timp ce treceau împreună prin faţa celei mai celebre planete inelate.Fenomenul, destul de rar, se produce doar atunci când inelele lui Saturn par a fi perfect orizontale, aşa cum se văd de pe Terra. Ultima aliniere a lunilor a avut loc în 1996.
Aşezarea perfect orizontală a inelelor va fi vizibilă de pe Pământ pe 10 august şi pe 4 septembrie 2009. Din păcate, Saturn va fi prea aproape de Soare pentru a putea fi observabil de către oamenii de pe Terra.
Imaginea, publicată de NASA săptămâna aceasta, a fost capturată de Hubble în luna februarie, la o distanţă de peste un miliard de kilometri.
În fotografie apare Titan, o lună puţin alungită, de culoare portocalie, în nordul planetei Saturn. Celelalte trei luni, puncte minuscule albe, însoţite de umbrele lor, sunt vizibile înspre ecuatorul planetei.
În ziua respectivă au fost identificate 60 de luni în jurul lu Saturn.

Sursa: Realitatea.net

Cererea de panouri solare este "pe zero" din cauza blocării Programului Casa Verde, prin care populaţia şi firmele pot face economii la plata căldurii şi a apei calde prin instalarea de sisteme de energie regenerabilă, potrivit producătorilor şi furnizorilor din domeniu.
"Din noiembrie şi până acum s-a tot făcut ping-pong pe acest proiect. Piaţa de panouri solare este blocată, până nu se demarează programul Casa Verde. Chiar şi instituţiile publice şi firmele private, pensiunile sau hotelurile au amânat decizia de a investi până când nu vor fi siguri dacă statul va lansa programul, care le-ar fi finanţat o parte din proiect", a declarat agenţiei NewsIn directorul de marketing al distribuitorului de centrale termice Baxi România.
"Cererea de panouri solare este pe zero, nu există un interes concret pentru ele, deoarece programul Casa Verde este blocat", a explicat pentru NewsIn reprezentantul producătorului de echipamente pentru energii regenerabile Bardelli Group, Petre Armando Bardelli.
Citeste mai departe...

Sursa: NewsIn

Aproape 50 de elevi şi cinci profesori ai Colegiului Tehnic de Arte şi Meserii "Constantin Brâncuşi" din Craiova au participat la campania "România prinde rădăcini", proiect iniţiat de Realitatea TV, susţinut de Petrom, cu sprijinul "MaiMultVerde" şi în parteneriat cu RNP Romsilva şi CJ Dolj.
Tinerii au solicitat sprijin din partea unui om de afaceri din Craiova, partener al unităţii de învăţământ, care le-a pus la dispoziţie mai multe autocare pentru a ajunge în localitatea doljeană Dăbuleni, acolo unde s-a derulează campania "România prinde rădăcini".
În cadrul campaniei, fiecare copac plantat va purta o tăbliţă cu numele celui care l-a sădit. Terenul, pe care vor fi plantaţi salcâmi, a fost arat şi discuit în totalitate de angajaţii Romsilva Dolj.
"România prinde rădăcini", o acţiune pentru regenerarea fondului forestier naţional, face parte din campania "Cod Verde" - programul de responzabilizare socială lansat de Grupul Realitatea-Caţavencu în octombrie 2008, care vizează implicarea activă în problemele de mediu.
Campania se întinde pe o durată de cinci ani, cu plantări succesive primăvara şi toamna.
Prima etapă a acţiunii ecologiste a avut loc în toamna anului trecut, când peste 5.000 de voluntari au plantat 75.000 de puieţi pe suprafeţe însumând 15 hectare din judeţele Suceava, Neamţ şi Bacău. Locurile de plantare au fost alese în zona unde s-au produs inundaţii devastatoare în vara lui 2008, cauzate în mare parte şi de lipsa pădurilor.
În această primăvară, la reluarea campaniei, au fost plantaţi peste 35.000 de arbori pentru a împăduri şapte hectare de teren lângă localitatea ialomiţeană Sudiţi.
Campania va continua, pe 27 martie, cu reîmpădurirea unui teren din Iaşi afectat de alunecări.

Sursa: NewsIn

Dragoste mare între un papagal şi o pisică

Publicat de Munteanu Tatian | 3/23/2009 03:44:00 a.m.


REALITATEA.NET - Dragoste mare între un papagal şi o pisică - VEZI VIDEO

Clipul Zilei - Răţuşca certăreaţă şi căţelul urecheat

Publicat de Munteanu Tatian | 3/23/2009 03:36:00 a.m.


REALITATEA.NET - Clipul Zilei - Răţuşca certăreaţă şi căţelul urecheat

Sursa: http://www.realitatea.net

Cancerul la sân este o boală cu care se confruntă tot mai multe femei. Tocmai de aceea zilnic se fac cerecetări pentru a se afla cum poate fi diminuat riscul apariţiei acestuia.

Conform ultimului studiu publicat în International Journal of Cancer, ciupercile proaspete asociate cu ceaiul verde contribuie semnificativ la scăderea riscului de apariţie a cancerului mamar. Potrivit acestui studiu realizat în China, o porţie zilnică de ciuperci proaspete reduce riscul de apariţie a cancerului la sân cu până la două treimi, iar dacă se combină o dietă bazată pe ciuperci proaspete cu consumul regulat de ceai verde, femeile beneficiază de o protecţie şi mai mare
Cercetătorii susţin că femeile care consumă 150 de grame de ciuperci proaspete în fiecare zi sunt cu 64% mai puţin predispuse de a dezvolta tumori mamare. Ciupercile uscate au un efect protector mai puţin eficient. Cercetătorii mărturisesc însă ,că acest studiu nu dovedeşte faptul că ciupercile stopează cancerul , fiind necesare studii suplimentare pentru a continua şi confirma rezultatele acestui studiu.
Testele de laborator, efectuate pe animale au demonstrat că ciupercile prezintă anumite proprietăţi antitumorale şi că stimulează apărarea sistemului imunitar din organism, iar câteva dovezi clinice sugerează faptul că ciupercile acţionează în mod similar cu medicamentele administrate împotriva cancerului mamar, care blochează organismul în acţiunea lui de a produce hormonul estrogen, cu rol de hrănire a celulelor canceroase.

Elefanţii nu uită niciodată

Publicat de Munteanu Tatian | 3/23/2009 02:20:00 a.m.

Expresia „memorie de elefant” se poate regasi cu usurinta, conform ultimelor studii, in lumea uriaselor mamifere din Asia si Africa, sustin oamenii de stiinta de la Wildlife Conservation Society (WCS).
Cercetarile efectuate asupra unei turme de elefanti din Parcul National Tarangire, Tanzania, au demonstrat ca memoria acestora, in special a celor varstnici, este extrem de puternica. Astfel, femela lider a grupului, cea care a trecut prin experienta unei puternice secete in 1958, s-a indreptat, fara ezitare, catre aceleasi surse de apa si hrana in timpul secetei din 1993, situatie care s-a repetat si in acest an. Oamenii de stiinta cred ca inclusiv durata de viata a unui elefant este influentata direct de periodicitatea sezoanelor secetoase. „Un elefant traieste pana la 60 de ani, in timp ce secete puternice se inregistreaza odata la 40-45 de ani. Este esential ca macar un membru al turmei se treaca prin cel putin o astfel de seceta pentru a-si putea aminti si conduce grupul catre resursele de hrana si apa”, sustine Charles Foley, unul dintre cercetatorii implicati in proiect.Oamenii de stiinta trag, insa, un semnal de alarma asupra protectiei precare de care se bucura aceste animale in prezent. „Uciderea exemplarelor varstnice poate insemna eliminarea unei turme intregi, mai ales in conditiile actuale in care perioadele secetoase sunt intensificate de incalzirea globala. Eliminarea elefantilor batrani poate nu va avea efecte imediate dar, cu siguranta, se va vedea in momentul in care o alta seceta severa va lovi Africa, iar acest lucru se va intampla in maxim 10-20 de ani”, concluzioneaza acelasi Foley.
Sursa: National Geographic

Încălzirea globală este ireversibilă

Publicat de Munteanu Tatian | 3/23/2009 02:15:00 a.m.

O echipă de cercetători americani în domeniul mediului avertizează că multe dintre efectele schimbărilor climatice sunt ireversibile. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că temperaturile globale pot rămâne ridicate pentru incă o mie de ani, chiar în condițiile în care emisiile de carbon vor fi cumva stopate.

Raportul Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice din Colorado vine ca urmare a anunțului președintelui Barack Obama referitor la revizuirea standardelor de noxe emise de vehicule și apare în publicația Metodele Academiei Naționale de Știință. Echipa avertizează că, dacă nivelul carbonului din atmosferă va continua să crească, se vor înregistra mai puține ploi în zone și așa uscate din sudul Europei, America de Nord precum și în unele porțiuni din Africa și Australia.

Cercetătorii susțin că deocamdată oceanele încetinesc încălzirea globală prin absorbția căldurii, dar până la urmă vor elibera căldura în atmosferă. Aceștia adaugă faptul că politicienii trebuie acum să încerce să înlăture daunele deja produse mediului de poluarea cauzată de oameni. Oamenii credeau că dacă vom opri emisia de dioxid de carbon, climatul va reveni la normal într-o sută de ani, dar acest lucru este neadevărat afirmă cercetătorul Susan Solomon, coordonatorul raportului, citat de Associated Press. Concluziile vine după ce președintele Obama a ordonat Agenției de Protecție a Mediului din Statele Unite să revizuiască regulile cu privire la noxele emise de vehiculele de pasageri.

Sursa: EcoMagazin

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 3/22/2009 09:55:00 a.m.

Feminismul arată ce poate fi femeia fără casă, dar ascunde ce va fi casa fără femeie.
(Nicolae Iorga)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 3/22/2009 09:51:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Socotra, insula extraterestra (Galerie Foto)

Publicat de Munteanu Tatian | 3/22/2009 08:48:00 a.m.

Socotra este un mic arhipelag format din patru insule in Oceanul Indian, de-a lungul coastei de Est a Africii si la sud de peninsula Arabica, apartinand de republica Yemen. Pana aici nimic special.
Cercetatorii au descoperit ca in Socotra exista 800 de specii de copaci si flori, din care o treime sunt unice in lume.
Imagineaza-ti ca prietenii tai ti-au facut o gluma si te-au transportat adormit pe insula: te trezesti intr-un loc in care vegetatia nu seamana cu nimic din ceea ce cunosti sau ai vazut vreodata.
Iesite parca dintr-o carte SF plantele iau viata prin formele lor unice si te duc cu gandul la o rapire extraterestra si la scenarii vazute numai la televizor.
Climatul este foarte aspru, temperatura ridicata, aerul uscat, dar totusi vegetatia reuseste sa supravietuiasca.
Pentru a completa scenariul de vis, insula este "dotata" cu plaje lungi si nisipul fin, pesteri de pana la 7 km in lungime si munti atingand cote de 1525 de metri inaltime.
Numele de Socotra deriva dintr-o denumire sanscrita insemnand " Insula fericirii".
In ciuda faptului ca populatia bastinasa depaseste cu putin 40,000 de locuitori, abia acum 2 ani guvernul Yemen a "plantant" primele drumuri dupa lungi negocieri cu UNESCO (deoarece Unesco a declarat insula ca Rezervatie Naturala).
Daca vrei sa iti petreci un concediu "out of this world" pe Socotra sa nu ai pretentia la vre-un hotel de patru stele, deoarece insula sustine eco-turismul si promoveaza stilul de viata al bastinasilor.
Pentru a te convinge, uite si cateva imagini care definesc farmecul unic al Socotrei:
Citeste tot articolul...

Autor: Aurel Galice
Sursa: http://www.apropo.ro

Dieta cu proteine ajuta la slabit.

Publicat de Munteanu Tatian | 3/22/2009 08:47:00 a.m.

ALIMENTAŢIE. Dieta bogată în proteine este mai bună decât cea care conţine mulţi carbohidraţi, arată un studiu citat de Reuters Health.

În plus, dieta bazată pe proteine ajută şi la scăderea colesterolului, la formarea unui metabolism mai rapid şi la construirea unei mase musculare puternice. Participanţii la acest studiu au beneficiat zilnic de nutriţionist şi au avut de urmat un plan dietetic. După un an, s-a observat că persoanele care mâncaseră proteine pierduseră mai multă grăsime, aveau un număr mai mic
de trigliceride în sânge şi un nivel mai bun al colesterolului.

Berea şi vinul întăresc oasele

Publicat de Munteanu Tatian | 3/22/2009 08:45:00 a.m.

ALCOOL. Un pahar de bere ori unul de vin, băute zilnic, nu dăunează sistemului
osos, arată un nou studiu, citat de „Health Day”.


Berea conţine silicon, iar acesta pare a fi implicat în construirea unei mai bune densităţi a oaselor. Vinul are şi el antioxidanţi, care ajută sistemul osos şi inima.
În concluzie, cei care beau moderat par să aibă un risc mai scăzut de a face boli de oase.

Sursa: http://www.evz.ro

Poluarea din trafic, pericol pentru inimă

Publicat de Munteanu Tatian | 3/22/2009 08:43:00 a.m.

RISC. Cei care petrec mai mult timp în trafic sunt mai expuşi unui atac de cord, arată „The Daily Telegraph”.

Nu neapărat din cauza stresului, ci şi din cauza substanţelor poluante pe care le inhalează. Mai expuse decât bărbaţii par a fi femeile, arată studiul realizat de cercetătorul german.

Sursa: http://www.evz.ro

Carmen Avram, pe urma vracilor brazilieni

Publicat de Munteanu Tatian | 3/22/2009 08:36:00 a.m.


Corespondentul Pro TV a realizat în Brazilia o serie de reportaje despre terapiile alternative pentru boli incurabile.
Cunoscuta jurnalistă Carmen Avram a luat urma poveştilor unor oameni care suferă de boli cumplite, cărora medicii nu le mai dau nicio şansă, şi a ajuns până în Brazilia. Aici a întâlnit tămăduitori celebri precum Joao de Deus, cunoscut sub numele de John of God, care practică un fel de medicină aflată la graniţa cu magia.
Acesta este caracterizat de Carmen drept un personaj misterios, care face tot posibilul să rămână astfel şi pretinde că este posedat de diferite spirite care îl ajută să opereze. Pentru a cunoaşte mai în deaproape fenomenul, corespondentul „Ştirilor Pro TV” a petrecut două săptămâni ală turi de câţiva români care nu acceptă verdictul dat de medici
, potrivit căruia sfârşitul li se apropie, şi care au apelat la tra tamentele practicate de vracii brazilieni.
„Taie pe viu oameni ce par să nu simtă nimic. Nu am văzut reacţii de teamă sau de durere, mai mult
decât atât, rănile, deşi nu sunt dezinfectate, par că nu se infectează niciodată, în pofida faptului că brazilianul scor - moneşte uneori cu mâna goală, pe sub pielea bolnavului, şi uneori mai şi scoate bucăţi de carne sau cheaguri de sânge”, povesteşte Carmen.

PROGRAM

Reportajele realizate de Carmen

Avram şi cameramanul Andrei Captarenco în Brazilia pot fi urmărite de astăzi în cadrul emisiunii „România, te iubesc!”, de la Pro TV, ora 18.00. Veţi putea trage sin guri concluziile dacă e vorba de placebo sau dacă vracii bra zilieni deţin secretul unui tratament
miraculos.

Autor: Monica Cismaru
Sursa: http://www.evz.ro

4 feluri de a găti sănătos

Publicat de Munteanu Tatian | 3/22/2009 08:17:00 a.m.

Pentru ca bucatele făcute de tine să fie nu doar apetisante, ci şi uşor digerabile şi dietetice, nu trebuie să fii atent(ă) doar la cum alegi alimentele, ci şi la metoda de preparare. Gătite la vapori, la grătar, în tigaia de teflon ori la microunde, mâncărurile pot aduce o mulţime de beneficii sănătăţii, fiind recomandate în tratamentul multor boli.
Potrivit dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii Puls, carnea, legumele şi fructele preparate în acest mod sunt recomandate bolnavilor de hepatită, celor care suferă de steatoze hepatice (depunerea grăsimilor în ficat), persoanelor care au afecţiuni gastro-duodenale, litiază biliară sau suferă de obezitate ori de depresie.
De asemenea, alimentele preparate sănătos le sunt recomandate şi celor care au probleme dermatologice, diabet, boli de inimă, infertilitate, probleme musculare, dislipidemii (colesterol sau trigliceride - grăsimile rele - în exces), imunitate scăzută sau au nevoie de o detoxifiere a organismului. “Acest tip de alimentaţie este recomandat şi persoanelor sănătoase, pentru că le ajută să evite toate aceste afecţiuni şi le asigură energia de care au nevoie”, a mai spus dr. Luca.


Citeste tot articolul...

Autor: Corina Rob, Alina Vlad
Sursa: http://www.libertatea.ro

Ziua Mondială a Apei, celebrată în 22 martie, ne aduce aminte că această resursă va deveni din ce în ce mai rară. Fiecare ţară încearcă să-şi satisfacă cerinţele de apă din resursele existente limitate, iar unii prevăd un viitor plin de conflicte. În ultimii 60 de ani, s-au raportat 37 cazuri de violenţă între state din cauza apei şi s-au încheiat peste 200 de acorduri internaţionale privind apa. Koichiro Matsuura, Directorul General al UNESCO îndeamnă toate naţiunile la cooperare şi colaborare pentru importanţa înţelegerii şi soluţionării problemei apelor transfrontaliere. Prăbuşirea producţiei industriale şi a irigaţiilor a redus dramatic nevoia de apă în România. Conform datelor Administraţiei Naţionale „Apele Române”, în 1990, se înregistra o cerinţă de apă de 20,4 mld mc, cea mai mare valoare înregistrată în ultimii 20 de ani. Începând cu anul 2001, cerinţa de apă s-a redus practic la jumătate, comparativ cu anul 1990. Din consumul total de apă, cea mai mare pondere o reprezintă cerinţa pentru industrie (69,1%), urmată de agricultură (16,3%) şi populaţie (14,6%). Resursele de apă ale României sunt relativ sărace şi neuniform distribuite în timp şi spaţiu. Principala resursă de apă a României o constituie râurile interioare. Raportat la populaţia actuală a ţării, România dispune de o resursă specifică de apă, utilizabilă în regim natural de cca. 1870 mc/locuitor pe an, luând în consideraţie numai aportul râurilor interioare, situând din acest punct de vedere ţara noastră în categoria ţărilor cu resurse de apă relativ reduse în raport cu resursele altor ţări, media pentru Europa fiind de 4000 mc/loc.
Fluviul Dunărea, al doilea fluviu ca mărime din Europa, cu un stoc mediu la intrarea în ţară de 174 miliarde mc/an, ar putea fi cea mai bogată sursă de apă. Caracterul său internaţional este dat de partajarea resursei de apă cu ţările vecine, Serbia şi Bulgaria şi din acest motiv se consideră ca resursă numai jumătate din volumul mediu multianual scurs pe Dunăre în secţiunea Baziaş se iau în calculul resursei naţionale de apă.

Sursa: http://www.gardianul.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 3/21/2009 04:02:00 p.m.

Cea mai infidela amanta a omului este Speranta. Te inseala zilnic si totusi, traiesti cu ea toata viata.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 3/21/2009 04:01:00 p.m.








...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Schimbările climatice ar putea duce la prăbuşirea calotei glaciare din vestul Antarcticii, ducând la o creştere catastrofală a nivelului apelor, atenţionează cercetătorii.
Oamenii de ştiinţă ştiu de mult timp că o creştere a temperaturii oceanelor ar putea cauza topirea Polului Sud.
Doi studii, publicate în revista Nature, au adus dovezi noi ale topirii calotelor glaciare antarctice în perioade de timp mult mai scurte decât în trecut.
Ei prezi că dacă va avea loc o creştere a temperaturii cu cinci grade Celsius sau mai mult în oceane, până la sfârşitul secolului, imensa calotă glaciară din Vestul Antarcticii se va topi. Acest lucru va cauza creşterea nivelului apelor cu şapte metri, ducând la ştergerea de pe lume a vieţii sălbatice, la inundare insulelor şi zonelor de coastă joase şi chiar la schimbarea tiparelor vremii, prin eliberarea apei dulci în ocean.
Studiile arată că această calotă glaciară din vestul Antarcticii s-a mai prăbuşit în mare şi în trecut, în perioada pliocenului (acum 3-5 milioane de ani), când dioxidul de carbon din atmosferă avea un nivel egal sau puţin mai mare decât cel din prezent.
David Pollard de la Pennsylvania State University, SUA, a folosit modele computerizate pentru a simula variaţiile calotelor glaciare din Antarctica din ultimii cinci milioane de ani. Rezultatele arată că în această perioadă, calota de vest a trecut prin stări de gheaţă totală şi topire, în doar câteva mii de ani.
Deşi prăbuşirea calotei glaciare va avea loc în câteva mii de ani, cercetătorul a declarat că noile dovezi arată când de mult a afectat omul schimbările climatice.
"Trebuie să atragem atenţia însă, pentru că nu putem să ignorăm situaţia chiar dacă topirea va avea loc peste mii de ani", a mai spus Pollard.

Sursa: Realitatea.net

Un teren de şapte hectare din comuna doljeană Dăbuleni, afectat de fenomenul de deşertificare, va fi reîmpădurit, cu ajutorul voluntarilor, prin plantarea puieţilor de salcâm, în cadrul campaniei "România prinde rădăcini", iniţiată de Realitatea TV.
"România prinde rădăcini", o acţiune pentru regenerarea fondului forestier naţional, face parte din campania "Cod Verde" - programul de responzabilizare socială lansat de Grupul Realitatea-Caţavencu în octombrie 2008, care vizează implicarea activă în problemele de mediu. Campania se întinde pe o durată de cinci ani, cu plantări succesive primăvara şi toamna.
Prima etapă a acţiunii ecologiste a avut loc în toamna anului trecut, când peste 5.000 de voluntari au plantat 75.000 de puieţi pe suprafeţe însumând 15 hectare din judeţele Suceava, Neamţ şi Bacău. Locurile de plantare au fost alese în zona unde s-au produs inundaţii devastatoare în vara lui 2008, cauzate în mare parte şi de lipsa pădurilor.
În această primăvară, la reluarea campaniei, au fost plantaţi peste 35.000 de arbori pentru a împăduri şapte hectare de teren lângă localitatea ialomiţeană Sudiţi.
Campania va continua, pe 27 martie, cu reîmpădurirea unui teren din Iaşi afectat de alunecări.

Sursa: NewsIn

Eşti gravidă? Treci pe dieta mediteraneană! Un grup de oameni de ştiinţă din Grecia susţine că o alimentaţie bogată în legume în timpul sarcinii îţi fereşte copilul de astm şi de alergii.
Studiul în cauză susţine ideea că dieta mediteraneană, bazată pe fructe, legume, peşte şi grăsimi sănătoase, (precum uleiul de măsline) şi săracă în carne roşie, contribuie la menţinerea sănătăţii organismului. La studiu au participat 468 de femei, care au fost monitorizate în timpul sarcinii şi încă şase ani după ce au născut. Ele au oferit informaţii despre alimentaţia adoptată, dar şi despre simptomele alergiilor sau bolilor respiratorii de care au suferit copiii lor în primii ani de viaţă.

Femeile, monitorizate mai bine de şase ani

La finalul perioadei prevăzute pentru studiu, s-a constatat că micuţii ai căror mame au urmat cu stricteţe regulile dietei mediteraneene prezentau cu 80% mai puţine probabilităţi de a dezvolta astm şi cu 45% mai puţine riscuri de a suferi de alergii decât copiii mamelor care au avut o alimentaţie bogată în carne roşie pe timpul sarcinii.

Sursa: Mediafax

6 condimente bune pentru sistemul digestiv

Publicat de Munteanu Tatian | 3/21/2009 11:20:00 a.m.


Pentru calmarea colicilor şi stimularea apetitului foloseşte: anason, chimen, cuişoare, coriandru, lemn dulce şi ghimbir.

Condimentele sunt utilizate în alimentaţie, mai ales pentru a da gust, culoare şi savoare mâncărurilor, dar au şi efecte benefice asupra sănătăţii. Rolul lor este de a îmbunătăţi nivelul de absorbţie al alimentelor în sistemul digestiv. Dr. Codruţ ţuţu, specialist în acupunctură şi apifitoterapie, vă învaţă cum să folosiţi condimentele ca tratament în diverse afecţiuni ale sistemului digestiv.

Citeste tot articolul...


Sursa: http://www.libertatea.ro

Roşia Montană a fost blocată în instanţă

Publicat de Munteanu Tatian | 3/21/2009 08:25:00 a.m.

Curtea de Apel Timişoara a decis că certificatul de urbanism al proiectului Roşia Montană este suspendat de drept. Decizia Curţii este finală şi nu poate fi contestată în apel.

Proiectul exploatării miniere de la Roşia Montană este din nou blocat, după ce Curtea de Apel Timişoara a decis pe 19 martie că certificatul de urbanism al proiectului este suspendat de drept, informează Realitatea TV. Decizia confirmă astfel evaluarea realizată de Ministerul Mediului în septembrie 2007. Instituţia a oprit atunci procedura de evaluare a proiectului Roşia Montană, pentru că ultimul certificat de urbanism prezentat de investitor era suspendat în baza unei prevederi a legii contenciosului administrativ.
Conform legislaţiei române, procedura de autorizare pentru proiectul de minerit de la Roşia Montană, judeţul Alba, nu poate reîncepe în absenţa unui certificat de urbanism valid, informează Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM) într-un comunicat de presă.

Autor: Dan Duca
Sursa: http://www.infoportal.ro

Tratează rinichiul "leneş" cu mesteacăn

Publicat de Munteanu Tatian | 3/21/2009 08:01:00 a.m.

Un român din zece suferă de reducerea progresivă a funcţiilor rinichiului - cunoscută ca boală cronică de rinichi, conform Societăţii Române de Nefrologie (SRN). Libertatea îţi prezintă cea mai bună reţetă naturistă pentru a ameliora simptomele afecţiunii şi pentru a încetini evoluţia acesteia.

“Boala cronică de rinichi evoluează în ani iar, în final, pacientul necesită dializă sau chiar un transplant renal, pentru a supravieţui”, a declarat prof. dr. Gabriel Mircescu, preşedintele SRN. De la primele semne ale bolii, medicii recomandă schimbarea obiceiurilor alimentare şi exerciţii fizice regulate. Infuziile din frunze sau muguri de mesteacăn pot fi folosite în ameliorarea afecţiunii. Acestea se prepară din două linguri de frunze tăiate mărunt sau o lingură de muguri ce se pun într-o jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat o oră, după care amestecul se strecoară. Se bea câte o jumătate de pahar de trei-patru ori pe zi, înainte de masă.
Citeste mai departe...

Autor: Oana Timar
Sursa: http://www.libertatea.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 3/20/2009 06:40:00 a.m.

"Ciudat, mi se pare ca oamenii fug de fericire, nu o cauta." (Mircea Eliade)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 3/20/2009 06:35:00 a.m.





...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Scapă de dureri fără să iei medicamente

Publicat de Munteanu Tatian | 3/20/2009 12:42:00 a.m.

La suferinţă, apelăm la orice medicament care ne poate calma durerile. Fără a sta pe gânduri, înghiţim pastile de care am auzit că au efecte rapide, ignorându-le pe cele secundare. În timp, aceste medicamente dau dependenţă şi afectează activitatea unor organe vitale. Vestea bună este că există alternative: analgezicele naturiste, produse bazate strict pe substanţe active din plante.
Deşi medicamentele din farmacii sunt eficiente, uşor de folosit şi destul de ieftine, ne confruntăm cu o serie de efecte secundare neplăcute. Printre acestea, durerile de stomac şi stările de oboseală. Mai grav, consumul pe termen lung produce dependenţă şi poate duce la alte probleme de sănătate, afectând organe importante, precum ficatul. În ultima perioadă, tot mai multe persoane optează pentru analgezicele oferite de medicina naturistă.
Acestea alină durerile la fel de eficient ca analgezicele sintetice, dar, spre deosebire de ele, nu implică riscuri secundare. Unele terapii naturiste chiar acţionează asupra afecţiunii dureroase, acolo unde medicamentaţia tradiţională nu reuşeşte niciodată. Dacă v-aţi decis să apelaţi la medicina pe bază de plante, trebuie să aveţi în vedere că aceasta funcţionează doar dacă este administrată corect. Mai mult, efectele pot fi diferite de la o persoană la alta, în funcţie de stadiul bolii tratate sau de cauza durerii.
Produsele naturiste prezintă şi ele contraindicaţii, astfel că tratarea unor afecţiuni grave cu ajutorul acestora trebuie făcută doar sub supravegherea unui medic specialist în produse naturist.
Iată cele mai bune calmante din plante:
Apasa aici...EXTRA!

Sursa: http://www.infoportal.ro

Baiatul cu IQ-ul de 176 e mai destept ca Einstein

Publicat de Munteanu Tatian | 3/20/2009 12:07:00 a.m.

La doar sase ani Pranav Veera recita numele presedintilor americani in ordinea in care au servit la Casa Alba, poate spune alfabetul de la coada la cap, iar daca ii spui o data din anul 2000 iti va spune exact in ce zi a saptamanii a picat.
La prima vedere Pranav este un baietel normal caruia ii place sa se joace cu console Wii si care sta afara cu copii de cate ori are ocazia. insa daca stai putin de vorba cu el afli repede ca este orice numai un copil obisnuit nu.
El are un IQ de 176, ceea ce se poate intalni o data la un milion de copii. Pranav are un IQ mai mare chiar si decat cel al lui Albert Einstein, despre care se banuia ca este de 160.
Cand baietelul avea 4 ani parintii lui au descoperit ca este neobisnuit de istet. Acesta se juca cu alfabetul si putea spune literele si ce culoare are fiecare in parte.
'Cand am vazut interesul sau pentru litere, felul in care memora culorile si multitudinea de lucruri pe care le face si pe care un alt copil nu le-ar intelege, am hotarat sa vedem cat e de destep si am descoperit ca are un IQ de 176', a declarat tatal sau.
Si parintii lui sunt oameni inteligenti, mama sa are doua masterate iar tatal sau are un doctorat. Intrebat ce vrea sa se faca cand va fi mare Parnav a raspuns clar - astronaut.

Sursa: Libertatea

Un vulcan submarin a erupt în apropierea statului Tonga

Publicat de Munteanu Tatian | 3/20/2009 12:07:00 a.m.

Fum, abur şi cenuşă împrăştiate la mii de metri înălţime de un vulcan submarin ce a erupt în apropierea statului Tonga, în Oceanul Pacific.

REALITATEA.NET - Un vulcan submarin a erupt în apropierea statului Tonga - VEZI VIDEO

REALITATEA.NET - Un vulcan submarin a erupt în apropierea statului Tonga - VEZI VIDEO
Vulcanul se află la câţiva kilometri de coasta insulei Tongatpu şi erupţia sa durează de câteva zile. Potrivit geologilor, erupţia are loc într-o zonă unde sunt îngrămădiţi nu mai puţin de 36 de vulcani submarini.
Autorităţile au anunţat că erupţia nu prezintă niciun pericol pentru locuitorii insulei. De asemenea, nici peştii sau alte animalele din zonă nu au fost afectate în vreun fel, până acum.
Localnicii povestesc că fumul a apărut prima dată luni dimineaţă, după ce o serie de cutremure au fost resimţite în oraşul Nuku'alofa. Totuşi, ei nu sunt speriaţi şi spun că sunt obişnuiţi cu astfel de fenomene.
Cenuşa aruncată de vulcan va acoperi în scurt timp plajele de pe coasta sudică a insulelor Fiji, explică Keleti Mafi, şeful serviciului de geologie din Tonga.
Tonga este un arhipelag de 170 de insule, situat la jumătatea distanţei dintre Australia şi Tahiti şi face parte din Cercul de Foc al Pacificului.

Sursa: telegraph.co.uk

Un grup de homeopati si naturisti care au derulat si campania impotriva vaccinarii HPV ataca programul national de iodare a sarii de bucatarie. Intr-un manifest difuzat pe Internet, ei sustin ca acest produs este daunator pentru sanatatea populatiei. Nutritionistii, in schimb, sustin contrariul, prezentand studii care demonstreaza ca fara iod se nasc copii redusi mental, iar dezvoltarea fizica si psihica a populatiei este afectata.
Citeste mai departe...

Autor: Elena Gulin
Sursa: http://www.gardianul.ro

Aproximativ un miliard de lei din incasarile Administratiei Fondului de Mediu (AFM) de anul trecut au “ajutat” la acoperirea deficitului bugetului consolidat realizat pe final de an, sustin surse din Ministerul Mediului. Astfel, bani proveniti din taxe, in mare parte din cea de poluare auto, au ajuns sa alimenteze excesele bugetare si nu sa fie implicati in proiecte de protejare a naturii, asa cum este stabilit prin lege. Oficialii de la mediu spun ca institutia va primi treptat banii, pe masura ce apar aprobari privind noi proiecte verzi de finantat.
Citeste mai departe...

Autor: Florina Andronache
Sursa: http://www.gardianul.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 3/19/2009 11:34:00 a.m.

"Spune numai adevarul si atunci nu va trebui sa tii minte nimic." (Mark Twain)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 3/19/2009 10:23:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.