Consumă zilnic castraveţi

Publicat de Munteanu Tatian | 3/26/2009 02:08:00 p.m.

Vrei să ameliorezi stările de rău provocate de menopauză?

Menopauza se dovedeşte a fi, pentru multe femei ajunse în pragul vârstei de 50 de ani, o etapă dificilă, cu manifestări care reduc randamentul şi activitatea fizică, afectând totodată stilul de viaţă şi plăcerea de a trăi. Majoritatea acestor stări sunt produse de schimbările hormonale prin care trece organismul. Dr. Codruţ Țuţu, specialist în acupunctură şi apifitoterapie, explică cum pot fi ameliorate simptomele menopauzei prin tratamente tradiţionale.
Simptomele menopauzei se manifestă în general după vârsta de 45 de ani, când ciclul menstrual devine neregulat, rărindu-şi frecvenţa. Modificarea periodicităţii menstruaţiei este însoţită de bufeuri, tulburări ale somnului şi de dinamica sexuală, uscăciune vaginală şi contact sexual dureros, tulburări emoţionale (iritabilitate, anxietate, nervozitate, depresie) şi cognitive (scăderea randamentului intelectual, a capacităţii de memorare, de concentrare etc.).
- Pentru a diminua intensitatea simptomelor cauzate de menopauză, trebuie revigorat sistemul neuro- endocrin. Pentru aceasta, se consumă zilnic un ceai din următoarele plante: roiniţă, sunătoare, urzică, pătlagină, coada calului, tei, schinduf, amestecate în cantităţi egale. Se fierb 4 linguriţe la un litru de apă, timp de două minute, şi se consumă între 1şi 2 litri/zi.
- Alimentaţia zilnică trebuie să conţină peşte, salate de crudităţi, fructe de mare, nuci şi castraveţi.
- De-a lungul coloanei vertebrale se poate realiza un masaj uşor cu ulei de sunătoare. Se va insista în zona intervertebrală prin mişcări în formă de cruce.

Sursa: http://www.libertatea.ro