Cancerul la sân este o boală cu care se confruntă tot mai multe femei. Tocmai de aceea zilnic se fac cerecetări pentru a se afla cum poate fi diminuat riscul apariţiei acestuia.

Conform ultimului studiu publicat în International Journal of Cancer, ciupercile proaspete asociate cu ceaiul verde contribuie semnificativ la scăderea riscului de apariţie a cancerului mamar. Potrivit acestui studiu realizat în China, o porţie zilnică de ciuperci proaspete reduce riscul de apariţie a cancerului la sân cu până la două treimi, iar dacă se combină o dietă bazată pe ciuperci proaspete cu consumul regulat de ceai verde, femeile beneficiază de o protecţie şi mai mare
Cercetătorii susţin că femeile care consumă 150 de grame de ciuperci proaspete în fiecare zi sunt cu 64% mai puţin predispuse de a dezvolta tumori mamare. Ciupercile uscate au un efect protector mai puţin eficient. Cercetătorii mărturisesc însă ,că acest studiu nu dovedeşte faptul că ciupercile stopează cancerul , fiind necesare studii suplimentare pentru a continua şi confirma rezultatele acestui studiu.
Testele de laborator, efectuate pe animale au demonstrat că ciupercile prezintă anumite proprietăţi antitumorale şi că stimulează apărarea sistemului imunitar din organism, iar câteva dovezi clinice sugerează faptul că ciupercile acţionează în mod similar cu medicamentele administrate împotriva cancerului mamar, care blochează organismul în acţiunea lui de a produce hormonul estrogen, cu rol de hrănire a celulelor canceroase.