Eşti gravidă? Treci pe dieta mediteraneană! Un grup de oameni de ştiinţă din Grecia susţine că o alimentaţie bogată în legume în timpul sarcinii îţi fereşte copilul de astm şi de alergii.
Studiul în cauză susţine ideea că dieta mediteraneană, bazată pe fructe, legume, peşte şi grăsimi sănătoase, (precum uleiul de măsline) şi săracă în carne roşie, contribuie la menţinerea sănătăţii organismului. La studiu au participat 468 de femei, care au fost monitorizate în timpul sarcinii şi încă şase ani după ce au născut. Ele au oferit informaţii despre alimentaţia adoptată, dar şi despre simptomele alergiilor sau bolilor respiratorii de care au suferit copiii lor în primii ani de viaţă.

Femeile, monitorizate mai bine de şase ani

La finalul perioadei prevăzute pentru studiu, s-a constatat că micuţii ai căror mame au urmat cu stricteţe regulile dietei mediteraneene prezentau cu 80% mai puţine probabilităţi de a dezvolta astm şi cu 45% mai puţine riscuri de a suferi de alergii decât copiii mamelor care au avut o alimentaţie bogată în carne roşie pe timpul sarcinii.

Sursa: Mediafax