Cererea de panouri solare este "pe zero" din cauza blocării Programului Casa Verde, prin care populaţia şi firmele pot face economii la plata căldurii şi a apei calde prin instalarea de sisteme de energie regenerabilă, potrivit producătorilor şi furnizorilor din domeniu.
"Din noiembrie şi până acum s-a tot făcut ping-pong pe acest proiect. Piaţa de panouri solare este blocată, până nu se demarează programul Casa Verde. Chiar şi instituţiile publice şi firmele private, pensiunile sau hotelurile au amânat decizia de a investi până când nu vor fi siguri dacă statul va lansa programul, care le-ar fi finanţat o parte din proiect", a declarat agenţiei NewsIn directorul de marketing al distribuitorului de centrale termice Baxi România.
"Cererea de panouri solare este pe zero, nu există un interes concret pentru ele, deoarece programul Casa Verde este blocat", a explicat pentru NewsIn reprezentantul producătorului de echipamente pentru energii regenerabile Bardelli Group, Petre Armando Bardelli.
Citeste mai departe...

Sursa: NewsIn