Un vulcan submarin a erupt în apropierea statului Tonga

Publicat de Munteanu Tatian | 3/20/2009 12:07:00 a.m.

Fum, abur şi cenuşă împrăştiate la mii de metri înălţime de un vulcan submarin ce a erupt în apropierea statului Tonga, în Oceanul Pacific.

REALITATEA.NET - Un vulcan submarin a erupt în apropierea statului Tonga - VEZI VIDEO

REALITATEA.NET - Un vulcan submarin a erupt în apropierea statului Tonga - VEZI VIDEO
Vulcanul se află la câţiva kilometri de coasta insulei Tongatpu şi erupţia sa durează de câteva zile. Potrivit geologilor, erupţia are loc într-o zonă unde sunt îngrămădiţi nu mai puţin de 36 de vulcani submarini.
Autorităţile au anunţat că erupţia nu prezintă niciun pericol pentru locuitorii insulei. De asemenea, nici peştii sau alte animalele din zonă nu au fost afectate în vreun fel, până acum.
Localnicii povestesc că fumul a apărut prima dată luni dimineaţă, după ce o serie de cutremure au fost resimţite în oraşul Nuku'alofa. Totuşi, ei nu sunt speriaţi şi spun că sunt obişnuiţi cu astfel de fenomene.
Cenuşa aruncată de vulcan va acoperi în scurt timp plajele de pe coasta sudică a insulelor Fiji, explică Keleti Mafi, şeful serviciului de geologie din Tonga.
Tonga este un arhipelag de 170 de insule, situat la jumătatea distanţei dintre Australia şi Tahiti şi face parte din Cercul de Foc al Pacificului.

Sursa: telegraph.co.uk