4 feluri de a găti sănătos

Publicat de Munteanu Tatian | 3/22/2009 08:17:00 a.m.

Pentru ca bucatele făcute de tine să fie nu doar apetisante, ci şi uşor digerabile şi dietetice, nu trebuie să fii atent(ă) doar la cum alegi alimentele, ci şi la metoda de preparare. Gătite la vapori, la grătar, în tigaia de teflon ori la microunde, mâncărurile pot aduce o mulţime de beneficii sănătăţii, fiind recomandate în tratamentul multor boli.
Potrivit dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii Puls, carnea, legumele şi fructele preparate în acest mod sunt recomandate bolnavilor de hepatită, celor care suferă de steatoze hepatice (depunerea grăsimilor în ficat), persoanelor care au afecţiuni gastro-duodenale, litiază biliară sau suferă de obezitate ori de depresie.
De asemenea, alimentele preparate sănătos le sunt recomandate şi celor care au probleme dermatologice, diabet, boli de inimă, infertilitate, probleme musculare, dislipidemii (colesterol sau trigliceride - grăsimile rele - în exces), imunitate scăzută sau au nevoie de o detoxifiere a organismului. “Acest tip de alimentaţie este recomandat şi persoanelor sănătoase, pentru că le ajută să evite toate aceste afecţiuni şi le asigură energia de care au nevoie”, a mai spus dr. Luca.


Citeste tot articolul...

Autor: Corina Rob, Alina Vlad
Sursa: http://www.libertatea.ro