Oteţul de mere combate obezitatea

Publicat de Munteanu Tatian | 7/10/2009 08:35:00 a.m.

Preparat din fructe foarte bine coapte, de pe plantaţii unde fertilizarea s-a făcut numai cu îngrăşăminte organice, oţetul de mere e folosit pentru tratarea obezităţii. În acest sens, se bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, un pahar cu apă în care au fost dizolvate două linguriţe de oţet de mere. Este stimulat astfel procesul de eliminare a toxinelor din organism şi e activat metabolismul.

Extern, oţetul de mere este folosit la spălături, comprese şi cataplasme (pentru dezinfectarea zonelor afectate de micoze, dar şi pentru vindecarea hematoamelor) şi în inhalaţii (împotriva halenei şi a sângerărilor gingiilor).

Iarba de smirnă stimulează apetitul

Iarba de smirnă este o plantă cu miros puternic, care aminteşte de lemnul dulce sau de anason, şi cu gust dulce (mai ales tulpinile). Atât mirosul, cât şi gustul sunt mai puternice la seminţele necoapte. Se foloseşte pentru fortifierea sistemului digestiv şi pentru stimularea ficatului şi protejarea acestuia împotriva acţiunii substanţelor toxice. Prin conţinutul bogat în potasiu, natriu, silicon, zinc şi clor, iarba de smirnă ajută la eliminarea substanţelor toxice din organism. Totodată, creşte pofta de mâncare.

Sursa: http://www.libertatea.ro