Imaginile prin satelit ar putea fi folosite de oamenii de ştiinţă pentru a ajuta la prezicerea speciilor pe cale de dispariţie, din cauza încălzirii globale.Fotografiile din spaţiu arată cantitatea de vegetaţie disponibilă într-o zonă pentru ca animalele ca girafa sau bioznul să aibă ce mânca.
Informaţiile sunt folosite deja pentru a arăta impactul încălzirii globale asupra zonelor sălbatice, arată Earth Telegraph.
Oamenii de ştiinţă de la Zoological Society of London (ZSL) doresc să folosească informaţia pentru a prezice ce specie ar putea să fie grav afectată dacă temperatura creşte şi câmpia devine deşert.
Animalele care se bazează pe vegetaţie includ elefanţii, antilopele, şi, indirect, carnivore precum leii sau gheparzii.
Comparând imaginile cunoscute drept "indexul diferenţei de vegetaţie normalizat" sau NDVI cu imagini tradiţionale din aer, cercetătorii au putut să dovedească o corelaţie între vegetaţia sănătoasă şi viaţa sălbatică.
Asta înseamnă că ar putea prezice ce specii ar putea muri primele dacă s-ar schimba condiţiile climatice, dând grupurilor de protecţie a animalelor o şansă pentru a salva speciile înainte de a fi prea târziu.

Sursa: http://www.realitatea.net