Întreaga lume ar putea trăi folosind doar puterea vântului.

Publicat de Munteanu Tatian | 6/30/2009 08:15:00 a.m.

Întreaga planetă s-ar putea alimenta cu energia eoliană. Ar fi nevoie doar de un sistem de turbine pe solul american pentru a acoperi nevoile întregii lumi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard.
Potrivit calculului realizat de experţi am avea nevoie doar de o reţea de turbine de 2,5 megawaţi (amplasate astfel încât să nu dăuneze mediului, în zone unde nu există păduri, gheţari sau oraşe). Acestea ar trebui să opereze la 20% din capacitate, pentru a produce o cantitate de energie de 40 de ori mai mare decât consumul global de electricitate.
Energia în exces va duce la scăderea preţului deschizând noi perspective asupra tehnologiilor ecologice, precum maşinile electrice.
42% din noile tehnologii instalate anul trecut în SUA pentru generarea energiei se bazează pe puterea vântului.

Studiul a fost realizat pe baza unor simulări ale câmpurilor de vânt, folosind datele furnizate de sistemul Goddard Earth Observing System Data Assimilation System (GEOS-5 DAS). Secţionând globul în zone de aproximativ 3.300 km pătraţi fiecare, cercetătorii au calculat viteza vântului în zone non-urbane, non-forestiere şi fără gheţuri. Astfel, ei au aflat cantitatea potenţială de energie produsă de o reţea de turbine de 2,5 megawaţi.

Sursa: http://www.realitatea.net

Maşina de spălat ECO nu consumă mai mult de o cană cu apă

Publicat de Munteanu Tatian | 6/30/2009 07:50:00 a.m.

Maşina a fost creată de cercetătorii din cadrul Universităţii “Leeds” cu ajutorul tehnologiei dezvoltate de Xerox.
Este suficientă o cană cu apă pentru ca aceasta să funcţioneze, ceea ce înseamnă 10% din cantitatea de apă cu care funcţionează o maşină de spălat obişnuită.

Majoritatea cantităţii de apă este înlocuită de granule de polimer menite să absoarbă murdăria în condiţii de umiditate. După terminarea programului, hainele ies curate şi avantajul este că această maşină de spălat foloseşte cu 90% mai puţină apă şi 30% mai puţină energie electrică decât orice altă maşină de spălat de pe piaţă la ora actuală.
Folosind o cantitate infimă de apă şi detergent, maşina de spălat încălzeşte apa şi o transformă în vapori necesari granulelor de polimer pentru o bună funcţionare.
Aceste granule îndepărtează petele şi, odată ce programul de spălat ia sfârşit, acestea cad printr-o plasă în cuva maşinii de spălat putând fi refolosite de peste 100 de ori.
Noua maşină de spălat ECO creată de cercetătorii din Marea Britanie ar putea apărea pe piaţă în anul 2010.
Maşina de spălat va fi pusă în vânzare mai întâi pentru hoteluri sau alte societăţi comerciale, iar mai apoi va fi dată spre vânzare şi pentru gospodării personale.

Autor: Iris Mateescu
Sursa: http://www.cotidianul.ro

Uleiul de ricin întăreşte unghiile

Publicat de Munteanu Tatian | 6/30/2009 07:29:00 a.m.

Unghiile tale sunt moi, casante, îngălbenite şi cu pieliţele rupte? În acest caz se recomandă aplicarea în jurul unghiei, cu ajutorul unui bastonaş învelit cu vată, a unei soluţii de iod sau loţionarea unghiilor cu zeamă de lămâie amestecată cu ulei de ricin.
Unghiile casante se vor masa dimineaţa şi seara cu următoarea cremă: vaselină colesterinată 35 g, ulei de parafină 10 g, ceară albă 3 g, vitamina A soluţie 5 g. Şi consumul de apă este foarte important. Lipsa unei hidratări adecvate duce la crăparea acestora.

Sursa: http://www.libertatea.ro

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 6/29/2009 07:17:00 p.m.








PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 6/28/2009 07:51:00 a.m.








PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 6/25/2009 07:23:00 a.m.

Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte. (Kirkegaard)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 6/25/2009 07:09:00 a.m.








PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Gauri negre ale istoriei - Pestera de la Limanu

Publicat de Munteanu Tatian | 6/24/2009 10:48:00 a.m.

Intr-un colt de tara, acolo unde se innoada pamantul romanesc cu cel al bulgarilor si cu apele Marii Negre, ascunsa in pantecele unui deal, isi doarme somnul de milenii o lume straveche si plina de mister: Pestera de la Limanu. Intortocheata ca un labirint, cu sute de galerii care serpuiesc pe sub sat si pe sub lacul din apropiere, in ea si-au gasit adapost mai intai dacii urgisiti de romani, apoi crestinii primelor veacuri, care au cautat insingurarea sau un loc de rugaciune. In ultimele decenii, oamenii au devastat pestera, dar aceasta poarta catre lumi ciudate a avut si un noroc intarziat: a primit, in sfarsit, o usa, un lacat si o calauza.

Celebra mai ales pentru statiunile ei de pe litoral, cu plajele lor insorite si intinse, putini dintre turistii ce se indreapta vara catre Mangalia sau Vama Veche stiu ca dincolo de liziera de asfalt a soselei, campia Dobrogei este un pamant ce geme de istorie din toate veacurile. Aici s-au intalnit...Citeste tot articolul...

Autor: Aurora Petan
Sursa: http://www.formula-as.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 6/21/2009 09:00:00 a.m.

Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 6/21/2009 08:45:00 a.m.










...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

NATURAL Conform analizei Institutului de Cercetări Alimentare.
Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi: „Este un produs campion antiaging”
Magiunul se face doar din prune, fără zahăr sau alte adaosuri, fiind indicat în curele de slăbire şi în regimul diabeticilor.

Produs natural din prune, fără zahăr sau alte adaosuri alimentare, magiunul de Topoloveni se dovedeşte o sursă de fibre, proteine şi mai ales antioxidanţi. Conform unei analize făcute la Institutul de Cercetări Alimentare (ICA), cantitatea de antioxidanţi din magiun este de câteva ori mai mare decât cea din broccoli, legumă recunoscută de medici ca având efecte durabile împotriva îmbătrânirii şi dezvoltării celulelor cancerigene.

„Pruna are antioxidanţi în starea ei naturală, însă prin procedeul de fabricaţie a magiunului îi creşte capacitatea antioxidantă, ceea ce este de dorit şi la alte produse, însă este foarte greu de realizat. Antioxidanţii luptă împotriva radicalilor liberi, vinovaţi de producerea ridurilor, dar previn şi dezvoltarea celulelor canceroase. Magiunul este un campion antiaging”, a declarat pentru Gândul prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA.
Un dulce natural pentru diabetici şi grăsuţi

În afara analizei cantităţii de antioxidanţi, la ICA s-a făcut şi un test privind conţinutul energetic şi de nutrienţi al produsului, iar rezultatele apărute luna trecută relevă faptul că 100 de grame de magiun conţin mai mult potasiu decât o banană. În plus, are indicele glicemic scăzut, astfel încât magiunul este indicat diabeticilor şi persoanelor care se află la cura de slăbire şi vor să-şi potolească nevoia de dulce.

„O lingură de magiun luată dimineaţa pe stomacul gol este indicată persoanelor care suferă de constipaţie, dar ajută şi la scăderea colesterolului şi prevenirea bolilor cardiovasculare. Este un dulce natural, iar diabeticii îl pot consuma fără grijă, respectând regimul impus de medici. O lingură de magiun are atâtea glucide cât o felie de pâine şi categoria aceasta de bolnavi are voie să consume între cinci şi zece felii de pâine zilnic. Apoi, fibrele conţinute încetinesc depunerea grăsimii, dar scad şi acţiunea zaharurilor asupra pancreasului”, a mai explicat prof. Mencinicopschi.

Magiunul de Topoloveni este primul şi singurul produs tradiţional românesc din cele peste 2.000 identificate la nivel naţional, care se află în procedura de obţinere a protecţiei denumirii şi originii la nivel european. (E.H.)

„O lingură de magiun luată dimineaţa pe stomacul gol este indicată persoanelor care suferă de constipaţie, dar ajută şi la scăderea colesterolului şi prevenirea bolilor cardiovasculare. Fibrele conţinute încetinesc depunerea grăsimii, dar scad şi acţiunea zaharurilor asupra pancreasului” - Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA.

Sursa: http://www.gandul.info

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 6/17/2009 10:26:00 a.m.

Dragostea ii face pe oameni sa se simta egali. (Feodor Mihailovici Dostoievski)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 6/16/2009 08:33:00 p.m.









...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Temperatura planetei va creste cu peste 2 grade Celsius

Publicat de Munteanu Tatian | 6/13/2009 03:46:00 p.m.

Temperatura planetei va creste cu peste 2 grade Celsius, prag considerat a fi o limita ce nu trebuie depasita, este concluzia unui studiu publicat în revista Nature, care mentioneaza ca aceasta crestere de temperatura se va produce în pofida angajamentelor statelor de a reduce emisiile de carbon. Temperatura planetei, în cadrul procesului de încalzire globala, va creste cu peste doua grade Celsius în urmatoarea perioada, fata de epoca preindustriala a planetei, considera cercetatorii de la Institutul german din Postdam, specializat în cercetarea impactului uman asupra climei. Potrivit AFP, pragul de crestere a temperaturii planetare cu cel mult 2°C a fost adoptat de peste 100 de tari, inclusiv de cele 27 state componente ale Uniunii Europene. Aceste tari s-au angajat sa nu depaseasca acest prag critic, sub rezerva sanctiunilor internationale, pentru a nu expune planeta unor consecinte foarte grave, informeaza Mediafax. Potrivit unui studiu recent, tarile dezvoltate ar trebui sa îsi reduca si mai mult emisiile de gaze cu efect de sera, diminuându-le cu 40% pâna în 2020, comparativ cu nivelul lor din 1990, si cu 80% pâna în 2050. La rândul lor, tarile în curs de dezvoltare vor trebui sa evite cresterea emisiilor de carbon, pe care trebuie sa le reduca cu 30% pâna în 2020. Dar anunturile statelor din ambele categorii, facute cu ocazia negocierilor pentru viitorul Acord mondial de la Copenhaga asupra climei, lasa sa se întrevada o crestere a temperaturii planetare cu mai mult de 2 grade Celsius. În acest stadiu, tarile dezvoltate au anuntat ca vor dimuna emisiile de carbon cu 14% pâna în 2020 si cu 63% pâna în 2050, "daca pozitiile actuale vor fi respectate cu strictete". Cercetatorii au explicat ca, în consecinta, volumul de emisii mondiale se va dubla în 2050, comparativ cu 1990, iar acest fapt nu va da nicio sansa încercarii de a limita cresterea temperaturii mondiale la cel mult 2°C. Cresterea temperaturii Terrei cu peste 2 grade va provoca o serie de catastrofe naturale si evenimente meteorologice de severitate extrema, potrivit expertilor GIEC (Grupul interguvernamental de experti în evolutia climei), care au avertizat ca planeta se încalzeste inegal, iar ritmul de încalzire este de doua ori mai mare la nivelul celor doi poli.

Sursa: http://www.gardianul.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 6/11/2009 07:56:00 a.m.

Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta. (Emanuel Swdenborg)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 6/11/2009 07:50:00 a.m.








...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Braţele Dunării nu îi strâng alături pe oamenii Deltei

Publicat de Munteanu Tatian | 6/10/2009 07:37:00 a.m.

Marile probleme sociale şi ecologice din Delta Dunării sunt cauzate de lipsa unor programe şi campanii convergente. Cele mai multe ONG-uri, autorităţile şi companiile acţionează orb şi ineficient, într-o societate post-comunistă în care parteneriatele nu sunt încă la modă, iar educaţia ecologică este încă un subiect de râs pe uliţă.
"Sunt probleme de comunicare, de transparenţă. De exemplu, există un deficit de dialog între oameni şi Administraţia Biosferei", spune Stefanie Röder, un reprezentant al Naturefriends International.
Nemţoica a coordonat proiectul european"Peisajul Anului" şi cum Delta a fost considerată prea frumoasă pentru un premiu de un an, ea a primit un interval lărgit, 2007-2009.
Citeste tot articolul...

Autor: Dan Arsenie
Sursa: http://www.evz.ro

Video / Un Bulldog adoră să se plimbe pe skateboard

Publicat de Munteanu Tatian | 6/10/2009 07:02:00 a.m.

Senzaţional! Un căţel din Japonia a devenit celebru în întreaga lume după ce a fost filmat plimbându-se cu skateboardul. Bulldogul, pe nume Bazoka are trei ani şi a învăţat să meargă pe Skateboard la doar câteva luni. Acum se plimbă ca un profesionist pe placa cu patru roţi, iar filmuleţele cu el, care au făcut înconjurul lumii pe internet au fost vizualizate de mii de utilizatori.


Sursa: http://www.libertatea.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 6/04/2009 07:44:00 a.m.

Intelepciunea vine cu varsta, dar uneori varsta vine singura.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 6/04/2009 07:43:00 a.m.








...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

VIDEO / Oare ce visează?

Publicat de Munteanu Tatian | 6/04/2009 06:18:00 a.m.

V-aţi întrebat vreodată oare ce visează puii de pisică atunci când dorm?
Nu prea avem cum să aflăm însă mâţa din imagini este foarte simpatică atunci când visează.



Sursa: http://www.libertatea.ro

Vinul de grepfrut curăţă ficatul

Publicat de Munteanu Tatian | 6/04/2009 06:10:00 a.m.

Licorile bahice te scapă de celulită şi de afecţiuni hepatice.


Crezi că te îndemnăm să te apuci de băut? Te înşeli amarnic. În cele ce urmează, este vorba doar despre soiuri de vinuri care aduc sănătate şi vigoare organismului. Potrivit specialiştilor, dacă sunt băute cu măsură, în doze stricte, unele licori din fructe pot înlocui chiar medicamentele.
Citeste tot articolul...

Sursa: http://www.libertatea.ro

Mai multe de filme realizate în spaţiu de astronauţi NASA, cu ocazia diverselor misiuni, au ajuns pe Youtube. NASA nu neagă că filmele sunt adevărate, însă are propria sa explicaţie pentru ceea ce se poate observa în imagini.
Imaginile postate pe Youtube nu au făcut decât să alimenteze teoriile conspiraţiilor conform cărora guvernul american ar fi în contact cu extratereştrii. Explicaţia găsită de cei care susţin că am fi fost vizitaţi de extrateresştrii este simplă: deşi astronauţii văd foarte clar luminile stanii de pe orbită nici măcar nu le menţionează în conversaţii.
Citeste mai departe...

Sursa: http://www.realitatea.net

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 6/03/2009 09:57:00 a.m.

Cand iti faci un nou prieten, nu-i uita pe cei vechi. (D. Erasmus)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 6/03/2009 09:55:00 a.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Remedii impotriva durerilor de dinti

Publicat de Munteanu Tatian | 6/03/2009 08:49:00 a.m.

Foarte multe persoane se plang de dureri de dinti si foarte multe sufera din cauza danturii si a gingiilor foarte sensibile. Urmatoarele remedii impotriva durerilor de dinti sunt naturale si au efect garantat.

- Aplicati comprese pe obraz, in locul unde va doare, cu ceai din coada soricelului, sau musetel, tataneasa sau aloe.
- Mestecati o frunza de coada-soricelului sau de patlagina, acestea opresc sangerarea foarte repede si au si efecte de calmare, antiinflamatoare si antibacteriene.
- Daca va dor dintii dar si gingia diluati 15 picaturi de ulei de cuisoare, la o lingura de ulei alimentar in care inmuiati un tampon de vata pe care il aplicati pe dinte si gingia din jur. Nu se foloseste nediluat si nici pentru o perioada indelungata, deoarece devine toxic, iar femeile insarcinate trebuie sa-l evite.
- Striviti un ardei iute si cu o pipeta luati zeama, pe care o aplicati pe dintele care doare. Numai daca suportati ardeiul iute folositi metoda, deoarece va ustura la inceput, insa durerea se va atenua.
- Un alt remediu este cel cu un catel de usturoi, cojit care se pune timp de o ora pe dinte. Dupa, clatiti dintii si gingiile cu apa oxigenata diluata cu putina apa usor sarata.
- Daca aveti hemoragie la gingii, aplicati pe locul respectiv un pliculet de ceai negru sau de musetel, deja folosit, adica ud si rece, acestea avand proprietati, ceaiul negru de oprire a hemoragiei iar musetelul fiind antiinflamator si cicatrizant.
- Daca un dinte este sensibil folositi coaja de stejar pentru intarirea acestuia, prin prepararea unui ceai, care trebuie tinut 30 de secunde in gura (se poate si inghiti) de 3-4 ori pe zi.

Insa trebuie sa aveti grija sa mancati sanatos si sa consumati cat mai multe legume si fructe, care contin calciu si fibre, precum merele, morcovii, telina, care intensifica circulatia si curata suprafata dintilor.

Sursa: http://www.topfeminin.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 6/02/2009 07:59:00 a.m.

Nici un lucru important nu a fost realizat, vreodata, fara entuziasm.
(Ralph Waldo Emerson)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 6/02/2009 07:56:00 a.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Femeia cu cel mai lung par din lume

Publicat de Munteanu Tatian | 6/02/2009 07:36:00 a.m.

Parul a fost intotdeauna pretuit. De-a lungul timpului, oamenii au purtat parul lung, scurt, au stat chiar si fara par, dar Xie Qiuping nu s-a mai indurat sa isi taie parul din copilarie. Femeia sustine ca ultima sa tunsoare a avut-o in 1973. Acum, Xie detine recordul pentru cel mai lung par din lume, lungimea totala a podoabei sale capilare fiind de 4,87 metri. Cand iese in oras, Xie isi impleteste parul, apoi face si un coc mic, sustinut de o tiara facuta special pentru ea. "Nu este greu deloc. M-am obisnuit sa am parul atat de lung. Trebuie sa ai multa rabdare si trebuie sa te mentii dreapta cand ai parul atat de mare ca al meu." a declarat Xie.

Sursa: http://www.gardianul.ro

Urşii s-au lăsat pozaţi, din nou, în Sinaia

Publicat de Munteanu Tatian | 6/01/2009 06:15:00 a.m.

Cei care au trecut ieri cu maşina prin staţiunea prahoveană Sinaia au rămas plăcut surprinşi după ce au dat nas în nas, din nou, cu o ursoaică şi puii ei.

Pentru o bucată de pâine, o ciocolată sau un măr, animalele s-au plimbat printre maşini şi s-au lăsat pozate de turişti.






Sursa: http://www.libertatea.ro