NATURAL Conform analizei Institutului de Cercetări Alimentare.
Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi: „Este un produs campion antiaging”
Magiunul se face doar din prune, fără zahăr sau alte adaosuri, fiind indicat în curele de slăbire şi în regimul diabeticilor.

Produs natural din prune, fără zahăr sau alte adaosuri alimentare, magiunul de Topoloveni se dovedeşte o sursă de fibre, proteine şi mai ales antioxidanţi. Conform unei analize făcute la Institutul de Cercetări Alimentare (ICA), cantitatea de antioxidanţi din magiun este de câteva ori mai mare decât cea din broccoli, legumă recunoscută de medici ca având efecte durabile împotriva îmbătrânirii şi dezvoltării celulelor cancerigene.

„Pruna are antioxidanţi în starea ei naturală, însă prin procedeul de fabricaţie a magiunului îi creşte capacitatea antioxidantă, ceea ce este de dorit şi la alte produse, însă este foarte greu de realizat. Antioxidanţii luptă împotriva radicalilor liberi, vinovaţi de producerea ridurilor, dar previn şi dezvoltarea celulelor canceroase. Magiunul este un campion antiaging”, a declarat pentru Gândul prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA.
Un dulce natural pentru diabetici şi grăsuţi

În afara analizei cantităţii de antioxidanţi, la ICA s-a făcut şi un test privind conţinutul energetic şi de nutrienţi al produsului, iar rezultatele apărute luna trecută relevă faptul că 100 de grame de magiun conţin mai mult potasiu decât o banană. În plus, are indicele glicemic scăzut, astfel încât magiunul este indicat diabeticilor şi persoanelor care se află la cura de slăbire şi vor să-şi potolească nevoia de dulce.

„O lingură de magiun luată dimineaţa pe stomacul gol este indicată persoanelor care suferă de constipaţie, dar ajută şi la scăderea colesterolului şi prevenirea bolilor cardiovasculare. Este un dulce natural, iar diabeticii îl pot consuma fără grijă, respectând regimul impus de medici. O lingură de magiun are atâtea glucide cât o felie de pâine şi categoria aceasta de bolnavi are voie să consume între cinci şi zece felii de pâine zilnic. Apoi, fibrele conţinute încetinesc depunerea grăsimii, dar scad şi acţiunea zaharurilor asupra pancreasului”, a mai explicat prof. Mencinicopschi.

Magiunul de Topoloveni este primul şi singurul produs tradiţional românesc din cele peste 2.000 identificate la nivel naţional, care se află în procedura de obţinere a protecţiei denumirii şi originii la nivel european. (E.H.)

„O lingură de magiun luată dimineaţa pe stomacul gol este indicată persoanelor care suferă de constipaţie, dar ajută şi la scăderea colesterolului şi prevenirea bolilor cardiovasculare. Fibrele conţinute încetinesc depunerea grăsimii, dar scad şi acţiunea zaharurilor asupra pancreasului” - Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA.

Sursa: http://www.gandul.info