Ex preşedintele Sloveniei traieste in padure

Publicat de Munteanu Tatian | 7/06/2009 07:34:00 a.m.

Fostul prim-mistru al Sloveniei – vegan
Aceasta este calea spre armonie cu Natura, - spune Preşedintele, - care m-a transformat dintr-un tehnocrat liberall într-un partizan al Noului Veac.
Sarcinile sale şi le îndeplineşte în Liubliana, după care se întoarce în pădure. Fost vegetarian, în ultimul timp a devenit vegan (nu mănâncă nici carne, nici produse lactate şi nici ouă). Îşi cultivă cu propriile mâini legumele, fructele şi ierburile şi le recoltează singur de pe petecul său de pământ de aproximativ un ha.
Coace singur pâine făcută din boabele de grâu pur ecologice. Este îndemânatec la croit, reuşind să-şi facă cu mâna lui impermeabil din mantia pădurii. Cel mai bine se simte în spaţiul său din pădure şi în grădina sa.
Timp de 10 ani a fost prim-ministru. A fost un ministru care a realizat reforme dintre cele mai de succes, iar în 2002, pe când mai era încă Preşedinte, a reuşit să poarte ţărişoara lui spre aderarea la U.E.
Deja în timp ce era prim-ministru, Drnovşek începuse să se schimbe în mai bine, ceea ce le doresc tuturor politicienilor din lume, deoarece de ei depinde decisiv soarta comunităţii umane.
Lovit de cancer la rinichi, i s-a propus să se opereze. La un moment dat a înţeles că doctorii nu vindecă omul ci doar întârzie manifestările fizice ale bolilor interne, fapt pentru care a hotărât să nu recurgă la serviciile acestora. S-a ocupat personal cu cercetarea şi descoperirea adevăratei pricini a îmbolnăvirii, a căutat, de asemenea şi în medicina naturală care, mai presus de orice, înlătură elementele care au declanşat maladia şi efectele acesteia, fără să provoace, însă, efecte colaterale. În afară de asta, acest mod natural de vindecare redă organismului sănătatea şi energia vitală, desigur, dacă nu este prea târziu. Drnovşek a înţeles deja că nu este bolnav de cancer, că este absolut sănătos şi nu are nevoie de nici-un fel de ajutor.
Odată la câteva zile, Preşedintele publică în internet observaţiile sale în care îi îndeamnă pe compatrioţii săi să trăiască în armonie cu Natura şi, de asemenea, comentează evenimentele politice contemporane.
El a acordat interviu unor ziare care se ocupă cu propaganda alimentaţiei ecologice, sănătoase. În aceste ziare, fostul lider liberal a acordat o deosebită atenţie subvenţiilor U.E. în ramurile creşterii animalelor de sacrificiu, punându-se în contrapoziţie cu punctele de vedere ale standardelor de evaluare nutritivă şi cu cele ale eticii acestora.
Preşedintele şi-a dobândit simpatia şi a cucerit mulţi adepţi în rândul slovenilor, cu predilecţie printre tinerii însetaţi de cunoaştere, experienţă şi înţelepciune.
Reuşeşte să fie om politic şi-n acelaşi timp exemplu. Prin propriul exemplu arată oamenilor cum ar trebui să trăiască în armonie cu ei înşişi şi, în consecinţă, cu lumea care-i înconjoară. Ştie să se distreze... cântă din fluier, în timp ce-şi pune pe cap o căciulă specific orientală şi se îmbracă într-o redingotă de culoare cărămizie. Se simte fericit printre sloveni, iar ei sunt fericiţi că au un preşedinte care iubeşte Natura şi care nu este la fel ca ceilalţi preşedinţi.
Avem în faţă un exemplu extraordinar despre faptul că este posibil ca fiecare om să împletească în fiinţa-i proprie asimilarea conştiinţei şi esenţei vieţii terestre, cu ocupaţia de politician modern. Cum că este posibil a-şi îndeplini sarcinile politice împletindu-le cu dragostea pentru oameni, pentru pace, cu înţelepciunea de viaţă şi politică. Fie ca astfel de politicieni să apară pretutindeni în lume şi mai ales în Polonia.

Traducere a fost realizată după un articol publicat în Polonia, în ziarul «Djennik» 17-11-2006

Sursa: http://www.editura-dianusa.com/lumea%20Anastasiei.html

Linkul către site-ul „Anastasia” din Polonia unde a fost publicat articolul mai sus tradus:http://anastazja.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=61&Itemid=43

Site-ul sloven "Gibanje za Pravicnost in Razavoj" („Mişcarea pentru echitate şi dezvoltare”):http://www.gibanje.org/index.php?lang=en

Editura „Dianuşa” 2007 – Tg. Neamţ