Azi, Mara Constantin (foto), fondatoarea site-ului culinar www.bucataria-romaneasca. ro vă dezvăluie câteva trucuri pentru ca mâncărurile tradiţionale de Paşte să vă iasă perfect.
Drob ♦ Prapurele, înainte de folosire, se curăţă bine cu sare şi oţet; ♦ În afară de măruntaie, se adaugă şi carne ceva mai grasă, de pe burtă; ♦ Pentru o gratinare uniformă, drobul se unge cu puţin untură.
Friptură de miel ♦ Se va folosi doar carnea de la picioarele din spate; ♦ Pentru o aromă deosebită, se împănează cu usturoi şi slănină; ♦ Ca să se rumenească frumos, se unge bine cu untură de porc sau cu ulei.
Ouă roşii ♦ Înainte de înroşire, ouăle se spală foarte bine cu apă călduţă şi oţet; ♦ Ouăle se fierb la foc mic, pentru a nu se fisura coaja; ♦ După vopsire, se dă luciu cu o cârpă înmuiată în ulei.
Sursa; http://www.libertatea.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Trimiteți un comentariu