Raţa din Cismigiu a murit de inimă rea

Publicat de Munteanu Tatian | 4/30/2009 08:19:00 a.m.



Nu mai speriaţi zburătoarele din parcuri!

Sunt frumoase, ne place să le privim cum plutesc pe apă şi mai ales să le fotografiem. Numai că ceea ce ne place nouă nu le place şi lor, din contră, le dăunează. Aşa se face că, săptămâna trecută, stresată de atâţia vizitatori, una din raţele mandarin din Parcul Cişmigiu a dat ortu’ popii... făcând infarct.

Concluzia la care au ajuns medicii veterinari după ce i-au făcut, ieri, autopsia este că răţuşca a murit de infarct miocardic. Raţa mandarin, un exemplar cum rar vezi în parcurile din ţară, a răposat la doar o săptămână după ce a fost adusă în Parcul Cişmigiu.

Nu le place forfota

Ieri, medicii care i-au făcut autopsia ne-au spus că, pe baza semnelor clinice, raţa a murit de infarct miocardic, având şi congestie hepatică, şi congestie renală, toate cauzate de stres.
“Păsările din Cişmigiu au crescut într-o zonă liniştită din judeţul Călăraşi. Nu sunt obişnuite cu forfotă în jurul lor şi se sperie de fiecare om care se apropie de ele să le facă poze sau de câinii care latră la ele”, ne-a spus Gheorghe Nistor, cel care a adus păsările în Cişmigiu.

Autor: Delia Chilianu
Sursa: http://www.libertatea.ro