Cea mai mare centrală solară cu turn din lume, aflată în Sevilia, Spania, a intrat oficial în funcţiune după o perioadă de 3 zile de testare încununată de succes.
Denumita PS20, instalaţia solară cu turn a depăşit, în timpul testelor, producţia de energie solară prezisă, ceea ce confirmă şi mai mult potenţialul ridicat al tehnologiei. PS20 este a doua centrală solară cu turn din lume concepută pentru a produce cantitatea de 20MW de energie verde, suficienta pentru alimentarea a 10.000 de locuinte urbane.

Localizata pe platforma Solucar din Sevilia, Spania, turnul solar va contribui la evitarea emiterii in atmosfera a aproximativ 12.000 tone de dioxid de carbon (CO2). Spectaculoasa instalaţie de panouri solare cu un imens turn in mijloc produce electricitate din razele soarelui colectate de 624 de oglinzi gigantice mobile. Oglinzile concentrează razele soarelui pe vârful turnului înalt de 100 de metri care apoi sunt folosite la producerea aburului ce pune în funcţiune o tubina pentru generarea electricităţii.

Sursa: http://www.libertatea.ro