Mai sunt doar opt zile în care ortodocşii care ţin post au voie să mănânce urzici, pentru că, din joia mare, se spune că nu ar mai trebui consumate. Spanacul, în schimb, este considerat în tradiţia populară un aliment ideal chiar şi în Săptămâna Patimilor. Ca să suportaţi mai uşor ultimele zile de post, v-am pregătit câteva reţete pe bază de spanac, ştevie şi urzici, absolut delicioase.
Clătite cu spanac
Ingrediente: 125 g făina, 100 ml apă minerală, 50 g ulei, 25 g zahăr, 10 g sare. i ngrediente umpluturĂ: 300 g spanac proaspăt, două linguri de ulei, sare, delikat, boia.
Preparare: Se amestecă ingredientele până se obţine o pastă de consistenţa unei smântâni subţiri. Se coc într-o tigaie de teflon, unsă cu ulei înainte de fiecare clătită. Spanacul se spală, se taie mai mare şi se căleşte două minute, în ulei, cu sare, delikat şi boia, apoi se înăbuşă, până se frăgezeşte. Se umplu foile de clătite şi se rulează fiebinţi. Se pot servi întregi sau tăiate în două.

Pont - Din cauza lipsei oului...[...]

Sursa: http://www.libertatea.ro