Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna (APM) va demara o acţiune de cartografiere a bârlogurilor de urs şi va amplasa indicatoare de avertizare în zonele în care oamenii ar putea fi atacaţi de aceste animale.
Directorul APM, Hobincu Zoltan, a declarat marţi că scopul lor este de a inventaria bârlogurile de urs existente în pădurile din judeţ. În zonele periculoase se vor amplasa indicatoare de avertizare, astfel încât oamenii să fie informaţi şi să fie precauţi. Acţiunea începe în zona Comandău, unde în luna ianuarie un jandarm în vârstă de 30 de ani a fost ucis de un urs. Anul trecut au fost cartografiate şi zonele Turia şi Calnic.
În judeţul Covasna trăiesc între 600 şi 900 de urşi, iar numărul lor a crescut în ultima perioadă, având în vedere că ursoaicele mai nou fac şi câte trei-patru pui.
Totodată, unii urşi s-au obişnuit să coboare în sate şi oamenii se plâng că le distrug culturile, în anumite cazuri înregistrându-se şi atacuri asupra omului. Anul trecut, un vânător s-a ales cu răni grave după ce a fost atacat de un urs.

Sursa: NewsIn