Nu ignora pericolul schimbărilor climatice!

Publicat de Munteanu Tatian | 1/04/2009 01:00:00 a.m.

WWF consideră că schimbările climatice sunt cea mai mare ameninţare la adresa naturii şi a umanităţii în secolul al XXI-lea.
În prezent, începem să vedem impactul schimbărilor climatice în multe locuri de pe glob – fie că este vorba de topirea gheţarilor, de creşterea nivelului oceanelor, de fenomene meteorologice cu efecte catastrofale asupra mediului şi comunităţilor umane, de inundaţii grave, de mai puţină zăpadă în regiunile nordice sau de mai multă secetă în sud.

Deşi evenimentele singulare nu pot fi o dovadă a schimbărilor climatice grave, evenimentele multiple, observaţiile făcute în natură şi cele ale oamenilor care trăiesc în apropierea naturii spun aceeaşi poveste.

Studiile de specialitate şi rapoartele oamenilor de ştiinţă arată că schimbările climatice sunt efectul activităţilor umane. Informează-te! Sunt lucruri pe care orice persoană le poate face pentru a avea un comportament responsabil faţă de mediu şi pentru a contribui la prevenirea şi reducerea efectelor schimbării climei.

Sursa: http://www.panda.org/ro/proiecte/schimbari_climatice/