Descurajarea – rodul esecului

Publicat de Munteanu Tatian | 1/18/2009 01:01:00 a.m.

Cati dintre noi n-am avut momente dificile in viata, cand am simtit ca descurajarea ne invadeaza fiecare celula din trup si ne face sa ne simtim, jos — jos in adancul cel mai mizerabil posibil?
Totul se intampla in dimineata lui 11 septembrie, 2001 cand un crestin se grabea foarte tare sa ajunga la servici. Era in intarziere si cu repeziciune iesi din casa, indreptandu-se spre garaj. Scoase masina si se indrepta spre autostrada, unde dupa ce ca traficul era foarte incet, masina lui renunta sa mai functioneze in mijlocul drumului. Suparat foc, incerca sa-si traga masina pe dreapta gandindu-se numai la seful care stia ca nu va fi prea fericit de intarzierea lui.
Fara nici un rezultat, hotari sa cheme o firma specializa pentru ridicarea masinilor stricate. In timp ce era la service, descurajat si plictisit, se intreba de ce trebuie sa i se intample tocmai lui asta? Dupa incidentul asta trebuia sa plateasca in jur de $100 pentru transportul masinii, ziua de la servici era pierduta - bani pierduti si acolo, seful urma sa fie foarte suparat pe el si lista continua in capul lui.
Nu trecu mult si prin radio-ul deschis, care pana atunci il ignorase, se auzi vestea ca tocmai locul unde lucra el, World Trade Center din New York a fost a fost lovit. Stupefiat, realizeza ca prin situatia nefericita in care considera el ca se afla mai devreme, a fost salvat de la moarte!
Vedeti, de multe ori ne simtit nedreptatiti pentru cele ce ni se intampla. Ne consumam si cautam sa gasim cauza nenorocirii noastre. Ei bine, de multe ori trecem prin ce trecem doar pentru a fi paziti de alte situatii mai distrugatoare pentru viata noastra, sau poate doar pentru ca Dumnezeu ingaduie asa momente pentru a ne face tari si puternici.
Ca si crestini, trebuie sa nu ne pierdem speranta si sa nu ne lasam doborati de tot de descurajare si pareri de rau. Avem pe acest pamant familiile noastre pretioase care ne fac sa ne simtim iubiti si ne intaresc in momente grele, si mai presus de toate, avem in cer un Dumnzeu caruia Ii pasa de noi si care vrea sa ne ajute in lumea aceasta plina de atatea situatii nefericite.

Sursa: http://ligiapop.com