În urma unui studiu efectuat pe 52.700 de persoane, cercetătorii britanici au descoperit că dieta vegetariană ajută organismul uman să se protejeze împotriva mai multor forme de cancer. Studiul a fost publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition, relatează BBC News.
Voluntarii vegetarieni care au participat la experiment au dezvoltat un număr cu mult mai mic de forme de cancer, spre deosebire de voluntarii care consumau carne. Ciudat este că cercetătorii au descoperit că vegetarienii au dezvoltat cancer colorectal, într-un procentaj destul de mare. Această formă de cancer este în general asociată cu consumul de carne.
Voluntarii au fost recrutaţi din Marea Britanie în anii 90, şi au vârste cuprinse între 20 şi 89 de an. Studiul a analizat dietele lor. Participanţii au fost împărţiţi în patru categorii: "consumatori de carne", "consumator de peşte", "vegetarieni" şi "veganişti " (strict vegetarieni).
Pe parcursul perioadei de monitorizare au fost înregistrate mai puţine cazuri de cancer decât se aşteptau cercetătorii. Se pare că voluntarii aveau o sănătate mai bună decât majoritatea populaţiei.
Grupul "consumatorilor de peşte" şi cel "al vegetarienilor" a înregistrat, însă, cea mai importantă scădere a tuturor tipurilor de cancer dezvoltate, comparativ cu grupul "consumatorilor de carne".

Sursa: http://www.antena3.ro