Ce este Reiki?

Publicat de Munteanu Tatian | 3/17/2009 03:33:00 a.m.

Reiki-ul, unul dintre cele mai frumoase daruri ale lui Dumnezeu lasate omenirii!

Principiile Reiki

Doar astazi ma eliberez de orice ingrijorare!

Doar astazi ma eliberez de orice suparare!

Doar astazi sunt plin de gratitudine, respect parintii, profesorii si stramosii!

Doar astazi traiesc cinstit!

Doar astazi respect viata in jurul meu sub toate formele!



Ce este Reiki?

Este un sistem de evolutie spirituala prin care omul poate accesa sursa universala de energie, Duhul Sfant. In toate sistemele existente la ora actuala pe Pamant oamenii vorbesc despre acceasta energie, fie ii spun bioenergie, fie Lumina, fie prana, fie chi sau ki ea este acceasi. Diferenta intre sisteme este modul de a prelua aceasta energie si modul de utilizare. In qiqung, tai chi, tao ea este luata din atmosfera, de la stele, etc. in crestinism e luata prin rugaciune, prin impartasanie, prin apa sfintita de la preot care are acces direct la sursa universala (Duhul Sfant) iar prin Reiki ai de asemenea acces direct la Duhul Sfant. Mai exista o diferenta, accea de vibratie a Luminii, iar la acest capitol Reiki-ul sta foarte bine. Maestrii Reiki avand o vibratie mult superiara celorlalte practici, mai putin a preotilor, cu toate ca exista maestrii Reiki care au vibratie superioara chiar si preotilor.

Avantajele Reiki

Este un sistem accesibil oricarei persoane care doreste sa evolueze spiritual indiferent de sex, rasa, religie, profesie, nationalitate, convingeri filosofice. Este superior radiesteziei ca acces la energii si superior calugarilor ca numar de ingeri.


Sa nu uitam niciodata ca Mikao Usui a descoperit reiki-ul mergand pe urmele Mantuitorului


Istoria Reiki

Fondatorul acestui sistem este Mikao Usui (1865-1926). El a readus aceasta practica pe Pamant printr-o experienta avuta in anul 1922. An in care acesta a urcat pe muntele Kurama si a tinut post negru 21 de zile, dupa ce in prealabil incerca sa afle taina vindecarilor facute de Iisus Hristos. In ziua 21 primeste aceasta energie pe care o numeste REIKI. Transmite mai departe Reiki-ul lui Chujiro Hayashi care mai departe doamnei Hawayo Takata. Aceasta aduce Reiki-ul in America unde instruieste 22 de maestri. Acestia au fondat societati de Reiki, iar fiecare si-a pus amprenta mai mult sau mai putin pe acest sistem, astfel la oara actuala pe langa diferentele de la un maestru la altul mai sunt si peste 100 de alte ramuri asa zise nontraditionale sau moderne. Oricum ar fi, este o eroare grava a sustine ca Reiki-ul meu este mai bun decat al tau, sau invers. Toate functioneaza, exista insa diferente la simboluri si vibratiile la care acestea conecteaza, plus diferente la ritualul de initiere (acordaj). In rest totul depinde de practica si nivelul spiritual al fiecaruia.

Sursa: http://www.inforeiki.ro Gasesti aici TOT.