Sfecla roşie, bună pentru ficat

Publicat de Munteanu Tatian | 2/06/2009 07:54:00 p.m.

Cercetătorii au demonstrat că sucul de sfeclă roşie ajută ficatul să distrugă grăsimile, menţinându-l astfel sănătos. De aceea, specialiştii vă recomandă să mâncaţi zilnic o jumătate de sfeclă roşie crudă şi să beţi un pahar de suc obţinut din această legumă.
În plus, dacă o consumaţi pe stomacul gol, sfecla roşie vă ajută să scăpaţi de anemie. Totodată, s-a demonstrat că ea opreşte multiplicarea celulelor canceroase din sânge.
Balonarea trece cu ulei de cuişoare
În medicina alternativă, uleiul extras din cuişoare e recomandat în tratarea balonării, a colicilor, indigestiei şi în combaterea greţurilor şi a stării de vomă. Totodată, uleiul de cuişoare e apreciat pentru rezultatele bune obţinute în tratarea afecţiunilor cavităţii bucale. Dacă vă dor dinţii, puteţi scăpa de această senzaţie neplăcută aplicând pe zona respectivă o compresă cu ulei de cuişoare. În caz de răceală, sunt recomandate inhalaţiile cu picături de ulei de cuişoare puse în apă clocotită.

Sursa: http://www.ziar.com/ziarul/libertatea.htm