Românii care vor să-şi achiziţioneze în acest an o maşină nouă în schimbul uneia mai vechi de zece ani, pe care să o dea la casare, vor putea să depună de luni dosarele la producătorii şi importatorii auto autorizaţi pentru Programul Rabla.
Mâine este ultima zi în care firmele auto pot depune cerere privind repartizarea de maşini care pot fi înlocuite prin Programul Rabla şi tot atunci vor fi alocate şi cotele de care beneficiază fiecare dealer auto, astfel încât de la începutul săptămânii viitoare oamenii să-şi poată alege maşina care-i interesează.
Programul Rabla se va derula în trei etape în acest an - până pe 29 mai, de la 1 iunie la 31 august şi de la 1 septembrie până pe 11 decembrie -, pentru fiecare etapă fiind alocată o sumă de 76 milioane lei, bugetul total pentru acest an fiind de 228 milioane lei, potrivit Ordinului pentru aprobarea Instrucţiunilor privind modalităţile de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 217/2008 privind reluarea pentru anul 2009 a programului Rabla.
Cotele repartizate producătorilor vor fi ajustate de la o etapă la alta în funcţie de vânzările realizate, iar cei care nu şi-au îndeplinit obiectivele nu vor mai putea participa la sesiunea următoare. Decizia a fost luată în aşa fel încât să nu mai rămână maşini nealocate prin acest program.

Sursa: http://www.gds.ro