Stiai ca...

Publicat de Munteanu Tatian | 1/26/2009 12:32:00 a.m.

1. Inima unei femei bate mai repede decat cea a unui barbat.
2. Femeile se streseaza mai mult decat barbatii... Oare de ce? :-)
3. Abdul Kassem Ismael, mare vizir al Persiei în secolul al X-lea, nu se despărţea niciodată de cărţile sale. Cele 117.000 de volume erau cărate de 400 de cămile, dresate să meargă în ordine alfabetică?
4. Aspirina a fost descoperita in timp ce se analiza un produs expirat?
5. Pensatul sprancenelor devine nedureros daca in prealabil se anesteziaza arcada cu un cub de gheata.
6. O femeie care ia anticonceptionale si, totodata, bea mult suc de grapefruit (mai mult de 250ml - un pahar) poate ramane insarcinata. Cercetatorii americani au observat ca acest suc anihileaza efectul pilulelor.
Combinat cu antibiotice, acest suc poate produce diaree sau mai grav poate prelungi infectia, pentru ca antibioticele isi diminueaza efectul.
7. Praful de cacao are un efect antioxidant de doua ori mai mare decit un pahar cu vin rosu si este de trei ori mai puternic decat o cana cu ceai verde.
Acesta este un motiv suficient pentru a va determina sa inlocuiti ciocolata, nefasta pentru organism din cauza grasimilor saturate din continut, cu doua cani cu cacao pe zi.
8. Praful de cacao previne imbatranirea si aparitia ridurilor datorita continutului sau bogat in polifenoli, substante care spala radicalii liberi din organism.
Acesta este un motiv suficient pentru a va determina sa inlocuiti ciocolata, nefasta pentru organism din cauza grasimilor saturate din continut, cu doua cani cu cacao pe zi.
9. Nucile consumate dupa fiecare masa impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Opt nuci pe zi pastreaza arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, conform unui studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona's Hospital Clinico. Specialistii recomanda consumul de nuci dupa mesele bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea le au asupra organismului.
10. O vaca emite in atmosfera 182.500 litri de metan pe an (una din cauza degradarii stratului de ozon). Pe deasupra, ea poate provoca si anumite boli, de aceea oamenii de stiinta au solicitat limitarea comercializarii carnii de vita.

Sursa: http://stiati-ca.haios.ro