NU ESTE O UTOPIE

Publicat de Munteanu Tatian | 1/16/2009 06:22:00 p.m.

NU ESTE O UTOPIE, TREBUIE NUMAI SĂ NE HOTĂRÂM, ODATĂ!

Când urmăresc diferite filme (istorice), care evocă lupta românilor pentru o viaţă mai bună, sacrificiul lor, suprem, şi când mă gândesc cum oamenii politici de după revoluţie, (au devalizat ţara, au vândut până şi resursele ei naturale, pentru ca familiile lor să o ducă neruşinos de bine, oameni ce şi-au clădit fericirea pe nefericirea a milioane de romani), mă întreb de ce bunul Dumnezeu nu îi pedepseşte cumplit…(întrebarea este retorică, mai este foarte puţin, până când se va face dreptate, totală,…, numai cine nu vrea, nu vede semnele…).

Propun să dispară partidele politice, legile pot fi propuse, dezbătute, (pe îndelete, fără grabă şi iresponsabilitate), îmbunătăţite şi votate, de minţile luminate ale românilor de pretutindeni, pe internet, în cadrul unui forum.

Trebuie stabilit un raport între cel mai mic salariu şi cel mai mare, o ierarhizare a veniturilor, bazată pe importanţa socială a muncii, pe studii şi pe competenţă.

Este suficient să se lanseze un apel câtre toţi romanii, şi atunci, vom vedea, atunci, de ce este în stare poporul român, ce oameni de valoare are…

Îndatoririle şi drepturile, (mai ales drepturile salariale), ale celor ce ne conduc, trebuie să fie hotărâte de POPORUL ROMÂN, şi nu de ei înşişi !

Trebuiesc elaborate legi noi, care nu lasă loc de interpretare, şi nimeni să nu fie mai presus de lege !

De ce numai noi, românii să copiem forme de organizare şi conducere de la alte naţiuni, nu am putea fi noi iniţiatorii unui concept nou, extrem de eficient, pe care ar putea să-l împrumute, eventual, alţii de la noi ? Nu este deloc o glumă, ştim cu toţii că românii sunt deştepţi.

Conducerea ţării poate, şi trebuie, să fie făcută numai de tehnocraţi ! Aceştia, vor trebui selectaţi, prin concurs, şi toata lumea să ştie (şi ei, şi noi), că, a te afla într-o asemenea postură, e o chestiune de onoare şi patriotism, nu un mijloc de îmbogăţire.

Autor: Munteanu Tatian.

1 comentarii
  1. Anonim sâmbătă, ianuarie 17, 2009  

    cine ne AUDE,VEDE..........se mai poate intampla ceva bun in tara noastra?