Nemtii renunta la carne pentru a salva planeta

Publicat de Munteanu Tatian | 1/25/2009 01:09:00 a.m.


Nemtii sunt nevoiti sa renunte la mancarurile lor traditionale cu multa carne, precum snitelul, in favoarea unor preparate mai usoare in stil Mediteranean pentru salvarea planetei, informeaza Telegraph.
Nemtii se numara printre europenii care mananca cea mai multa carne, iar bucataria germana este recunoscuta pentru dependenta sa ridicata asupra produselor animale. De aceea, Agentia Federala de Mediu din Germania a facut apel la oameni sa nu mai manance carne decat la ocazii speciale.
Productia carnii reprezinta o cincime din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera din lume, potrivit Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite. Aceasta a avertizat ca, pana in 2050, productia de carne se va dubla ajungand la 456 milioane de tone, aproape dublu fata de anul 2001.
“Recomand o orientare catre gastronomia mediteraneana”, a declarat Andreas Troge, directorul Agentiei Federale de Mediu subliniind totodata faptul ca reducerea consumului de carne aduce si beneficii sanatatii.
Recent, oamenii de stiinta au sfatuit consumatorii de carne sa renunte la aceasta macar doua zile pe saptamana pentru a ajuta la salvarea planetei.

Sursa: http://www.green-report.ro