Intel isi alimenteaza centrele de date de la Soare

Publicat de Munteanu Tatian | 1/25/2009 12:21:00 a.m.

Intel planuieste sa testeze potentialul enerigiei solare fotovoltaice pentru alimentarea centrelor de date ale companiei, informeaza Environmental Leader. Compania a instalat 64 de panouri solare, care vor genera 10 kilowati de electricitate, in cadrul facilitatilor companiei din Rio Rancho.
Panourile ar putea de asemenea sa genereze energie in plus in timpul verii, perioada de maxima expunere solara.
Instalatia solara produce totusi numai suficienta energie pentru alimentarea unei fractiuni dintre centrele de date. Directorul de infrastructura si utilitati al Intel, Marty Sedler, considera proiectul un pas de inceput care ar putea duce la “un program solar mai agresiv in cadrul Intel”.
Energia solara este prevazuta in special pentru eficientizarea centrelor de date.
In 2008, experimentul de racire a centrelor de date al Intel, in care compania a expus parti ale unui centru de date temperaturilor externe, a fost considerat unul dintre cele mai eficiente si usor de implementat trend al tehnologiilor verzi .
Intel este una dintre companiile care a lansat programul Gren Grid pentru dezvoltarea standardelor, masurilor, proceselor si tehnologiilor de imbunatatire a eficientei energetice a produselor de inalta tehnologie.

Sursa: http://www.green-report.ro