Ce poti face pentru arsuri la stomac

Publicat de Munteanu Tatian | 1/18/2009 12:17:00 a.m.

Arsurile la stomac afecteaza cel putin 20% din populatia lumii cel putin o data pe saptamana. In timp ce pentru unii arsurile la stomac sunt rare si nu provoaca un disconfort major, pentru altii acestea au loc frecvent.
Consumul a 5 - 10 migdale/zi inlatura adesea arsurile la stomc. Uleiul pe care il contin depune o pelicula protectoare pe peretii stomacului, iar proteinele continute in samburi formeaza un tampon natural, in combinatie cu acidul clorhidric.
Sucul de morcovi cruzi sau cartof, doua pahare/ zi potoleste arsurile.
Galbenele. Se pun 40 g planta la un litru de apa rece si se fierb 15 minute. Se filtreaza si se beau cel mult 3 cani pe zi, pe cel mult 2 saptamani. Nu relua cura decat dupa 6 saptamani. Planta nu e indicata celor cu hipertensiune.
Musetel. Calmeaza senzatia de arsura si reduce inflamatia. La un litru de apa fiarta se adauga 30 g de planta, se acopera vasul si lasa sa infuzeze 30 min. Se beau 1-3 cani pe zi, intre mese
Argila. Dizolva intr-o jumatate de pahar cu apa o lingura de argila alba si bea amestecul dupa fiecare masa sau atunci cand apar durerile.
Un pahar de apa baut odata cu senzatia de arsura, va impinge acidul inapoi in stomac si totodata il va si dilua.
Nu consumati nimic care sa contina cofeina deoarece aceasta irita esofagul si relaxeaza sfincterul permitind continutului stomacului sa se ridice. Acelasi efect il are si tutunul.

Sursa: http://ligiapop.com