Energia din natura!

Publicat de Munteanu Tatian | 12/28/2008 10:13:00 a.m.

Cautam in fiecare zi noi metode de a ne simti mai proaspeti, mai plini de viata, mai activi. Alegem sa ne orientam in farmacii si felurite centre de sanatate. Uitam sa cautam tocmai acolo unde ar trebui: in natura!
Iata ca te poti revigora folosind resursele naturale, economisind bani si timp. In plus, aceste retete nu prezinta riscuri, nu iti incarca organismul cu substante nefolositoare si le poti prepara chiar cu mana ta!

Ginseng
Daca vrei sa iti tonifici organismul, sa iti resuscitezi energia sexuala, sau daca vrei sa inlocuiesti cafeaua de dimineata cu ceva mai sanatos, atunci ginsengul este solutia ta.

Reteta
Cumpara de la plafar o radacina alba de ginseng. Las-o timp de doua luni la macerat alaturi de o solutie formata din apa plata si alcool rafinat in proportii egale. Apoi bea ori de cate ori simti nevoia de a te revigora, insa niciodata seara fiindca s-ar putea sa nu mai ai somn!
Nota:Este contraindicat hipertensivilor si nu se recomanda administrarea in paralel cu tratamentele medicamentoase.

Nuca de cocos
Se spune ca laptele de cocos era bautura preferata a zeitei intelepciunii, Atena. Este usor de explicat aceasta credinta date fiind proprietatile acestei substante. Pe vremuri era considerat deschizator de influente pozitive, motiv pentru care laptele de cocos era folosit in ritualurile de purificare. Astazi stim ca este un delicios energizant, stimulator al capacitatii de concentrare si atentiei.

Reteta
Laptele de cocos poate fi folosit in multe combinatii delicioase. Am ales o reteta pe cat de simpla de preparat, pe atat de revigoranta: laptele de cocos se fiebe la foc mic. Se adauga banane taiate feliute mici si zahar dupa gust. Dupa fierbere, continutul se raceste si se serveste ca desert. Miamm!!!

Sfecla
Mie nu mi-a placut niciodata sfecla pana cand nu am aflat ca este considerata ca fiind planta favorita a Afroditei. In ritualurile magice de iubire, sucul de sfecla este folosit pentru a scrie numele iubitului. Poate ca nu o sa iti aduca marea iubire, dar sfecla iti va revigora cu siguranta tenul datorita continutului crescut in vitamina C.

Reteta
Sfecla se fierbe in apa pana cand furculita patrunde usor in ea. Timpul aproximativ de fierbere este de 45 de minute, dar variaza in functie de dimensiunile sfeclei. Dupa ce a fierd, aceasta se decojeste si se taie in cuburi sau felii. Sfecla se aseaza in tava, se presara suc de lamaie, sare si piper negru. Se lasa la rumenit si se poate servi drept garnitura la aproape orice fel de mancare! In general, este servita alaturi de friptura de porc tocmai pentru a contrabalansa continutul crescut in colesterol al carnii. Sfecla rosie care proprietatea de a detoxifia organismul si de a stimula metabolizarea hepatica. Nu o evitati, in special iarna cand avem tendinta de a renunta la legume in favoarea mezelurilor.

Avocado
Aztecii mancau avocado pentru a deveni plini de energie si pentru a-si imbunatati viata sexuala. Astazi,uleiul de avocado este folosit in cosmetica pentru revigorarea tenului imbatranit.
Desi este un fruct, avocado se foloseste in prepararea felurilor principale de mancare. Are intre 150 si 300 de calorii si este foarte hranitor, putand suplini cu succes o masa.

Reteta
Avocadoul copt se poate servi amestecat cu branza de burduf (sau branza de vaci pentru cele care sunt la dieta), sau se poate servi crud in combinatie cu alte verdeturi. In Brazilia, avocado se poate servi ca desert in combinatie cu zahar si suc de lamaie.

Broccoli
Broccoli este planta zeului Jupiter fiindca este un puternic stimulator al fortei fizice si a caliatilor de lider. Se pare ca romanii aveau dreptate sa ii confere atat de multa importanta acestei plante fiindca astazi ii sunt recunoscute proprietatile "magice". Broccoli este un energizant natural, dar are si capacitatea de a intarzia cresterea unei tumori si de a intarzia efectele devastatoare ale acesteia, fiind supranumita "leguma anticancer".

Reteta
Brocoli este o leguma, ruda cu varza cu conopida. Souffle de broccoli se prepara astfel:Se spala si se curata broccoli; se pune intr-o oala impreuna cu putina sare si o lingurita de margarina si se lasa 5 minute la fiert. Intre timp se face sosul: usturoi, ulei de masline, faina si lapte. Amestecul se fierbe pana cand devine omogen. Se condimenteaza cu piper si sare, apoi se adauga cascaval ras in amestec. Brocoli fiert se aseaza intr-o tava. Peste el se pune sosul, un ou batut si cascaval ras si se lasa la rumenit.

Bonne apetit!

Autor: Oana Trifu