Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/31/2009 12:20:00 a.m.

Nimeni nu poate trai fara prieteni, chiar daca stapaneste toate bunurile lumii. (Aristotel)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/31/2009 12:15:00 a.m.





...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Cu parul sau blond si cu fata luminata, micuta Rosalina arata de parca ar trage un pui de somn. De fapt, ea sta intinsa in micul sau cosciug de lemn, in catacombele de sub manastirea Capuchin, din Palermo, Sicilia, de mai bine de 90 de ani. Corpul neinsufletit al fetei a fost uimitor de bine conservat, informeaza Daily Mail. Conform specialistilor, Rosalina a murit din cauza unei infectii pulmonare in decembrie 1920, la varsta de 2 ani. Langa cosciugul acesteia au mai fost gasite aproximativ 2000 de alte corpuri mumifiate, vechi de peste 4 secole. Se presupune ca Rosalina a fost ultima persoana care a fost pusa in catacombele manastirii Capuchin.
Citeste tot articolul...

Sursa: http://www.gardianul.ro

Un nou studiu asupra incalzirii globale realizat de o organizatie americana afirma ca omenirea a intrat pe un drum de unde nu se mai poate intoarce. Cauzele incalzirii globale nu sunt foarte clare. Un fost director de la NASA spune ca in spatele teoriei care ofera drept cauza a schimbarilor climatice activitatea umana nu exista dovezi stiintifice. Activistii care lupta impotriva incalzirii globale se folosesc de asa-zisele previziuni ale calendarului mayas, care ar indica 21.12. 2012 drept sfârsitul lumii.
Citeste tot articolul...

Autor: Cornelia Rosoga
Sursa: http://www.gardianul.ro

BENEFICII/Soia protejează neuronii

Publicat de Munteanu Tatian | 1/30/2009 03:43:00 p.m.


Soia este un aliment cu multiple virtuţi. Cele mai noi puse în evidenţă de studii recente: soia protejează neuronii, dar în acelaşi timp reuşeşte să ţină în loc procesul de îmbătrânire.
Citeste tot articolul...

Autor: Magda Marincovici
Sursa: http://www.jurnalul.ro

Mănâncă inteligent!- Pâine prăjită

Publicat de Munteanu Tatian | 1/30/2009 03:38:00 p.m.


Calorii: 410. Glucide: 83. Lipide: 6. Protide: 11,3.
Combinaţii recomandate: cereale şi derivate; cartofi; castane; verdeţuri în general.
Combinaţii nerecomandate: fructe în general; miere, zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; brânzeturi slabe; peşte slab, carne slabă; lapte; sare.
Combinaţii neutre: leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei; unt; smântână; margarină; slănină; măsline; apă.

Sursa: http://www.jurnalul.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/30/2009 12:25:00 a.m.

Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/30/2009 12:20:00 a.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Sfaturi ecologice

Publicat de Munteanu Tatian | 1/30/2009 12:10:00 a.m.

Dacă te preocupă problemele ecologice, dacă doreşti să contribui şi tu cu ceva la minimizarea impactului negativ al oamenilor asupra mediului şi nu ştii ce să faci, atunci citeşte sfaturile de mai jos, suntem siguri că vei găsi ceva util şi pentru tine.
Sfaturi pentru protecţia mediului
.....
Sfaturi pentru şoferi - consum redus pentru automobil
.....
Sfaturi pentru un consum energetic mic în casă

.....
Citeste tot articolul...

Autor: Marcel Vintila
Sursa: http://www.salvaeco.org

Un nou studiu dă avânt strategiei de a diminua încălzirea globală prin popularea artificială a oceanelor cu plancton care să absoarbă gazele de seră din atmosferă

Citeste tot articolul...

Autor: Ion Dulamita
Sursa: http://www.cotidianul.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/29/2009 08:07:00 a.m.

Daca ai impresia ca educatia e scumpa, atunci incearca sa vezi cum e ignoranta. (Andy McIntyre)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/29/2009 07:09:00 a.m.










...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

ANTARCTICA / Gheţar pe cale să se desprindă

Publicat de Munteanu Tatian | 1/29/2009 06:11:00 a.m.

Alertă în Antarctica. O uriaşă bucată de gheaţă din Antarctica este pe cale să se desprindă, cercetătorii afirmând că este cea mai recentă victimă a încălzirii globale, fenomen "vinovat" pentru modificarea hărţilor continentului îngheţat din sud, informează Reuters.
"Am venit pe platforma glaciară Wilkins pentru a fi martorii desprinderii şi dizolvării acesteia", a declarat David Vaughan, expert în glaciologie, după ce a aterizat cu avionul în apropierea gheţarului care stă să se rupă. Cu o suprafaţă de câteva mii de kilometri pătraţi, gheţarul se leagă de Peninsula Antarctica cu o bucată de gheaţă cu o grosime de numai 40 de kilometri, care este în continuă micşorare şi care în anul 1950 avea o grosime de 100 de kilometri. "Se poate desprinde în orice moment", a spus Vaughan. Acesta a adăugat că podul de gheaţă mai poate rezista numai câteva săptămâni.

Sursa: http://www.infoportal.ro

Pentru o bucătărie cît mai spaţioasă

Publicat de Munteanu Tatian | 1/29/2009 04:40:00 a.m.


Este normal să ne dorim ca bucătăria să reprezinte una dintre cele mai confortabile încăperi ale locuinţei. Apare însă de multe ori problema spaţiului, deoarece, chiar şi în cazul apartamentelor încăpătoare, unele bucătării se dovedesc înguste sau prea mici pentru necesităţile unei familii, mai ales în cazul unora mai numeroase, cu unul sau mai mulţi copii. De aceea, este foarte important ca atunci cînd vă amenajaţi bucătăria să ştiţi cum puteţi face astfel încît să economisiţi cît mai mult spaţiu şi să creaţi confortul de care aveţi nevoie.
Citeste mai mult...

Sursa: http://www.evenimentul.ro

Primele Jocuri Olimpice „verzi”, în Franţa

Publicat de Munteanu Tatian | 1/29/2009 12:01:00 a.m.

Michel Destot, primarul din Grenoble, susţine că este capabil să reducă emisiile de carbon folosind baze sportive vechi şi maşini electrice. Atuurile municipalităţii din Grenoble nu ţin de sport, ci de protejarea mediului. Jocurile Olimpice (JO) sunt din ce în ce mai contestate, din cauza impactului negativ pe care îl au asupra mediului. În anul 2006, la Torino, au fost prevăzute infrastructuri inutile care au desfigurat, pur şi simplu, mai mulţi versanţi, iar la Soci, în Rusia, locul în care se vor desfăşura Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, se toarnă beton. Chiar şi Canada, gazda jocurilor de iarnă din 2010, ţară care vrea să fie un exemplu pentru protecţia mediului, întâmpină proteste din partea triburilor de indieni care nu sunt de acord cu construirea unei reţele rutiere pe teritoriul lor. Pe acest fond, astăzi, patru oraşe îşi vor prezenta candidatura pentru Jocurile din 2018 în faţa Comitetului Naţional al Sportului Francez.

Sursa: Adevărul

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/28/2009 12:40:00 a.m.

Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta.(Dale Carnegie)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/28/2009 12:30:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

SECRETUL LONGEVITĂŢII/Dieta anticolesterol

Publicat de Munteanu Tatian | 1/28/2009 12:20:00 a.m.


Peste un sfert din decesele prin boli cardiovasculare ar putea fi prevenite dacă am reduce cu doar 10% nivelul colesterolului. Peştele, usturoiul, migdalele şi alte câteva alimente consumate în mod regulat ne prelungesc viaţa cu ani buni.
Citeste tot articolul...

Autor: Oana Antonescu
Sursa: http://www.jurnalul.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/27/2009 01:54:00 a.m.

Iubirea este singurul lucru care poate fi impartit la infinit fara sa se micsoreze.
Anonim

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/27/2009 01:53:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Succes mondial al energiei "verzi"

Publicat de Munteanu Tatian | 1/27/2009 12:36:00 a.m.

Prima Agenţie Internaţională pentru Energii Alternative a fost creată oficial astăzi, la Bonn, de către 50 de ţări, printre care Germania, Spania şi Danemarca, anunţă Le Monde.
Aceste state s-au angajat astfel să lupte pe termen lung pentru introducerea energiilor „verzi”.
În total, o sută de naţiuni vor fi prezente la conferinţa inaugurală, deşi anumite ţări cu un rol important pe scena internaţională, precum Statele Unite, China, Japonia şi Brazilia, nu vor participa.
Citeste tot articolul...

Autor: Andreea Dogar
Sursa: http://www.evz.ro

"Eoliana" pentru 5.000 de case

Publicat de Munteanu Tatian | 1/27/2009 12:05:00 a.m.

Fiecare dintre aceste instalaţii poate produce 5MW, adică energia necesară pentru 5.000 de locuinţe. Gigantele turbine eoliene Multibird M5000 sunt alesele britanicilor şi germanilor pentru îndeplinirea normei de energie care trebuie obţinută din resurse regenerabile.
Citeste tot articolul...

Autor: Dan Arsenie
Sursa: http://www.evz.ro

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/26/2009 12:45:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/26/2009 12:43:00 a.m.

Oamenii se impart in doua categorii: cei care cauta sensul vietii fara sa-l gaseasca si cei care l-au gasit fara sa-l caute. (Emil Cioran)

Stiai ca...

Publicat de Munteanu Tatian | 1/26/2009 12:32:00 a.m.

1. Inima unei femei bate mai repede decat cea a unui barbat.
2. Femeile se streseaza mai mult decat barbatii... Oare de ce? :-)
3. Abdul Kassem Ismael, mare vizir al Persiei în secolul al X-lea, nu se despărţea niciodată de cărţile sale. Cele 117.000 de volume erau cărate de 400 de cămile, dresate să meargă în ordine alfabetică?
4. Aspirina a fost descoperita in timp ce se analiza un produs expirat?
5. Pensatul sprancenelor devine nedureros daca in prealabil se anesteziaza arcada cu un cub de gheata.
6. O femeie care ia anticonceptionale si, totodata, bea mult suc de grapefruit (mai mult de 250ml - un pahar) poate ramane insarcinata. Cercetatorii americani au observat ca acest suc anihileaza efectul pilulelor.
Combinat cu antibiotice, acest suc poate produce diaree sau mai grav poate prelungi infectia, pentru ca antibioticele isi diminueaza efectul.
7. Praful de cacao are un efect antioxidant de doua ori mai mare decit un pahar cu vin rosu si este de trei ori mai puternic decat o cana cu ceai verde.
Acesta este un motiv suficient pentru a va determina sa inlocuiti ciocolata, nefasta pentru organism din cauza grasimilor saturate din continut, cu doua cani cu cacao pe zi.
8. Praful de cacao previne imbatranirea si aparitia ridurilor datorita continutului sau bogat in polifenoli, substante care spala radicalii liberi din organism.
Acesta este un motiv suficient pentru a va determina sa inlocuiti ciocolata, nefasta pentru organism din cauza grasimilor saturate din continut, cu doua cani cu cacao pe zi.
9. Nucile consumate dupa fiecare masa impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Opt nuci pe zi pastreaza arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, conform unui studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona's Hospital Clinico. Specialistii recomanda consumul de nuci dupa mesele bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea le au asupra organismului.
10. O vaca emite in atmosfera 182.500 litri de metan pe an (una din cauza degradarii stratului de ozon). Pe deasupra, ea poate provoca si anumite boli, de aceea oamenii de stiinta au solicitat limitarea comercializarii carnii de vita.

Sursa: http://stiati-ca.haios.ro

Cele mai „verzi“ companii tehnologice

Publicat de Munteanu Tatian | 1/26/2009 12:10:00 a.m.


Nokia este producătorul de electronice ale cărui produse au cel mai redus impact asupra mediului înconjurător, potrivit unui raport Greenpeace.
Nokia, cel mai mare producător de telefoane mo bile din lume, este compania tehnologică ale cărei produse dăunează cel mai puţin mediului înconjurător, arată organizaţia Greenpeace în raportul Green Electronics Survey.
Citeste mai mult...

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/25/2009 12:15:00 p.m.

Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur, dar vom trai vesnic prin ceea ce daruim.
Douglas M. Lawson


Garmin a anunţat lansarea programului ecoRoute, un software gratuit care îi ajută pe şoferi să micşoreze consumul de benzină, pe de o parte reducând cheltuielile din bugetul personal şi în acelaşi timp protejând mediul.
Citeste tot articolul...

Sursa: http://www.realitatea.net

Nemtii renunta la carne pentru a salva planeta

Publicat de Munteanu Tatian | 1/25/2009 01:09:00 a.m.


Nemtii sunt nevoiti sa renunte la mancarurile lor traditionale cu multa carne, precum snitelul, in favoarea unor preparate mai usoare in stil Mediteranean pentru salvarea planetei, informeaza Telegraph.
Nemtii se numara printre europenii care mananca cea mai multa carne, iar bucataria germana este recunoscuta pentru dependenta sa ridicata asupra produselor animale. De aceea, Agentia Federala de Mediu din Germania a facut apel la oameni sa nu mai manance carne decat la ocazii speciale.
Productia carnii reprezinta o cincime din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera din lume, potrivit Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite. Aceasta a avertizat ca, pana in 2050, productia de carne se va dubla ajungand la 456 milioane de tone, aproape dublu fata de anul 2001.
“Recomand o orientare catre gastronomia mediteraneana”, a declarat Andreas Troge, directorul Agentiei Federale de Mediu subliniind totodata faptul ca reducerea consumului de carne aduce si beneficii sanatatii.
Recent, oamenii de stiinta au sfatuit consumatorii de carne sa renunte la aceasta macar doua zile pe saptamana pentru a ajuta la salvarea planetei.

Sursa: http://www.green-report.ro

Se dubleaza joburile in industria energiei eoliene

Publicat de Munteanu Tatian | 1/25/2009 12:26:00 a.m.

Angajarile in industria energiei eoliene se vor dubla in Uniunea Europeana la 330.000 de joburi in 2020, informeaza Reuters. Asociatia Europeana a Energiei Eoliene (EWEA) cere totodata si investitii mai mari in sectorul energiilor regenerabile, pe masura ce guvernele cauta sa stimuleze refacerea economiei.
„Energia eoliana nu are numai potentialul de a satisface marile cereri de electricitate intr-o maniera sustenabila. Aceasta este si un stimulent semnificativ si vital pentru economie”, a declarat Christian Kjaer, director executiv al EWEA.
Aproximativ 12% din electricitatea Uniunii Europene va proveni din energie eoliana pana in 2020, ca parte a planului UE de combatere a schimbarilor climatice si de reducere a dependentei de importurile straine de gaze si petrol de la exportatori precum Rusia.
Sectorul energiei eoliene a angajat 108.600 de oameni in 2007, 58% dintre acestia lucrand in productia turbinelor, iar restul in instalarea si intretinerea acestora, potrivit EWEA. Germania, Spania si Danemarca au beneficiat de 3 sferturi dintre joburi.

Sursa: http://www.green-report.ro

Intel isi alimenteaza centrele de date de la Soare

Publicat de Munteanu Tatian | 1/25/2009 12:21:00 a.m.

Intel planuieste sa testeze potentialul enerigiei solare fotovoltaice pentru alimentarea centrelor de date ale companiei, informeaza Environmental Leader. Compania a instalat 64 de panouri solare, care vor genera 10 kilowati de electricitate, in cadrul facilitatilor companiei din Rio Rancho.
Panourile ar putea de asemenea sa genereze energie in plus in timpul verii, perioada de maxima expunere solara.
Instalatia solara produce totusi numai suficienta energie pentru alimentarea unei fractiuni dintre centrele de date. Directorul de infrastructura si utilitati al Intel, Marty Sedler, considera proiectul un pas de inceput care ar putea duce la “un program solar mai agresiv in cadrul Intel”.
Energia solara este prevazuta in special pentru eficientizarea centrelor de date.
In 2008, experimentul de racire a centrelor de date al Intel, in care compania a expus parti ale unui centru de date temperaturilor externe, a fost considerat unul dintre cele mai eficiente si usor de implementat trend al tehnologiilor verzi .
Intel este una dintre companiile care a lansat programul Gren Grid pentru dezvoltarea standardelor, masurilor, proceselor si tehnologiilor de imbunatatire a eficientei energetice a produselor de inalta tehnologie.

Sursa: http://www.green-report.ro

Mexicul are cel mai mare parc eolian din lume

Publicat de Munteanu Tatian | 1/25/2009 12:16:00 a.m.

Cea mai mare ferma eoliana din lume a fost inaugurata in aceasta saptamana in Oaxaca, Mexic, de catre compania multinationala de materiale pentru constructie, CEMEX, informeaza Treehugger. Initiativa reprezinta un pas inainte facut de industria globala a cimentului in combaterea schimbarilor climatice.
Proiectul a fost dezvoltat prin parteneriatul dintre CEMEX si ACCIONA Energia si include 167 de turbine eoliene, cu o capacitate de 1,5 MW fiecare, in total 250 MW. In urmatorii 10 ani, proiectul va ajuta la reducerea a 6 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon. Parcul eolian este localizat in Juchitan, Oaxaca si ocupa o suprafata de 2.500 de hectare.
Tot saptamana aceasta, compania Wal-Mart din Mexic a instalat un sistem solar de 174 KW pe acoperisul unuia dintre magazinele sale din orasul Aguascalientes.

Sursa:http://www.green-report.ro

Fujitsu lanseaza cel mai verde PC

Publicat de Munteanu Tatian | 1/25/2009 12:11:00 a.m.

Fujitsu Siemens a anuntat ca planuieste sa lanseze cel mai verde PC, informeaza Environmental Leader : linia Esprimo Green PC nu va utiliza energie in stand-by.
Linia se va lansa oficial la targul european CeBIT, care va avea loc in martie. Compania nu a vrut sa dezvaluie cum a fost patentata tehnologia.
Noile reglementari ale UE au intrat in vigoare in acest an si prevad utilziarea a mai putin de un watt in stand-by, pana in 2010.
Fujitsu a anunatat ca 90% dintre computerele profesionale ale companiei au deja un consum de sub 0,5 wati.
Noile computere au in dotare monitoarele zero-wati, pe care compania le-a lansat anul trecut. Detaliile tehnice prin care noile computere vor avea consum zero nu au fost dezvaluite, de asemenea nu a fost dezvaluit nici timpul de incarcare a sistemului. Pretul acestor echipamente este inca un mister dar va fi facut publicin martie, la lansarea oficiala a targului CeBIT.
Ceea ce este sigur este ca Fujitsu Siemens cauta sa-si intreaca competitorii in ceea ce priveste noile reglementari UE.

Sursa: http://www.green-report.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/24/2009 02:10:00 a.m.

Daca gasesti un drum fara obstacole, probabil ca drumul acela nu duce nicaieri.
(J.F.Kennedy)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/24/2009 01:18:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/23/2009 04:58:00 a.m.

Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi.
G. J. G. Marquez

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/23/2009 03:30:00 a.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Aerul curat creste durata medie de viata

Publicat de Munteanu Tatian | 1/23/2009 03:18:00 a.m.


Aerul curat creste durata medie de viata, cu sapte luni la fiecare scadere cu 10 micrograme a cantitatii de particule poluante dintr-un metru cub de aer, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Universitatea Brighman, informeaza cotidianul american New York Times.
Citeste mai mult...

Stiai ca...

Publicat de Munteanu Tatian | 1/23/2009 03:18:00 a.m.

1. Cateva picaturi de zeama de lamaie puse in nari desfunda nasul, fara sa dea dependenta. Tratamentul este cam neplacut dar sigur.
2. Daca incepeti ziua cu o cana de infuzie din frunze de papadie nu numai ca veti pierde un kilogram pe saptamana, ci intreg organismul vi se va curata de toxinele acumulate. In plus, tenul va deveni roz si stralucitor, iar parul nu va mai cadea sau deveni unsuros.
3. Sedentarismul sau lipsa fructelor din dieta ingreuneaza eliminarea toxinelor din organism. Dupa mese imbelsugate, ajutati-va corpul sa scape de resturile nefolositoare cu ajutorul unui laxativ usor. Amestecati zeama de la o lamaie cu un varf de cutit de sare si bateti-o energic cu furculita pana capata un aspect laptos. Beti sucul inainte de culcare si veti scapa de constipatie, iar tenul va deveni stralucitor.
4. Varicele apar din cauza ereditatii, a imobilizarii prelungite intr-o anumita pozitie sau a vascozitatii sangelui. Pentru a scapa de ele aveti nevoie de 600 ml suc de ceapa rosie si 300 ml miere de salcam sau de faneata. Amestecati bine si luati cate 50 g din amestec inainte si dupa cele trei mese principale. Tratamentul se recomanda in serii de cate o luna de zile, de doua ori pe an, primavara si toamna. Preparatul trebuie tinut in frigider. Este contraindicat bolnavilor de ulcer.
5. Frunzele de anghinare se utilizeaza intern in hepatita cronica si ciroza hepatica, deoarece activeaza functia antitoxica a ficatului si hranesc celula hepatica. Mai este folosita in insuficienta biliara, colecistite, constipatie, urticarie, varsaturi sau gaze intestinale. Ceaiul nu se face din mai mult de doua lingurite la 300 ml de apa, deoarece provoaca colici.

Sursa: http://stiati-ca.haios.ro

Cum poti scapa de oboseala

Publicat de Munteanu Tatian | 1/23/2009 02:58:00 a.m.

Stresul, dar si stilul de viata extrem de solicitant pot fi combatute prin cateva metode de relaxare care ajuta la revigorare, sustin specialistii de la publicatia britanica 'The Sun'. Aceiasi cercetatori ne sfatuiesc ca atunci cand simtim ca oboseala atinge o intensitate maxima sa nu ezitam sa recurgem la 5 solutii contra ostenelii.
Citeste aici...


Cazurile de gripa si de infectii acute ale cailor respiratorii au crescut in ultima perioada. Daca vreti sa fiti feriti de bolile de sezon, nu trebuie neaparat sa luati medicamente 'cu pumnul'. Ar fi bine sa profitati de ajutoarele din farmacia verde!
Citeste mai mult...

MUNŢII MĂCINULUI / Danezii dau bani pentru eco

Publicat de Munteanu Tatian | 1/23/2009 01:27:00 a.m.


Fermierii din zona Parcului Naţional Munţii Măcinului sunt susţinuţi, din fonduri daneze, dacă trec de la agricultura convenţională la cea eco.
De la începutul acestui an, o firmă al cărui preşedinte este Torben Schreiber, consulul onorific al României în Danemarca, le oferă gratuit consultanţă şi le plăteşte taxele de certificare. "Domnul consul a auzit de Parcul Naţional Munţii Măcinului, a venit în România să-l viziteze şi a discutat cu directorul parcului. Dânsul este interesat de biodiversitate şi, pentru a proteja vegetaţia şi vieţuitoarele din această arie protejată şi-a exprimat dorinţa de a crea o zonă-tampon în care să se practice agricultura ecologică", povesteşte Mihai Lup, manager al firmei Schreiber Life. Firma Schreiber Life – în spatele căreia se află o asociaţie a bioagricultorilor danezi –, în parteneriat cu conducerea Parcului Munţii Măcinului, a stabilit zonele tampon în vecinătatea localităţilor Hamcearca, Cerna, Luncaviţa şi Greci. Şi organizează întâlniri cu agricultorii de aici pentru a-i convinge că-i mai bine pentru mediu şi pentru veniturile lor să treacă la eco.
Citeste mai mult...

Plantele te scapa de ulcerul duodenal

Publicat de Munteanu Tatian | 1/23/2009 12:54:00 a.m.

E o boala chinuitoare, agravata de stres si de alimentatia haotica. In plus, fumatul, acidul clorhidric, virusul Helicobacter pylori sau antiinflamatoarele reprezinta factori agresivi care pot duce la aparitia ulcerului duodenal. Dr. Cristina Balanescu ne propune cateva remedii naturiste in lupta cu ulcerul duodenal.
Intra aici...INTERESANT!

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/22/2009 04:48:00 a.m.

Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei! (Raymond Ruyer).

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/22/2009 03:01:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.


In urma introducerii de la 1 ianuarie a obligativitatii aplicarii pe documentele romanilor a unui cip care contine detalii personale biometrice precum si alte date, ca si a codului de bare care poarta reprezentarea numarului 666, Parintele Iustin Parvu, Duhovnicul Ortodoxiei Romane face apel la intreaga natiune incercand sa le "deschida ochii" tuturor cu privire conducerea statului din ziua de astazi.
Citeste tot articolul...

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/21/2009 01:00:00 a.m.












...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/21/2009 01:00:00 a.m.

Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce iti place, ci sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.(James M. Barrie)

Energie solara pentru datacentere de la Intel

Publicat de Munteanu Tatian | 1/21/2009 12:59:00 a.m.

Intel a instalat panouri solare spre testare in Rio Rancho, New Mexico. Ei vor sa testeze potentialul utilizarii energiei solare de tip photovoltaic (PV) pentru a produce curent necesar data center-elor.
Citeste tot articolul...

Retete home made pentru maini frumoase

Publicat de Munteanu Tatian | 1/21/2009 12:52:00 a.m.

Este timpul sa-ti ingrijesti mainile si sa te rasfeti un pic. Si nu trebuie sa-ti cumperi vreo crema scumpa. Inspira-te din retetele bunicii si fa-ti singura potiunile de ingrijire. Iata cateva dintre ele:
Intra aici...

40 Eco-repere

Publicat de Munteanu Tatian | 1/21/2009 12:25:00 a.m.

Iata cateva cifre care va vor permite sa masurati economia sau contrariul, cheltuielile inutile de energie in diverse cazuri.O constientizare necesara pentru schimbarea progresiva a deprinderilor noastre.
Pentru Romania, cu totii cred ca suntem constienti ca , aceste cifre trebuiesc multiplicate…
Citeste aici...

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/20/2009 01:25:00 a.m.

Daca vrei odihna, crede. Daca vrei adevarul, cauta si sufera. (Frederich Nietzsche)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/20/2009 01:20:00 a.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

SHAMBALA

Publicat de Munteanu Tatian | 1/20/2009 01:15:00 a.m.

SHAMBALA este o zonă spirituală mirifică, menţionată de legendele multor popoare, în folclorul nostru fiind cunoscută ca „tărâmul blajinilor”. În SHAMBALA trăiesc fiinţe sfinte care veghează cu nesfîrşită înţelepciune asupra Pământului şi a vieţii pe această planetă. Ele au transmis din când în când mesaje, inspiraţii benefice şi metode concrete de îmbunătăţire a traiului oamenilor.
Apasa aici...EXTRAORDINAR!

NATURA

Publicat de Munteanu Tatian | 1/20/2009 01:10:00 a.m.

Marea nefericire a omului este că îşi dă seama de bogăţia fiinţei sale şi nu poate deveni pe de-a întregul stăpân pe puterile sale de acţiune.Meditatia in natura va poate trimite catre cele mai inalte culmi, daruindu-va lumina si pace.Natura reprezinta elixirul vital pentru sufletele noastre, daruindu-ne linistea interioara si energia pozitiva de care avem nevoie. Noi, oamenii, absorbim aceasta energie emisa de munti, copaci, pasari si de toate celelalte vietati, vindecandu-ne spiritul si trupul. Ar trebui cu totii sa constientizam ca pentru tot ceea ce luam si primim de la natura, cum ar fi apa, caldura, aerul, etc., noi avem o datorie fata de aceasta. Aceasta datorie nu poate fi platita in bani, insa poate fi platita prin iubirea noastra, prin respectul nostru, prin recunostinta si nu in ultimul rand prin binele facut tuturor creaturilor acesteia, oferindu-le caldura, iubire neconditionata si grija necesara.
Daruind grija naturii ce ne inconjoara, vom dobandi viata.....o viata mult mai sanatoasa si benefica

Sursa: http://www.naturalist.ro

Peste 130.000 hectare cu padure au disparut intre 1990-2000

Publicat de Munteanu Tatian | 1/20/2009 01:09:00 a.m.

Vezi documentarul, in limba romana, aici...

Trei luni printre tibetani

Publicat de Munteanu Tatian | 1/20/2009 12:50:00 a.m.

Am pornit spre Dharamshala cu sentimente nu prea clare in inima mea. Eram bucuros pentru ca mergeam acolo, dar aveam si un pic de teama. Anul trecut cand am vizitat acest orasel, toate mi-au mers pe dos. Autobuzul a intarziam nu mai stiu cate ore, nu am reusit sa ma intalnesc cu persoana de contact de aici si mai ales experienta pe care am avut-o intr-o manastire budista. Atras de zgomotul inchinarii ce venea dintr-o mica manastire, am decis sa intru pentru a vedea cu ochii mei ce se petrece acolo. Zgomotul haotic al instrumentelor muzicale, mirosul greu de tamaie, icoanele ce infatisau creaturi demonice si mantrele1rostite de catre calugari cu voci grotesti m-au facut sa nu pot rezista mai mult de cinci minute. Dupa aceasta vizita aveam sa fiu bolnav cateva zile.
Citeste tot articolul...

Sosete ecologice din panza de paianjen

Publicat de Munteanu Tatian | 1/20/2009 12:40:00 a.m.

Cercetatorii japonezi au creat sosete confortabile din fire de paianjen modificate genetic, o alternativa ecologica la sosetele produse din fibre artificiale.
Masao Nakagaki, profesor la Universitatea Shinshu, Japonia a reusit sa creeze matase de paianjen, care contine proteine de paianjen (10%) si matase (90%), prin injectarea de gene de paianjen din specia Nephila edulis in viermi de matase. Paianjenii produc cel putin sapte tipuri diferite de fire, de la cele dure, care mentin panza intreaga, la cele elastice, care formeaza cercurile. Expertii spun ca aceste fire sunt mai rezistente decat otelul si mai usoare decat fibrele artificiale existente, precum Kevlar, utilizate pentru vestele antiglont. insa firele de paianjen nu pot fi produse la scara industriala, pentru ca insectele realizeaza o cantitate limitata. Creatorii sosetelor din fibre de paianjen spera sa revitalizeze, cu ajutorul acestui concept, industria matasii si cea a sosetelor din Japonia. De asemenea, ei spera sa imbunatateasca sosetele cu substante anti-imbatranire. Se pare ca aceste sosete ideale ar putea fi lansate pe piata dupa 2010.

Sursa: http://www.naturalist.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/19/2009 10:27:00 p.m.

Trupul e un zacamant de zadarnicie, in care mucegaieste gandul nemuririi.
(Emil Cioran)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/19/2009 10:26:00 p.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

NOMINALIZĂRI pentru cele 7 minuni ale naturii

Publicat de Munteanu Tatian | 1/19/2009 10:23:00 p.m.

Monstrul din Loch Ness, Marele Canion, Marea bariera de corali, alături de Parcul Naţional Retezat şi Dunarea se numară printre propunerile pentru lista "Celor şapte noi minuni ale naturii".

Nominalizarea monstrului din Loch Ness, a carui existenţă nu a fost dovedită până în prezent, este cea mai ciudată din toate cele 261 de propuneri venite din 222 de ţări.

Campania "Cele şapte noi minuni naturale ale lumii" are trei faze: calificarea naţională, faza nominalizarilor şi faza finală. De la 1 ianuarie 2009, doar un sit natural din fiecare ţară merge mai departe, şi anume cel mai votat până pe 31 decembrie 2008. Votul din faza nominalizarilor continuă apoi până la 7 iulie 2009. Grupul de experţi al "Celor şapte minuni naturale ale lumii", sub conducerea profesorului Federico Mayor, fostul director general al UNESCO, va studia primii 77 de nominalizaţi şi va alege 21 de finalişti. În iulie 2009, cei 21 de finalisti vor fi supuşi votului public pînă în anul 2011, când vor fi alese noile minuni naturale ale lumii.

Sursa: http://www.ziarulgorjului.ro

Film prezentare Asociatia Iubim Natura

Publicat de Munteanu Tatian | 1/19/2009 10:22:00 p.m.

Daca vrei sa te relaxezi...urmareste filmul de 47 mb!
Intra aici...
Sursa: http://www.iubimnatura.org

Au împuşcat 208 mistreţi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/19/2009 10:19:00 p.m.

Partida de vânătoare de la Balc, organizată de Ion Țiriac, s-a încheiat, ieri, în jurul orei 12.00. După ce au luat o gustare, invitaţilor li s-a prezentat “trofeul”, adică mistreţul cel mai frumos dintre cele 208 animale ce au fost vânate.
Citeste tot articolul...

VIDEO / Meteorit căzut în largul coastei Rostock

Publicat de Munteanu Tatian | 1/19/2009 09:48:00 p.m.

Sâmbăta trecută, un glob luminos a străbătut cerul, deasupra Mării Baltice, în largul coastei Rostock. Deşi mulţi fanatici au crezut că e vorba despre vreun OZN, era vorba despre un meteorit, iar întreaga scenă a fost surprinsă pe film de un cameraman amator.
Vezi filmuletul aici...
Sursa: http://www.ziar.com/ziarul/libertatea.htm

16 trucuri pentru silueta ta

Publicat de Munteanu Tatian | 1/19/2009 01:00:00 a.m.

1. Stop dulciuri!
Gandeste-te cum acea prajitura, de exemplu, ar arata pe soldurile tale!
2. Educa-ti stomacul!
Portiile mari de mancare largesc stomacul, asa ca incearca sa mananci mai des dar mai putin!!
3. Bauturile calde!
Da, aceastea dau o senzatie de satietate! Foarte bune sunt ceaiul sau sucul de rosii!
4. Periajul limbii!
Dupa fiecare masa atunci cand te speli pe dinti, periaza-ti si limba!
5. Culorile inchise!
Daca manaci din farfurii inchise la culoarea vei manca mai putin!
6. Mirosuri impotriva foamei!
Se spune ca mirosul de menta si de mar verde transmit creierului semnalul ca stomacul este plin.
7. Mai mult parfum!
Parfumul puternic iti taie pofta de ciocolata!
8. Curea mai stransa
Legati cordonul sau cureaua in asa fel incat sa va stranga putin; astfel va veti aduce aminte ca trebuie sa va abtineti si sa mai dati jos!
9. Mancarea care nu se vede, se uita!
Nu lasati la indemana alimente tentante: ciocolata, chipsuri, etc! Ceea ce nu se vede se uita si nu vi se va mai face pofta!
10. Gatiti la foc mic!
Atunci cand gatiti la foc mic se foloseste mai putina grasime decat atunci cand se gateste la foc mare!
11. Lumina mai putina!
Lumina puternica activeaza toate simturile, inclusiv pofta de mancare! In concluzie ar fi bine sa folosim macar la cina o lumina difuza!
12. O farfurie impartita la 4!
Impartiti farfuria in 4: pe 3 dintre parti puneti legume si fructe, iar pe a 4-a puneti carne si lactate!
13. Telina Incercati sa inlocuiti alunele sau snacks-urile cu telina; este buna, hranitoare, stimulatoare si in plus 500gr. au doar 75kcal;
14. Paine uscata
Cand va este foame roadeti o felie de paine uscata! Va calma imediat papilele gustative!
15. Dezintoxicarea organismului O zi destinata detoxifierii la o anumita perioada de timp va ajuta organismul extrem de mult! In acea zi renuntati complet la cafea, si inlocuiti-o cu ceai de urzici; beti minim 1,5l de apa, mancati doar castraveti, cartofi, rosii, ardei, patrunjel si ananas.
16. Dusuri alternative
Metabolismul functioneaza asa cum trebuie in momentul in care circulatia sangelui este optima. De aceea alternarea dusului cand cu apa rece cand cu apa calda timp de 2minute ajuta la mai buna functionare a organismului si la eliminarea celulitei.

Sursa: Ele.ro

A inviat din morti

Publicat de Munteanu Tatian | 1/19/2009 01:00:00 a.m.

Un barbat in varsta de 81 de ani din satul Angol din Chile si-a socat rudele indurerate, ridicandu-se din sicriu la propiul priveghi. Cand familia lui Feliberto Carrasco i-a descoperit corpul rece si lipsit de vlaga, au fost convinsi ca octogenarul a dat ortu’ popii, astfel incat au sunat imediat la o firma de servicii funerare.
Carrasco a fost gatit in cele mai bune haine pentru inmormantare, iar rudele s-au adunat la priveghi ca sa isi ia ramas-bun. « Nu-mi venea sa-mi cred ochilor. Unchiul meu ma privea din sicriu. Am inceput sa plang si am fugit sa aduc ceva cu care sa-l scoatem de acolo » a declarat nepotul lui Carrasco. Barbatul care a inviat din morti a spus ca se simte bine si ca nu il doare nimic, cerand doar un pahar cu apa. Radioul local si-a surprins ascultatorii anuntand ca stirea mortii lui Carrasco a fost prematura.

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/18/2009 01:16:00 a.m.

Intotdeauna sa-ti ierti dusmanii, nimic nu ii enerveaza mai tare.(Oscar Wilde)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/18/2009 01:05:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Ganduri neimpartasite

Publicat de Munteanu Tatian | 1/18/2009 01:01:00 a.m.

Ma plimbam singura pe strada… doar eu si gandul meu. Priveam o mie de lucruri si vocea din capul meu imi soptea : "Oare, cum ar fi cerul, daca ar fi rosu ?" sau "As vrea sa zambeasca toti oamenii pe care-i intalnesc pe strada !" sau “De ce nu mai crede lumea in basme?”. Si nici un raspuns… doar un alt gand care l-a condamnat la uitare pe cel dinainte. Insa, orice gand ne-ar veni in minte la un moment dat, exista unul care ne indeamna sa zburam spre stele… De fapt, cautam fericirea, cautam adevaratele batai ale inimii. Unii chiar reusesc sa le gaseasca, altii se inchis in colivia lor…

Si uite asa, refuzam sa spunem ce gandim de teama sa nu fim judecati de ceilalti! Ne facem atatea vise, dar implinim atat de putine… si nici atunci nu suntem siguri ca am gasit fericirea. Ne gandim tot timpul la visele pe care nu le-am urmat, la lucrurile pe care nu le avem si ne punem mereu aceleasi intrebari: "Dar daca as fi facut altfel era mai bine? As fi gasit atunci ceea ce cautam?".

Cineva m-a invatat sa nu ajung sa regret nimic din ceea ce am facut… nimic din ceea ce am facut bine, pt ca regretele te urmaresc cand nici nu te astepti…

Ar fi minunat daca am lua in considerare fiecare vis, fiecare gand pe care nu-l rostim, pentru ca nu se stie niciodata care din ele ne poate aduce "Implinirea".

Autor: Gina
Sursa: http://aercurat.com

Descurajarea – rodul esecului

Publicat de Munteanu Tatian | 1/18/2009 01:01:00 a.m.

Cati dintre noi n-am avut momente dificile in viata, cand am simtit ca descurajarea ne invadeaza fiecare celula din trup si ne face sa ne simtim, jos — jos in adancul cel mai mizerabil posibil?
Totul se intampla in dimineata lui 11 septembrie, 2001 cand un crestin se grabea foarte tare sa ajunga la servici. Era in intarziere si cu repeziciune iesi din casa, indreptandu-se spre garaj. Scoase masina si se indrepta spre autostrada, unde dupa ce ca traficul era foarte incet, masina lui renunta sa mai functioneze in mijlocul drumului. Suparat foc, incerca sa-si traga masina pe dreapta gandindu-se numai la seful care stia ca nu va fi prea fericit de intarzierea lui.
Fara nici un rezultat, hotari sa cheme o firma specializa pentru ridicarea masinilor stricate. In timp ce era la service, descurajat si plictisit, se intreba de ce trebuie sa i se intample tocmai lui asta? Dupa incidentul asta trebuia sa plateasca in jur de $100 pentru transportul masinii, ziua de la servici era pierduta - bani pierduti si acolo, seful urma sa fie foarte suparat pe el si lista continua in capul lui.
Nu trecu mult si prin radio-ul deschis, care pana atunci il ignorase, se auzi vestea ca tocmai locul unde lucra el, World Trade Center din New York a fost a fost lovit. Stupefiat, realizeza ca prin situatia nefericita in care considera el ca se afla mai devreme, a fost salvat de la moarte!
Vedeti, de multe ori ne simtit nedreptatiti pentru cele ce ni se intampla. Ne consumam si cautam sa gasim cauza nenorocirii noastre. Ei bine, de multe ori trecem prin ce trecem doar pentru a fi paziti de alte situatii mai distrugatoare pentru viata noastra, sau poate doar pentru ca Dumnezeu ingaduie asa momente pentru a ne face tari si puternici.
Ca si crestini, trebuie sa nu ne pierdem speranta si sa nu ne lasam doborati de tot de descurajare si pareri de rau. Avem pe acest pamant familiile noastre pretioase care ne fac sa ne simtim iubiti si ne intaresc in momente grele, si mai presus de toate, avem in cer un Dumnzeu caruia Ii pasa de noi si care vrea sa ne ajute in lumea aceasta plina de atatea situatii nefericite.

Sursa: http://ligiapop.com

Hrana vie va poate prelungi viata!

Publicat de Munteanu Tatian | 1/18/2009 12:29:00 a.m.

Scopul acestui articol nu este sa te convinga sa devii naturist si sa renunti la mincarea cu care te-ai obisnuit. Acest articol te poate ajuta sa intelegi importanta alimentatiei naturale pentru viata ta. Daca vei consuma mai multe cruditati vei constata imbunatatiri spectaculoase ale sanatatii si vitalitatii.
Citeste articolul aici...

Locuinta sufletului

Publicat de Munteanu Tatian | 1/18/2009 12:24:00 a.m.

Nu stiu cum arata casa fiecaruia dintre voi. Nu ma refer o anume locuinta in care stati in prezent, pe strada Cutare, la numarul Cutare etc. Ma refer la locuinta sufletului. Atata timp cat sunteti in viata, locuinta sufletului poate fi eliberata de chiriasi nedoriti, curatita, redecorata, reconstruita, renovata etc. Mai mult decat atat, locuinta noastra, a fiecaruia, are disperata nevoie de Creatorul ei in persoana, ca sa locuiasca in ea mereu. De fapt, locuinta a fost creata special pentru Persoana Lui. Curatenia in locuinta noastra nu se poate face doar de sarbatori, ci ea trebuie mentinuta in permanenta.

Autor: Anca (Fragment din articol)
Sursa: http://aercurat.com

Ce poti face pentru arsuri la stomac

Publicat de Munteanu Tatian | 1/18/2009 12:17:00 a.m.

Arsurile la stomac afecteaza cel putin 20% din populatia lumii cel putin o data pe saptamana. In timp ce pentru unii arsurile la stomac sunt rare si nu provoaca un disconfort major, pentru altii acestea au loc frecvent.
Consumul a 5 - 10 migdale/zi inlatura adesea arsurile la stomc. Uleiul pe care il contin depune o pelicula protectoare pe peretii stomacului, iar proteinele continute in samburi formeaza un tampon natural, in combinatie cu acidul clorhidric.
Sucul de morcovi cruzi sau cartof, doua pahare/ zi potoleste arsurile.
Galbenele. Se pun 40 g planta la un litru de apa rece si se fierb 15 minute. Se filtreaza si se beau cel mult 3 cani pe zi, pe cel mult 2 saptamani. Nu relua cura decat dupa 6 saptamani. Planta nu e indicata celor cu hipertensiune.
Musetel. Calmeaza senzatia de arsura si reduce inflamatia. La un litru de apa fiarta se adauga 30 g de planta, se acopera vasul si lasa sa infuzeze 30 min. Se beau 1-3 cani pe zi, intre mese
Argila. Dizolva intr-o jumatate de pahar cu apa o lingura de argila alba si bea amestecul dupa fiecare masa sau atunci cand apar durerile.
Un pahar de apa baut odata cu senzatia de arsura, va impinge acidul inapoi in stomac si totodata il va si dilua.
Nu consumati nimic care sa contina cofeina deoarece aceasta irita esofagul si relaxeaza sfincterul permitind continutului stomacului sa se ridice. Acelasi efect il are si tutunul.

Sursa: http://ligiapop.com

O întâmplare extraordinară

Publicat de Munteanu Tatian | 1/18/2009 12:13:00 a.m.

Sfânta Teodora a trăit în Vasta Arkadiei în sec. IX. A intrat într-o mănăstire de călugări, înfăţişându-se drept bărbat. Mănăstirea era închinată Maicii Domnului şi se afla lângă satul Monastiraki. Odată, fiind foamete, când sfânta - „părintele Teodor”,- s-a dus să facă rost de hrană pentru obşte, a rămas peste noapte în casa unor creştini. Când, mai târziu s-a aflat că fata gazdei rămăsese însărcinată, având un copil din flori, toţi au vrut să afle cine e vinovatul. Şi fata a dat vina pe părintele Teodor. Părintele Teodor a fost condamnat la moarte – aceasta fiind atunci pedeapsa prevăzută de lege pentru păcatul respectiv. Sfintei i-ar fi fost uşor să se dezvinovăţească, şi să-i convingă şi pe ceilalţi că este femeie. Dar s-a gândit că astfel ar fi smintit lumea: ce să caute o femeie într-o mănăstire de călugări? Poate că multă lume aflând, s-ar fi depărtat de Domnul Hristos.
Înainte de a muri, sfânta s-a rugat: ”Ia-mi, Doamne, sufletul şi iartă-i pe acuzatorii mei. Te implor, cu voia Ta, să faci din trupul meu biserică, din sângele meu râu şi din părul meu copaci”.
Şi Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea. La locul muceniciei a izvorât în chip minunat un izvor. Iar la bisericuţa ridicată în cinstea ei, s-a petrecut o altă minune: pe acoperişul bisericii au crescut, în mod inexplicabil, 17 copaci, dintre care unii foarte înalţi şi au o grosime de un metru. Totuşi, deşi acoperişul bisericii e subţire, rezistă. Cu toate că rădăcinile copacilor nu au trecut prin tavan în interiorul bisericii. Oamenii de ştiinţă care au cercetat cazul îşi mărturisesc neputinţa de a explica toate acestea. Praznicul sfintei Teodora are loc pe 11 septembrie. Biserica a rămas în picioare până astăzi. Pelerinii rămân uimiţi văzând această minune de necontestat.
Fiii Bisericii văd în aceasta un semn dumnezeiesc.
xxx

Fac cunoscut şi faptul că locul acesta a devenit unul de pelerinaj bine cunoscut. Turişti din toată lumea vin să vadă această minune dumnezeiască, unii chiar din satul meu au vizitat şi s-au întors cu fotografii mărturisind că totul este adevărat.

Autor: Ion Tunaru
Sursa: http://www.poezie.ro

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/17/2009 01:20:00 a.m.








...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/17/2009 01:15:00 a.m.

Sau ţara aceasta să fie în adevăr românească, sau nici nu merită să fie.
(Mihai Eminescu)

Când altruismul va fi atotcuprinzător, vom fi devenit acei oameni pe care Dumnezeu îi aşteaptă de mult. Atotputernic fiind, el a lăsat, totuşi, OMULUI, să aleagă.
Îmi imaginez acele timpuri, când, la început de zi, fiecare dintre noi va dori să afle cine are nevoie de ajutor, şi, după întreagă zi dedicată semenilor, vei simţi o mulţumire şi o fericire odihnitoare.
Viaţa ar putea fi, astfel, o permanentă înşiruire de clipe emoţionante şi de intense trăiri. Ce ar putea fi mai frumos decât să simţi cum toţi cei din jurul tău se întrec în a te ajuta. Dacă fiecare dintre noi am oferi mai întâi, întoarcerea binelui, ar fi implicită. Se va fi dovedit, astfel, ceea ce spunea Albert Einstein:

„Doar viaţa ce o trăim pentru alţii, este o viaţă ce merită să fie trăită!”

Oricum este lumea în care trăim, trebuie să sperăm, că, într-o bună zi,
toate acestea vor deveni realitate !

Autor: Tatian Munteanu.

NU ESTE O UTOPIE

Publicat de Munteanu Tatian | 1/16/2009 06:22:00 p.m.

NU ESTE O UTOPIE, TREBUIE NUMAI SĂ NE HOTĂRÂM, ODATĂ!

Când urmăresc diferite filme (istorice), care evocă lupta românilor pentru o viaţă mai bună, sacrificiul lor, suprem, şi când mă gândesc cum oamenii politici de după revoluţie, (au devalizat ţara, au vândut până şi resursele ei naturale, pentru ca familiile lor să o ducă neruşinos de bine, oameni ce şi-au clădit fericirea pe nefericirea a milioane de romani), mă întreb de ce bunul Dumnezeu nu îi pedepseşte cumplit…(întrebarea este retorică, mai este foarte puţin, până când se va face dreptate, totală,…, numai cine nu vrea, nu vede semnele…).

Propun să dispară partidele politice, legile pot fi propuse, dezbătute, (pe îndelete, fără grabă şi iresponsabilitate), îmbunătăţite şi votate, de minţile luminate ale românilor de pretutindeni, pe internet, în cadrul unui forum.

Trebuie stabilit un raport între cel mai mic salariu şi cel mai mare, o ierarhizare a veniturilor, bazată pe importanţa socială a muncii, pe studii şi pe competenţă.

Este suficient să se lanseze un apel câtre toţi romanii, şi atunci, vom vedea, atunci, de ce este în stare poporul român, ce oameni de valoare are…

Îndatoririle şi drepturile, (mai ales drepturile salariale), ale celor ce ne conduc, trebuie să fie hotărâte de POPORUL ROMÂN, şi nu de ei înşişi !

Trebuiesc elaborate legi noi, care nu lasă loc de interpretare, şi nimeni să nu fie mai presus de lege !

De ce numai noi, românii să copiem forme de organizare şi conducere de la alte naţiuni, nu am putea fi noi iniţiatorii unui concept nou, extrem de eficient, pe care ar putea să-l împrumute, eventual, alţii de la noi ? Nu este deloc o glumă, ştim cu toţii că românii sunt deştepţi.

Conducerea ţării poate, şi trebuie, să fie făcută numai de tehnocraţi ! Aceştia, vor trebui selectaţi, prin concurs, şi toata lumea să ştie (şi ei, şi noi), că, a te afla într-o asemenea postură, e o chestiune de onoare şi patriotism, nu un mijloc de îmbogăţire.

Autor: Munteanu Tatian.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/16/2009 12:24:00 p.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/16/2009 12:22:00 p.m.

Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.(proverb turc)

Yin – Yang , Adam si Eva

Publicat de Munteanu Tatian | 1/16/2009 12:20:00 p.m.

Cunoasterea civilizatiei chineze contemporane constituie pentru multi o necunoscuta, iar cultura chinei antice un mister necitit pentru majoritatea europenilor.
Citeste tot articolul...

Codul lui Nostradamus

Publicat de Munteanu Tatian | 1/16/2009 12:05:00 p.m.

Uluitoarele profeţii ale lui Nostradamus au fost lăsate posterităţii în lucrarea de 4.680 de versete, „Centuriile“. O carte încă enigmatică în care sînt înscrise cu o precizie aproape matematică, destinele unor conducători şi popoare, calamităţi naturale şi războaie. O concentrare a celor mai diverse evenimente prin care oamenii şi istoria celor peste 400 de ani aveau să treacă aşa cum le prevăzuse Michel de Nostre-Dame, medic francez si astrolog. În urmă cu doi ani, la Biblioteca Naţională din Roma a fost descoperit un nou manuscris scris de Nostradamus. În cartea sa, „Codul Nostradamus, al treilea război mondial“, Dr. Michael Rathford pretinde că a descifrat noile scrieri şi astfel a aflat că anul acesta se va declanşa o mare conflagraţie mondială care se va sfîrşi abia în 2012.
Citeste tot articolul...

NATURA - folosita ca arma de ucidere in masa

Publicat de Munteanu Tatian | 1/16/2009 12:01:00 p.m.

Secolul acesta si cel trecut ne-au adus de multe ori bucurie, zâmbet, frica si panica. Am descoperit atât de multe încât nu stim încotro sa ne mai îndreptam. Manipularea meteorologica a devenit un subiect din ce în ce mai abordat în mediile stiintifice, si nu numai. Statele acestei lumi au descoperit o noua “jucarie” pentru “amuzamentul “ colectiv, si anume manipularea naturii în scopuri mai putin ortodoxe, ca sa nu spunem chiar malefice!
Citeste tot articolul...

Exista grupari care urmaresc decaderea rasei umane - stim ca este o idee fantastica pentru multi dar verificati-o. Pentru acestia, informatiile despre existenta Shambalei sunt prostii sau trebuie desconsiderate, fiindca ideea ca exista, totusi, si cineva aproape de lumea noastra care ajuta evolutia spirituala a umanitatii trebuie sa nu fie crezuta...
Citeste tot articolul...

Lung-Gom-Pa – Enigmaticii mesageri din Tibet

Publicat de Munteanu Tatian | 1/16/2009 02:00:00 a.m.

Legende despre capacitatile extraordinare ale preotilor tibetani si despre performantele uluitoare pe care le poate atinge corpul acestora in urma unei intense pregatiri si stari de meditatie au impanzit lumea occidentala de sute de ani. Nu este un secret astazi ca in templele si manastirile din Asia, initiatii pot reusi lucruri ce ar parea imposibile pentru oamenii de rand. In aceeasi ordine de idei, va propun sa analizam impreuna unul dintre cele mai misterioase si mai de neinteles fenomene care au iesit la lumina din prea putin cunoscuta lume a misticilor tibetani… mesagerii Lung-Gom-Pa.
Intra aici...

Exista unele persoane dotate cu clarviziune care spun ca extratereştrii benefici ar putea apare foarte curand în faţa noastră…!

Unele semne sunt evidente: Un comunicat de la Vatican vorbeste despre posibilitatea existenţei extratereştrilor, Marea Britanie declasifică dosare OZN, la o televiziune din Anglia emisiunea s-a întrerupt pentru a se emite, în mod necontrolat, pe post, un mesaj ca din partea unei civilizaţii extraterestre, apariţiile OZN se înmulţesc până la a deveni banale în anumite zone, …

Noi vă oferim un material care sa poata fi folosit pentru o documentare mai serioasă si, sperăm , fructuoasă…

Desigur, este necesar sa fim prudenţi, dar a cerceta nu este greşit…poate ca multe din date sunt corecte…

Vezi filmuletul...

BIBLIA - download

Publicat de Munteanu Tatian | 1/16/2009 01:30:00 a.m.

“Celor interesaţi de textul biblic sursă pentru diverse scopuri (dezvoltarea de programe biblice, analize textuale etc.) le ofer posibilitatea să descarce doar textul propriu-zis, fără alte coduri de program.
Versiunea Bibliei a fost obţinută în urma corecturii ortografice a traducerii făcute de Dumitru Cornilescu în 1921. Mai multe detalii despre corectură şi cuvintele înlocuite sunt prezentate în partea de jos a paginii.
Intra aici...

Tibet-Kailash - Jurnalul tibetan

Publicat de Munteanu Tatian | 1/16/2009 01:14:00 a.m.

Muntele, un imens iglu de piatră acoperit cu zăpadă, se ridica seren în faţa mea, aşa cum stăteam întins printre pietrele din faţa cortului, între care îşi făcuseră loc smocuri de iarbă, precum o cultură incipientă de pensule. Nori gri şi zdreliţi, ca nişte izmene de aurolac, acopereau ici şi colo munţii golaşi pe care umbrele serii desenau cu indigo fantasmagorii imaginare. Apusul cernuse căldura din aerul rarefiat, lăsându-mă doar cu zgrăboanţe de frig pe braţe.
Citeste tot articolul...

Melfior Ra este o fiinta umana terestra, de gen feminin in aceasta intrupare. Este o persoana modesta. Ea, prin munca interioara oculta, prin initiere, vrere si studiu, a ajuns la posibilitatea dedublarii, a detasarii spiritului de trupul carnal. Astfel efectueaza calatorii astrale in alte dimensiuni spatiale si cunoaste diferite forme de viata. Deasemeni isi cunoaste vietile anterioare si viziteaza ca spirit, CASA ANCESTRALA de unde a descins spiritul ei cu multe zeci de mii de ani in urma.
Citeste tot articolul...

Cartea pierduta a lui Nostradamus

Publicat de Munteanu Tatian | 1/15/2009 10:27:00 p.m.

O carte misterioasa care contine profetii criptice a fost descoperita recent la Biblioteca Nationala din Roma si exista dovezi ca aceasta ar reprezenta munca finala a faimosului si controversatului Nostradamus, cel mai renumit clarvazator al lumii. Mai interesant decat descoperirea cartii insasi este continutul ei care, conform specialistilor, era atat de inspaimantator si blasfemiator incat, in acele vremuri, s-a dorit ascunderea ei. Volumul a fost intitulat “Cartea Pierduta”.
Citeste tot articolul...

Bucegi, zona vietii vesnice!

Publicat de Munteanu Tatian | 1/15/2009 10:24:00 p.m.

- In muntii Bucegi exista o zona de un kilometru patrat in care organismul nu oboseste, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc * Specialistii spun ca avem de-a face cu legendarul loc dintre cer si pamant.
Citeste tot articolul...

Secretele Vaticanului ar distruge omenirea

Publicat de Munteanu Tatian | 1/15/2009 10:17:00 p.m.

Apocalipsa va veni de pe Jupiter
Citeste articolul, aici...

Poporul Dropa - Extraterestrii in Tibet

Publicat de Munteanu Tatian | 1/15/2009 10:11:00 p.m.

O legendă chineză spune că demult, nişte oameni de statură mică, subţiri, de culoare galbenă, au coborât din cer cu o navă spaţială. Creaturile aveau capete bombate şi erau aşa de urâte la înfăţişare, încât multe au fost vânate şi ucise. Povestea seamănă izbitor de mult cu mesajul descifrat de pe discurile de piatră, de un cercetător din Beijing.
Citeste tot articolul...

Fii un inger pentru ceilalti

Publicat de Munteanu Tatian | 1/15/2009 09:49:00 p.m.

Fii un inger pentru ceilalti. Manifesta energia bunatatii daruind neconditionat!

Energia Bunatatii e ca si Energia Iubirii, formeaza lanturi nevazute care ii leaga si ii ajuta pe oameni sa cladeasca Universul Impreuna. Intotdeauna iti vei primi rasplata, inmiit chiar. Fiindca totul se inregistreaza si totul se rasplateste dupa semintele pe care le-a semanat fiecare. Fiti doar atenti la semne, cadourile pot veni pe cai nebanuite.

Ce-ar fi daca incepand de azi am da, am sti sa dam, ce-ar fi daca incepand de azi am primi, am sti sa primim? Dati mai departe si cercul Daruirii va va cuprinde in perfectiunea lui.

Sursa: http://angelinspir.ro/fii-un-inger.html

O iubire fara sfarsit (What Dreams May Come)

Publicat de Munteanu Tatian | 1/15/2009 09:44:00 p.m.

Pregateste-te sa intri pe cel mai frumos si magic taram la care visezi.
WHAT DREAMS MAY COME este o puternica poveste de dragoste derulata pe tarîmuri de basm cum nu ati mai vazut niciodata.
Vedeti filmuletul aici...

Revenire din coma - O fetita calatoreste in Rai

Publicat de Munteanu Tatian | 1/15/2009 09:39:00 p.m.

Extraordinar Vezi filmuletul aici...

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/15/2009 01:12:00 a.m.

Nu trebuie sa fii trist ca n-ai fost remarcat. Fii trist ca n-ai facut nimic remarcabil.(Confucius)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/15/2009 01:08:00 a.m.








...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Calatorii spre alte dimensiuni

Publicat de Munteanu Tatian | 1/15/2009 01:00:00 a.m.

Numeroase persoane cred ca este ciudat faptul ca umanitatea a fost limitata la doar trei dimensiuni. Ore intregi de meditatii pe aceasta tema si ani de studiu in incercarea de a accese alte lumi au fost consumate.

Prin anii 1986-1987, era evident ca mii de oameni au inceput sa raspunda aparent chemarii multidimensionale. Civilizatia Maya a prezis ca omenirea va avea posibilitatea sa-si depaseasca limitele si sa calatoreasca prin spatiul interdimensional.
Citeste tot articolul...

Pana nu este prea tarziu...

Publicat de Munteanu Tatian | 1/14/2009 09:56:00 p.m.

De ceva vreme, din adancul fiintei mele, vor sa iasa la suprafata, sa prinda contur, ganduri ascunse, ce hoinaresc prin cotloanele sufletului.
Prinsi fiind in iuresul vietii, suntem preocupati de lucruri, care sunt departe de ESENTIAL.
Simt ca trebuie sa facem ceva, pentru a reduce efectul nedreptatilor ce se manifesta la tot pasul, pentru a-i determina pe oameni sa fie mai buni, mai solidari.
In orice clipa, se poate intampla ceva, putem primi o veste infioratoare…si, intr-o astfel de situatie, sunt convins, toti ne-am schimba brusc, am deveni mult mai altruisti…
Oare nu vom regreta atunci ca am “ratacit” pe drumurile vietii si nu ne-am trezit din vreme la realitate ?
Simt ca trebuie sa ne adunam, sa ne cunoastem, sa ne imprietenim, sa ne sfatuim, sa schimbam idei, toti cei preocupati de asemenea idealuri, sa ne propunem sa facem ceva… pana nu este prea tarziu…
Autor: Tatian Munteanu.

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/14/2009 01:25:00 a.m.







...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/14/2009 01:20:00 a.m.

Nimanui nu ii pasa daca esti trist, asa ca ai putea la fel de bine sa fii fericit!

Apasa aici, sa vezi filmuletul...

Simfonia celesta - Aria ingerilor

Publicat de Munteanu Tatian | 1/14/2009 01:17:00 a.m.

Vezi, neaparat acest filmulet...

Cuptorul cu microunde - prieten sau dusman?

Publicat de Munteanu Tatian | 1/14/2009 01:16:00 a.m.

În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.
Citeste tot articolul...

Bogat in acizi grasi nesaturati, precum omega 3 si omega 6, uleiul de masline presat la rece impiedica depunerile de grasime pe peretii vaselor de sange si reduce nivelul de "colesterol rau", facand totodata sa creasca nivelul de "colesterol bun". Virtutile terapeutice ale uleiului de masline presat la rece sunt nenumarate. Acest aliment-medicament, cu adevarat ecologic, bogat in antioxidanti si vitamine cu efect de prevenire a imbatranirii celulelor, curata sistemul vascular de efectele nocive ale sedentarismului si previne imbatranirea precoce, bolile cardiovasculare si chiar boala secolului - cancerul.
Citeste tot articolul...

Pedicuta este cunoscuta si sub numele de bradisor si este considerata, deopotriva, o planta de leac si magica pentru ca sporii ei, asemanatori cu faina de grau, numiti si "faina vrajitoarelor", erau folositi pentru vindecarea ranilor si a iritatiilor pielii. Este o planta utilizata pentru tratarea multor boli din cele mai vechi timpuri, medicina populara cunoscandu-i efectele magice in tratarea bolilor hepatice, chiar si a celor in forme grave, a pietrelor la rinichi si la bila. Efecte miraculoase are si in tratarea alcoolismului, iar ceaiul de pedicuta ii ajuta pe fumatori sa scape de acest viciu. De asemenea, in vechime era folosita si contra paraliziilor faciale, a discopatiilor lombare, a eczemelor, a reumatismului.
Citeste tot articolul...

Muzica ne influenteaza starea de sanatate

Publicat de Munteanu Tatian | 1/14/2009 01:02:00 a.m.

Este cunoscut faptul ca muzica este una dintre cele mai vechi forme de exprimare a omului. Insa efectele binefacatoare ale armoniilor sonore asupra sanatatii sunt, chiar si in zilele noastre, putin cunoscute.
Citeste tot articolul...

Marturii despre lumea invizibila

Publicat de Munteanu Tatian | 1/13/2009 10:46:00 p.m.

Un documentar care ne aminteşte ca spaţiul pe care-l locuim are mai multe frecvente de vibratie şi ca pe fiecare nivel traieşte altcineva. Cine? Ramâne de vazut ...
Apasa aici...

Numerologie INTERESANT

Publicat de Munteanu Tatian | 1/13/2009 10:21:00 p.m.

Apasa aici...

Descopera fericirea interioara!

Publicat de Munteanu Tatian | 1/13/2009 10:14:00 p.m.

Aceasta tehnica provine din traditia yoghina si este indicata tuturor acelora care doresc sa nu se mai simta singuri, sa fie fericiti fara sa ceara ajutorul altcuiva, sa isi regaseasca armonia si echilibrul interior. Ea este deosebit de eficienta chiar in tratarea formelor de depresie psihica usoara sau anxietate.
Citeste tot articolul...

Soaptele sufletului

Publicat de Munteanu Tatian | 1/13/2009 10:10:00 p.m.

Era odata un rege care avea 4 neveste.
Cel mai mult o iubea pe cea de-a patra sotie, pe care o imbraca cu straie din cele mai scumpe si o trata cu cele mai fine delicatese. Ii dadea tot ce era mai bun.
De asemenea o iubea si pe cea de-a treia sotie si ea era cea cu care se mandrea cel mai mult in fata regatelor vecine. Totusi, regele traia cu teama ca aceasta sotie il va lasa intr-o zi pentru un altul.
Regele o iubea si pe cea de-a doua sotie. Ea era confidenta lui si era intotdeauna draguta, intelegatoare si rabdatoare cu el. De cate ori regele avea o problema, putea avea incredere in ea ca il va ajuta sa treaca peste momentele grele.
Prima sotie a regelui era foarte loiala si isi adusese o mare contributie in mentinerea regatului. Totusi, regele nu o iubea pe prima sotie. Desi ea il iubea cu adevarat, el de abia o observa!
Intr-o zi, regele simti ca sfarsitul ii este aproape. Se gandi la viata lui plina si isi spuse: "Acum am 4 sotii cu mine, dar cand voi muri, voi fi singur."
O intreba pe cea de-a patra nevasta: "Te-am iubit cel mai mult, ti-am daruit cele mai frumoase haine si ti-am aratat cea mai mare grija. Acum, eu am sa mor, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?"
"Nici vorba!" replica cea de-a patra sotie, si pleca fara un alt cuvant.
Raspunsul ei strapunse inima regelui ca un cutit.
Regele o intreba si pe cea de-a treia sotie: "Te-am iubit toata viata mea. Acum ca mor, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?"
"Nu!" veni raspunsul celei de-a treia sotii. "Viata e prea buna! Cand vei muri, ma voi recasatori!"
Inima regelui se stranse de durere.
Apoi o intreba si pe cea de-a doua sotie: "Intotdeauna am gasit la tine intelegere si ajutor si mereu ai fost acolo pentru mine. Cand voi muri, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?"
"Imi pare rau, nu te pot ajuta de data aceasta!" replica cea de-a doua sotie. "Te pot doar inmormanta si veni la mormantul tau."
Regele fu devastat si de acest raspuns.
Apoi se auzi o voce: "Eu te voi urma oriunde vei merge!" Regele se uita imprejur si vazu ca cea care rostise aceste cuvinte era prima sotie. Era atat de slaba, pentru ca suferise mult din cauza foamei si a neglijarii sale.
Adanc indurerat, regele spuse: "Trebuia sa fi avut mult mai multa grija de tine cand am avut ocazia!"

In realitate, noi toti avem 4 sotii in viata noastra:

Cea de-a patra sotie este TRUPUL nostru. Indiferent cat timp si efort investim in a-l face sa arate bine, el ne va lasa cand murim.

Cea de-a treia sotie este AVEREA noastra. Cand murim, merge la altii.

Cea de-a doua sotie este FAMILIA SI PRIETENII. Indiferent cat de apropiati ne-au fost in timpul vietii, ei nu pot decat sa vina la mormantul nostru dupa ce nu mai suntem.

Prima sotie este SUFLETUL nostru. Adesea este neglijat in goana dupa averi, bunastare si putere sau in goana dupa iluzii desarte, uitand ca iubirea cuarata si sincera iti face viata frumoasa si spiritul sa traiasca si dupa. Si totusi, SUFLETUL este singurul care ne va urma oriunde vom merge.

sursa: www.seductiatrupului.ro

CEL MAI BUN DOCUMENTAR DESPRE OZN-URI, FILMAT VREODATA.

Publicat de Munteanu Tatian | 1/13/2009 10:02:00 p.m.

Un documentar care ne invata ce sunt si cum se vad OZN-urile. SENZATIONAL e putin spus!Apasa aici...

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/13/2009 01:40:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/13/2009 01:30:00 a.m.

O viata nu valoreaza nimic, dar nimic nu valoreaza cat o viata.(Autor necunoscut)

CODUL BIBLIEI

Publicat de Munteanu Tatian | 1/13/2009 01:20:00 a.m.

Cercetările unor oameni de ştiinţă au confirmat, în ultimii ani, o ipoteză (de altfel mai veche, dar nedemonstrată) care susţinea că în Biblie există inclus, alături de informaţiile spirituale evidente şi un anumit cod secret care poate dezvălui evenimente care au avut loc cu mii de ani după ce a fost scrisă Biblia. Codul biblic a fost descoperit în versiunea originală a Bibliei, în limba ebraică, în Vechiul Testament. Cel care a descoperit codul biblic este Dr. Eliyahu Rips, care este la ora actuală unul din cei mai mari experţi din lume în teoria grupurilor, un domeniu al matematicii care stă la baza fizicii cuantice.
Citeste tot articolul...

Mesajul lui Dalai Lama pentru Mileniul III

Publicat de Munteanu Tatian | 1/13/2009 01:10:00 a.m.

Învăţăturile vieţii în noul mileniu de la DALAI LAMA.

1. Marea dragoste şi marile realizări implică un mare risc.
2. Cînd pierzi să-ţi fie învăţătură !
3. Urmează cei trei R: respect pentru tine, respect pentru alţii, responsabilitate pentru toate acţiunile tale.
4. Aminteşte-ţi că, atunci cînd nu obţii ceea ce vrei, este uneori o minunată lovitură de noroc!
5. Învaţă regulile astfel încît să ştii cum să le calci cum se cuvine!
6. Nu lăsa ca o dispută nesemnificativă să rupă o mare prietenie!
7. Atunci cînd realizezi că ai greşit, imediat ia măsuri să le corectezi!
8. În fiecare zi să petreci cîtva timp pentru tine!
9. Deschide braţele spre schimbare, dar nu-ţi pierde din valorile tale!
10. Ţine minte că tăcerea este uneori cel mai bun răspuns.
11. Trăieşte o viaţă onorabilă! Atunci cînd îmbătrîneşti şi te gîndeşti în urmă, vei putea să te bucuri a doua oară de ea.
12. O atmosferă plăcută în casă este baza vieţii tale.
13. În neînţelegerile cu cei dragi ia seama numai de situaţia curentă. Nu invoca trecutul !
14. Împărtăşeşte ştiinţa ta ! Este o cale de a atinge imortalitatea.
15. Fii gentil cu pămîntul !
16. O dată pe an, pleacă undeva unde nu ai fost niciodară !
17. Ţine minte: cea mai bună relaţie este cea în care iubirea recuprocă depăşeşte nevoia fiecăruia.
18. Judecă succesul tău prin ceea ce trebuie să renunţi ca să-l poţi obţine.
19. Îmbină iubirea şi gătitul cu renunţarea !

CODUL LUI ORESTE - Misterele sufletului si ale mintii

Publicat de Munteanu Tatian | 1/13/2009 01:10:00 a.m.

Apasa aici...

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/12/2009 01:41:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/12/2009 01:39:00 a.m.

Binecuvintati sa fie dusmanii nostri care ne spun adevarul atunci cind prietenii ne flateaza.(Autor necunoscut)

SECRETELE VATICANULUI

Publicat de Munteanu Tatian | 1/12/2009 01:00:00 a.m.

A aparut un numar considerabil de evanghelii în primele secole ale erei noastre. Biserica nu considera drept canonice (conform cu regulile Bisericii) decât Cărţile lui Matei, Luca, Marcu şi loan. Cea mai veche este cea a lui Matei, care s-a inspirat direct din evanghelia Evreilor. Citeste tot articolul...

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/11/2009 01:30:00 a.m.

Cel care stie ca este iubit poate sa se multumeasca si cu o bucata de paine, in timp ce tot luxul lumii nu satisface poftele celui insingurat.(Frances J. Roberts)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/11/2009 01:17:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

UNIVERSUL PĂMÂNTUL ŞI OMUL

Publicat de Munteanu Tatian | 1/11/2009 01:12:00 a.m.

Citeste articolul aici...

Somnul si intelepciunea antica

Publicat de Munteanu Tatian | 1/11/2009 01:07:00 a.m.

Cercetatorii spun ca ceasul biologic functioneaza in deplina concordanta cu energiile din univers. Noaptea, pe parcursul a 12 ore, organismul se incarca de energie, iar ziua , tot 12 ore , se descarca. Maxima incarcare a organismului are loc intre orele 21 si 24 , scazand in intensitate pana la ora 4 dimineata, cand se opreste.Citeste tot articolul...

Curiozitati, recorduri, superlative ale naturii

Publicat de Munteanu Tatian | 1/11/2009 01:00:00 a.m.

Cuvantul Himalaya este de origine sausenita si inseamna, in traducere “lacasul zapezilor”.
Vanilia se obtine din pastaia unei orhidee, inalte, cataratoare; cel mai mare producator de vanilie din lume este Madagascar.
Viermii de matase au fost adusi in Europa de un calugar grec, din China, in 555.
Mierea de albine a fost recomandata pentru prima data, ca medicament de catre medicul grec din antichitate (“parintele medicinei”) Hilocrat din Kos.
Localitatea Tehazi din Sahara este cunoscuta prin faptul ca majoritatea caselor sunt construite din…sare.
Mongolia este cunoscuta si sub denumirea de “Tara cerului albastru”.
Ghetarul Sambert, situat in Antarctica este cel mai lung din lume, avand 402 km si latimea de 64 km.
Lacul Bratsk din Rusia este situat pa fluviul Siberian Angara si detine o suprafata de 5470 km patrati.
“Vaduva neagra”,o specie de paianjen din zona calda, isi mananca masculul dupa imperechere; ea poate manca pana la 25 indivizi pe zi.
Furnica poate ridica pana la de 50 de ori greutatea proprie.
Pestele Ferastrau este cel mai iute peste marin, atingand 110 km e ora.
Ariciul are circa 36 000 de ace.
Omida are in jur de 2000 de muschi.
Cartita poate sapa intr-o singura noapte 100 de metri.

“Carapacea mortii” este cea mai voluminoasa scoica marina ajungand la 1,5 m si cca 300 kg; cu ajutorul valvelor poate reteza piciorul unui om.
La Paz (pace, limba spaniola) este cea mai inalta capitala din lume: 3700 m.

Sursa: http://www.ecursuri.ro

Stiai ca...

Publicat de Munteanu Tatian | 1/11/2009 12:25:00 a.m.

... Turnul Eiffel din Paris a fost construit in 1889 de catre inginerul francez Gustave Eiffel din peste 6.300 de tone de fier de cea mai buna calitate?

... Pentru atentia acordata jocurilor video se consuma tot atatea calorii cat pentru mersul pe jos cu 3,2 km/h?

... Majoritatea barbatilor petrec 3.300 ore din viata pentru a se barbieri? Daca nu ar fi barbierita, barba ar putea ajunge la 9 metri într-o viata de om?

... Tantarii sunt de doua ori mai atrasi de culoarea albastra decat de orice alta culoare?

... Pisicile au peste o suta de corzi vocale, pe cand cainii au doar in jur de zece?

... Einstein nu a putut vorbi fluent pana la varsta de noua ani. Parintii lui credeau ca ar putea fi retardat?

... Prezervativul, confectionat initial din in, a fost inventat la inceputul anilor 1500?

... O femeie din Arabia Saudita poate obtine un divort daca sotul ei nu ii ofera cafea?

... Cea mai mare viteza atinsa de vant pe Terra a fost de 513 km/h? Acest lucru s-a intamplat in Oklahoma, in timpul unei tornade in Mai, 1999?

... In Los Angeles exista mai putine persoane decat automobile?

Sursa: http://www.ecursuri.ro

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/10/2009 01:30:00 a.m.

Nu-i pasa nimanui cat de mult stii decat dupa ce afla cat de mult iti pasa.
(Autor necunoscut)

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/10/2009 01:15:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Cat polueaza Pamantul pe secunda, in timp real

Publicat de Munteanu Tatian | 1/10/2009 01:00:00 a.m.

Cat se polueaza pe secunda, cati oameni mor si cati se nasc - aceste schimbari pot fi vizualizate in timp real gratie unei aplicatii online care se bazeaza pe date oficiale.
Citeste tot articolul...

O floare in fiecare zi

Publicat de Munteanu Tatian | 1/09/2009 01:34:00 a.m.






...PENTRU DOAMNE SI DOMNISOARE.

Maxima zilei

Publicat de Munteanu Tatian | 1/09/2009 01:30:00 a.m.

Cu cat s-a scurs mai mult nisip prin clepsidra vietii noastre, cu atat mai clar ar trebui sa vedem prin ea.(Jean Paul)

Catalog de plante

Publicat de Munteanu Tatian | 1/09/2009 01:20:00 a.m.

Apasa aici...

Argila buna la toate

Publicat de Munteanu Tatian | 1/09/2009 01:15:00 a.m.

Ajungeti la controale regulate la medic, dar va ganditi cu siguranta si la necesitatea de a recurge la remedii naturale pentru a va mentine sanatatea. Atunci argila nu trebuie sa va lipseasca din casa.
Unul dintre cele mai bune detoxifiante naturale, argila este usor de gasit. Poate fi folosita extern pe piele in cosmetica corporala, dar si intern prin ingerarea ei. Argila este un absorbant puternic. Absoarbe cu usurinta grasimile, toxinele, fiind un dezintoxicant deosebit.
Pentru a va mentine pielea curata si proaspata folositi argila. O gasiti in special in farmacii si plafare sub forma de produse cosmetice sau pur si simplu pudra. Pentru un rezultat satisfacator trebuie folosita o data pe saptamana urmand cu atentie recomandarile de pe ambalajul produsului. Inainte de folosire pe fata, demachiati-va bine si masati-va usor pentru stimularea circulatiei. Argila se aplica pe pielea uscata prin tamponare incepand din zona nasului catre extremitati, exceptand ochii. Indepartati surplusul de masca cu un tampon de vata sau un servetel.
Lasati argila sa actioneze cel putin 20 de minute dupa care clatiti din abundenta cu apa calduta, dar fara sapun. Veti vedea ca pielea ramane neteda, hidratata. Unii recomanda clatirea cu apa minerala.
Pentru dermatita aplicati cate o ora bucati de argila pe partea de piele afectata, de 4-6 ori pe zi.
Pentru afectiunile bucale si ale gatului se mesteca argila intocmai unei bucati de guma sau se face gargara cu argila dizolvata in apa.
Pentru uz intern este indicata numai argila grasa. Este recomandata si in ulcer sau in parazitoza intestinala.

Sursa: www.incasa.ro