Stiai ca...

Publicat de Munteanu Tatian | 1/23/2009 03:18:00 a.m.

1. Cateva picaturi de zeama de lamaie puse in nari desfunda nasul, fara sa dea dependenta. Tratamentul este cam neplacut dar sigur.
2. Daca incepeti ziua cu o cana de infuzie din frunze de papadie nu numai ca veti pierde un kilogram pe saptamana, ci intreg organismul vi se va curata de toxinele acumulate. In plus, tenul va deveni roz si stralucitor, iar parul nu va mai cadea sau deveni unsuros.
3. Sedentarismul sau lipsa fructelor din dieta ingreuneaza eliminarea toxinelor din organism. Dupa mese imbelsugate, ajutati-va corpul sa scape de resturile nefolositoare cu ajutorul unui laxativ usor. Amestecati zeama de la o lamaie cu un varf de cutit de sare si bateti-o energic cu furculita pana capata un aspect laptos. Beti sucul inainte de culcare si veti scapa de constipatie, iar tenul va deveni stralucitor.
4. Varicele apar din cauza ereditatii, a imobilizarii prelungite intr-o anumita pozitie sau a vascozitatii sangelui. Pentru a scapa de ele aveti nevoie de 600 ml suc de ceapa rosie si 300 ml miere de salcam sau de faneata. Amestecati bine si luati cate 50 g din amestec inainte si dupa cele trei mese principale. Tratamentul se recomanda in serii de cate o luna de zile, de doua ori pe an, primavara si toamna. Preparatul trebuie tinut in frigider. Este contraindicat bolnavilor de ulcer.
5. Frunzele de anghinare se utilizeaza intern in hepatita cronica si ciroza hepatica, deoarece activeaza functia antitoxica a ficatului si hranesc celula hepatica. Mai este folosita in insuficienta biliara, colecistite, constipatie, urticarie, varsaturi sau gaze intestinale. Ceaiul nu se face din mai mult de doua lingurite la 300 ml de apa, deoarece provoaca colici.

Sursa: http://stiati-ca.haios.ro